ایسنا+ > رسانه دیگر

آمریکا و ویتنامی دیگر؟ – ایسنا



آمریکا و ویتنامی دیگر؟ – ایسنا

«اعتراضات ضدصهیونیستی جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه اقدامات رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا در جنگ غزه به مراتب افزایش داده و در انتخاب های ر اهبردی آن ها در ادامه راه، اثرگذاری ویژه و گسترده ای خواهد داشت. برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه دارد»

به گزارش ایسنا، به نقل از الف، در روزهای گذشته، دانشگاه‌های آمریکایی با خیزش بزرگ جامعه دانشگاهی این کشور اعم از دانشجویان و اساتید، علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه و همدستی دولت آمریکا با این روند مواجه بوده‌اند. روندی که همچنان نیز ادامه دارد. بر اساس گزارش‌های مختلف، دانشگاه‌های مطرح آمریکایی نظیرِ: کلمبیا، ییل، ماساچوست، نیویورک، اموری، ، براون، میشیگان، می‌نه سوتا، و غیره، با سیلی از اعتراضات و البته برگزاری مراسم تحصن از سوی جامعه دانشگاهی آمریکا مواجه شده‌اند. 

معترضان خواستار توقف فوری جنگ غزه، پایان همدستی شرکت‌های تسلیحاتی و برخی نهادهای دانشگاهی آمریکا با رژیم اشغالگر قدس و در نهایت، عفو آن دسته از دانشجویان و اساتید دانشگاهی که به دلیل حمایت از ملت فلسطین با تعلیق و دیگر احکام تنبیهی مواجه شده‌اند، هستند. نکته قابل تامل اینکه این اعتراضات به دیگر کشورها و دانشگاه‌های جهان در استرالیا، ایتالیا، فرانسه و غیره نیز سرایت کرده است. 

برخی تحلیلگران بر این باورند آنچه اکنون در آمریکا می‌بینیم، شباهت زیادی به اعتراضات گسترده در این کشور در بحبوحه جنگ ویتنام دارد. 

 این اعتراضات حامل حداقل ۳ پیامد و نکته محوری است: 

اولا، بار دیگر واقعیتِ عینی و بدون روتوشِ آزادی بیان غربی خود را پیش چشم افکار عمومی جهان قرار داد. اکنون فضای مجازی و البته رسانه‌های جهان مملو از ویدئوهایی شده که در قالب آن‌ها نیروهای امنیتی مسلح در آمریکا با خشونت تمام دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌های این کشور را ضرب و شتم کرده و بازداشت می‌کنند. موضوعی که برای دولت آمریکا به عنوان کنشگری که همواره خود را مدعی اصلی حقوق بشر و آزادی‌بیان در جهان معرفی کرده، حقیقتا رسواکننده است. معادله‌ای که در نوع خود می‌تواند روند افول هژمونی جهانی آمریکا را بیش از پیش تسریع کند. 

دوم اینکه اعتراضات جاری در آمریکا از سوی جامعه دانشگاهیان این کشور، سطح فشارها را علیه رژیم اشغالگر قدس و البته دولت آمریکا به دلیل به بار آمدن جنایات بیشتر در قالب جنگ غزه  به مراتب افزایش داده و در انتخاب‌های ر اهبردی آن‌ها در ادامه راه اثرگذاری ویژه و گسترده‌ای خواهد داشت. 

شاید یکی از عینی‌ترین پیامدهای این مساله را بتوان در پرهزینه شدنِ حمله احتمالی اشغالگران اسرائیلی به شهر رفح مشاهده کرد. رویدادی که در صورت وقوع می‌تواند پیامدهای به مراتب مخرب‌تری را هم برای دولت آمریکا و هم متحدان صهیونیست آن در پی داشته باشد. 

 سوم اینکه اعتراضات جاری در آمریکا بار دیگر نشان داد که تا چه اندازه ایده دموکراسی در آمریکا یک دروغ بزرگ است. در این رابطه، عملا می‌بینیم که افکار عمومی و جامعه دانشگاهی آمریکا به سمتی می‌رود اما جامعه نخبگان سیاسی و طبقه حاکم در این کشور، مسیر و روندی متفاوت را در پیش می‌گیرند و هیچ توجهی را به رای و نظر افکار عمومی خود ندارند. 

نکته قابل تامل اینکه به نظر می‌رسد در این بحبوحه، دولت آمریکا بیش از همه به منافع شرکت‌های تسلیحاتی و سودهای کلانی که آن‌ها از تداوم جنگ‌هایی نظیر جنگ غزه و یا اوکراین می‌برند، توجه دارد. موضوعی که البته تاکنون گزارش‌ها و افشاگری‌های مختلف و متعددی نیز با محوریت آن صورت گرفته است.

انتهای پیام 

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا