عمران و اشتغال

رسالت معادن تخریب در کنار سازندگی است/ اصفهان؛ میزبان نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن



رسالت معادن تخریب در کنار سازندگی است/ اصفهان؛ میزبان نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن

ایسنا/اصفهان نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، با تاکید بر اینکه در دنیا بازسازی معادن وجود دارد، اما در ایران چنین چیزی نیست، گفت: معدن ذاتا به دنبال تخریب و البته سازندگی است، اما دلیل بسیاری از فرونشست‌ها در بیابان‌های اطراف استان به دلیل کاشت درخت طاق و گز است که یکی از عوامل خرابی محیط زیست به شمار می‌رود.

حسام‌الدین فرهادی نسب، نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، شامگاه ( سه‌شنبه ۲۱ آذرماه) در نشست با اصحاب رسانه، با تاکید بر اینکه اصفهان یکی از استان‌های معدنی کشور است، اظهار کرد: اصفهان دارای رتبه چهارم کشور در زمینه معدن را به خود اختصاص داده است. این استان از نظر تولید سنگ‌های تزیینی، مرمریت، گرانیت و سنگ چینی رتبه اول کشور را دارد.

وی با اشاره به اهمیت وجود معادن در استان، افزود: معدن کارانی که در ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلومتر اصفهان زندگی می‌کنند و بیشترین انس را با طبیعت دارند قصد تخریب ندارند. اما معدن ذاتا به دنبال تخریب و البته سازندگی است، همانند عمل جراحی که با برداشتن تومور، زندگی بیماران دوباره جریان خواهد داشت.

نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، معدن نخلک خور بیابانک را به‌عنوان یکی از کهن‌ترین معادن کشور با بیش از ۴۰۰۰ سال سابقه کار معدن از جمله آثار موجود و مشهود در این زمینه خطاب کرد و گفت: همچنین معدن طلای موته اولین معدن طلای کشور در استان اصفهان قرار دارد، این رتبه های برتر تفاخر چندانی ندارد در حالی که اصفهان یکی از استان‌های صنعتی و معدنی کشور بوده و امروز بسیاری از این رتبه‌های خود را به دلایل شرایط کاری، اقتصادی و فرهنگی از دست داده و با مسائل و مشکلات بسیاری در حوزه معدن مواجه است.

وی توضیح داد: در قانون مشخص شده که ۱۵ درصد از حقوق دولتی که پرداخت می‌شود باید صرف زیر ساخت‌ها و جاده‌ها و اموری که مربوط به آن منطقه هست با اولویت در آن منطقه استفاده شود و ۱۲ درصد دیگر را از مبلغ پرداختی برای احیا و بازسازی بخش منابع طبیعی و محیط زیست منطقه صرف شود که آن بخش را ما می‌پردازیم و باید منابع طبیعی و سازمان برنامه و بودجه و استانداری پاسخ دهند که چرا هزینه‌هایی که باید انجام نشده است.

فرهادی‌نسب با تاکید بر اینکه در دنیا بازسازی معادن وجود دارد اما در ایران چنین چیزی نیست، گفت: هیچ‌گونه برنامه مدونی از طرف سازمان محیط زیست و منابع طبیعی برای بازسازی وجود ندارد. سازمان برنامه و بودجه در شورای معادن از ارگان‌های مربوطه خواستند که این هزینه‌ها انجام شود، اما این اتفاق اجرایی نشده و برخی مسئولان از این موضوع اطلاعی ندارند و مانع می‌شوند.

وی با بیان اینکه کل مناطق تحت پوشش محدوده‌های معدنی که شامل معادن و برداشت می‌شود کمتر از هفت درصد مساحت کل کشور است، تصریح کرد: از رژ لب زنان تا تیرآهنی که در ساختمان‌ها استفاده می‌شود از معادن استفاده می‌شود، بنابراین چگونه چنین شغلی با طیف گسترده را قصد دارید محدود کنید.

نایب رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، ادامه داد: سیاست اشتباه دیگری که از سوی محیط زیست و منابع طبیعی شاهد هستیم این است که اینکه دلیل بسیاری از فرونشست‌ها در بیابان‌های اطراف استان بخاطر کاشت درخت طاق و گز است که یکی از عوامل خرابی محیط زیست به‌شمار می‌رود.

وی اعلام کرد: حدود ۵۰ درصد معادن استان اصفهان در زمینه تولید سنگ‌های تزیینی فعالیت دارند که انواع سنگ‌های گرانیت، مرمریت، تراورتن‌های رنگی در این استان تولید می‌شود. استان اصفهان با بیش از پنج میلیون نفر جمعیت، بیش از ۹ هزار واحد تولیدی کوچک و بزرگ با سرمایه ۲۲۱ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۲۶۳ هزار نفر، حدود ۸۵۰ معدن در حال بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال و حدود ۱۸۰ هزار واحد صنفی دارد.

فرهادی‌نسب در خاتمه با اشاره وضعیت نمایشگاه اصفهان، گفت: یکی از مجهزترین و بزرگترین سایت‌های نمایشگاهی کشور در این استان وجود دارد اما با توجه به ظرفیت بخش معدن تا کنون از آن استفاده نشده که امیدواریم امسال یکی از غنی‌ترین نمایشگاه‌ها را برگزار کنیم و شاهد درخشش مجدد بخش معدن در استان باشیم.

 اصفهان میزبان سیزدهمین نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن

محمد گیوی، معاون نمایشگاه بین‌المللی اصفهان درخصوص برگزاری سیزدهمین نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن، سیمان، فولاد، تونل سازی، راهسازی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته، اظهار کرد: سیزدهمین نمایشگاه تخصصی زنجیره تامین معدن، سیمان، فولاد، تونل‌سازی، راهسازی، ماشین آلات و تجهیزات وابسته از سیزدهم تا شانزدهم دی امسال در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان برگزار خواهد شد.

وی با اشاده به خواهرخواندگی اصفهان با ۱۶ شهر دنیا، افزود: تعاملات دیپلماتیک و سیاسی در حوزه شهرداری‌ها از این طریق بسیار ساده تر قابل انجام است، اما تاکنون از این ظرفیت‌ها استفاده چندانی نشده است.

معاون نمایشگاه بین‌المللی اصفهان، ادامه داد: باید این ظرفیت‌ها و ارتباطات غیر رسمی بین‌المللی را در راستای توانمندسازی اینگونه نمایشگاه‌ها استفاده کنیم، شرکت نمایشگاه‌های اصفهان برای اطلاع‌رسانی در حوزه‌های امور بین‌الملل فعالیت مضاعفی را انجام می‍دهد که اثرات آن در نمایشگاه‌های اخیر از جمله نمایشگاه سنگ و حضور شرکت‌های چینی، ترکیه‌ای و ایتالیایی رو به گسترش است.

 وی تصریح کرد: این نمایشگاه از یک فضای استاندارد و با کیفیتی در حوزه سخت افزاری و فضای مکانی برخوردار است و توسعه شبکه سازی برای تقویت محتوای برگزاری نمایشگاه‌ها دغدغه بسیار مهمی است که با آن مواجه هستیم.

گیوی در خصوص رسالت مدیریت نمایشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: مدیریت فعلی نمایشگاه‌های اصفهان صرفا به برگزاری دورهمی نمایشگاهی بسنده نمی‌کند و به رویدادهای تخصصی در حوزه ها و موضوع‌های خاص می‌پردازد و در سال جاری تاکنون دو میز تخصصی صادراتی و یک موضوع نمایشگاهی از جمله طلا و نساجی در استان برگزار شده است.

اشتغال ۱۰ هزار نفر به صورت مستقیم  در ۱۳۰۰ واحد معدنی  اصفهان 

محمد ابکا، عضو کمیسیون صنعت و عضو هیات رئیسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان نیز اظهار کرد: معادن، بزرگ‌ترین ثروت ایران پس از نفت محسوب می‌شوند و دومین ثروت خفته در کشور هستند که از هر عنصر معدنی در این خطه وجود دارد، اما به دلایلی مغفول مانده است.

وی افزود: حدود ۱۰ هزار نفر در ۱۳۰۰ واحد معدنی این استان به‌طور مستقیم شاغل هستند، علاوه بر این به ازای هر یک اشتغال مستقیم در معادن برای ۱۵ تا ۱۷ نفر شغل غیر مستقیم ایجاد شده است. بیش از ۱۳۰۰ مجوز واحد معدنی در استان صادر شده که از این تعداد ۸۵۰ معدن دارای پروانه بهره برداری، ۱۵۰ مجوز برداشت شن و ماسه و حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ پروانه اکتشاف و گواهی کشف است.

عضو کمیسیون صنعت و عضو هیات رییسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، گفت: امروز فعالان اقتصادی به فکر استفاده از این ثروت خدادادی افتاده‌اند، رسالتی برای کمیسیون معدن اتاق بازرگانی اصفهان تعریف شده که از این ثروت تا حد ممکن نه تنها برای مصرف داخلی بلکه برای صادرات استفاده کنیم.

انتهای پیام



منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا