شیرجه قیمت جهانی نفت | طلا با نفت همراه شد!
به گزارش همشهری آنلاین، قیمت جهانی نفت تحت تأثیر خوشبینی بازار به افزایش نیافتن تنشهای خاورمیانه و البته با ناامیدی از بهبود کوتاهمدت اقتصاد جهانی وارد روند نزولی شده و در معاملات روز دوشنبه با ۴.۶ درصد کاهش به بشکهای ۷۲.۶ دلار رسید.
در معاملات بازارهای جهان، بهای معاملات نفت برنت و وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در زمان گشایش معاملات بازار، به پایینترین حد از اول اکتبر نزول کرد. نفت برنت با ۳ دلار و ۴۶ سنت معادل ۴.۶ درصد کاهش، به ۷۲ دلار و ۵۹ سنت در هر بشکه رسید و بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت با ۳ دلار و ۳۷ سنت معادل ۴.۷ درصد کاهش، به ۶۸ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص هفته گذشته در معاملات پر نوسان بازار، تحت تأثیر ابهامات نسبت به واکنش رژیم صهیونیستی به عملیات وعده صادق ۲، چهار درصد
تحلیلگران بانک سیتی با در نظر گرفتن نرخ ریسک کمتر در کوتاهمدت، پیشبینی خود از قیمت نفت برنت در سه ماه آینده را از ۷۴ دلار، به ۷۰ دلار در هر بشکه کاهش دادند.
پیروی طلای جهانی از نفت
در معاملات روز دوشنبه بازارهای جهان، در کنار افول کمسابقه قیمت نفت خام، قیمت طلا نیز کاهش شد و انتظارات مثبت از کاهش نرخ بهره نیز نتوانست مقابل این کاهش مقاومت کند. هر اونس طلا با ۰.۵ درصد کاهش به مرز ۲۷۳۳ دلار رسید.
قیمتها در روز چهارشنبه به رکورد ۲۷۵۸ دلار و ۳۷ سنت رسید درحالیکه هفته گذشته نزدیک به یک درصد افزایش یافت. قیمت طلای آمریکا با ۰.۳۳ درصد کاهش به ۲۷۴۵ دلار و ۳۰ سنت رسید.
دادههای روز جمعه نشان داد که احساسات مصرفکننده در ایالاتمتحده در ماه اکتبر به بالاترین حد خود در ۶ ماه گذشته رسید و این افزایش در میان جمهوریخواهانی که نسبت به پیروزی دونالد ترامپ مطمئنتر بودند، بارزتر بود. شمش در محیطی با نرخ بهره پایین رشد میکند و بهعنوان پوششی در برابر عدم اطمینان سیاسی و اقتصادی در نظر گرفته میشود.
کاهش بهرهوری در اکثر کشورهای اتحادیه اروپا
آلفرد کامر، مدیر بخش اروپایی صندوق بینالمللی پول (IMF)، طی اظهاراتی با اشاره به چشمانداز اقتصادی اتحادیه اروپا هشدار داد که اقتصاد این بلوک با آن سرعتی که میتواند، رشد نمیکند و بهرهوری در کشورهای عضو کاهش یافته است.
وی طی اظهاراتی با اشاره به چشمانداز اقتصادی اتحادیه اروپا هشدار داد که اقتصاد این بلوک با آن سرعتی که میتواند، رشد نمیکند و بهرهوری در کشورهای عضو کاهش یافته است.
پیشبینی میشود نرخ رشد تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا در سال جاری فقط ۱.۱ درصد و در سال ۲۰۲۵ به ۱.۶ درصد برسد که اگرچه در مقایسه با ۰.۶ درصد سال گذشته افزایش نشان میدهد، اما همچنان از ظرفیت این اتحادیه بسیار کمتر است.
چین در معرض خطر بزرگ اقتصادی است؟
تحلیلگران شرکت خدمات مالی و بانک سرمایهگذاری سیتی گروپ، معتقدند: اگر تعرفه ۶۰ درصدی برای ورود کالاهای چینی به آمریکا اعمال شود، بهطور بالقوه میتواند رشد تولید ناخالص داخلی چین را تا ۲.۴ درصد کاهش میدهد.
بر اساس تحلیل سیتی گروپ بر اساس واکنش اقتصادی در طول تنشهای تجاری ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، تعرفهای به این بزرگی میتواند بهطور مؤثر کالاهای چینی را بهطورکلی از بازار ایالاتمتحده خارج کند.
سیتی سه اثر حیاتی این سناریوی گمرکی فرضی را بر اقتصاد چین شناسایی کرد؛ اول، صادرات چین به ایالاتمتحده که ۱۴.۸ درصد از کل صادرات چین را تشکیل میدهد و نزدیک به ۲.۸ درصد در تولید ناخالص داخلی چین سهم دارد، با کاهش شدید مواجه خواهد شد.
با توجه به هزینههای گمرکی برای واردکنندگان آمریکایی، تعرفه جهانی ۶۰ درصدی میتواند به قیمتهای بالاتر منجر و کاهش شدید تقاضای ایالاتمتحده برای محصولات چینی شود.
علت افزایش سن بازنشستگی در تایلند
روزنامه انگلیسی بانکوک پست گزارش داد: تایلند قصد دارد به دلیل پیشرفت در مراقبتهای بهداشتی و فناوری پزشکی، سن بازنشستگی را برای هر دو بخش خصوصی و دولتی به ۶۵ سال افزایش دهد.
وزارت کار این کشور اعلام کرد که سن بازنشستگی برای مقامات دولتی و کارمندان در حال حاضر ۶۰ سال است، درحالیکه در بخش خصوصی، این سن بین ۵۵ تا ۶۰ سال است.
این تغییر یکی از پیشنهادات ارائه شده است؛ زیرا دولت با طول عمر بیشتر و تغییرات جمعیتی سروکار دارد.
بر اساس دادههای سازمان بهداشت جهانی، امید به زندگی در تایلند با بیش از چهار سال افزایش نسبت به سال ۲۰۰۰ به ۷۵.۳ در سال ۲۰۲۱ رسیده است.
فروش آیفون ۱۶ در اندونزی ممنوع شد
وزارت صنعت اندونزی اعلام کرد: آیفون ۱۶ اپل که در سپتامبر معرفی شد، نمیتواند در بازار داخلی عرضه شود زیرا نمایندگی بومی اپل، به الزامات ۴۰ درصد محتوای بومی برای تلفنهای هوشمند عمل نکرده است.
این الزام، شرایط نامطلوبی را برای اپل به همراه آورده است زیرا میتوانست از فروش خوب گوشی پرچمدار خود در اقتصاد یک تریلیون دلاری اندونزی برخوردار شود. برآورد میشود در این کشور آسیایی، بیش از ۳۵۰ میلیون گوشی فعال وجود دارد که بسیار بیشتر از جمعیت ۲۷۰ میلیون نفری آن است.
وزارت صنعت اندونزی پیشتر اعلام کرده بود اپل فقط ۱.۵ تریلیون روپیه (۹۵ میلیون دلار) در اندونزی سرمایهگذاری کرده که بسیار کمتر از ۱.۷ تریلیون روپیه است که متعهد شده بود. اپل بهجای ایجاد تأسیسات تولید داخلی، مراکز آموزشی توسعهدهنده برنامه ساخته است.
بر اساس گزارش رویترز، حدود ۹ هزار دستگاه آیفون ۱۶ بهصورت چمدانی یا از طریق پست تاکنون وارد اندونزی شدهاند. وزارت صنعت اندونزی اعلام کرده که این گوشیها میتوانند بهصورت شخصی استفاده شوند اما خریدوفروش آنها ممنوع است.
اقتصاد ۱۸ تریلیون دلاری چین به دستانداز رسید
اداره ملی آمار چین اعلام کرد: در ماه گذشته سود صنعتی شرکتهای بزرگ چینی ۲۷.۱ درصد نسبت به سال قبل کاهش پیدا کرده و سود ۹ ماهه سال نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۳ کاهش ۳.۵ درصد داشته است.
سود صنعتی معیاری کلیدی از سلامت مالی کارخانهها، معادن و شرکتهای تأمینکننده انرژی است که میتواند بر تصمیمات سرمایهگذاری آنها در ماههای آینده تأثیر بگذارد. سودهای ضعیفتر نماد چالشهای پیش روی اقتصاد ۱۸ تریلیون دلاری چین شد و اقداماتی مانند کاهش نرخ بهره را از اواخر سپتامبر انجام داد.
بالاترین نهاد قانونگذاری این کشور در روزهای ۴ تا ۸ نوامبر در پکن جلسهای را برگزار میکند تا سرمایهگذاران تأیید محرکهای مالی بیشتر برای احیای رشد را نظارهگر باشند. سرمایهگذاران به دنبال محرکهای جدید در قالب استقراض و مخارج عمومی بیشتر بودهاند، اما نظرات در مورد تحقق این امر در سال جاری متفاوت است.
منبع خبر: جام جم آنلاین
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید