آموزش و سلامت قابل واگذاری به بازار نیست
به گزارش ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان در نشست شوراهای آموزش و پرورش که صبح امروز، دوشنبه 24 دیماه در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: ما به عنوان مسلمان، شیعه حضرت علی(ع) هستیم و میگوییم راه ایشان را باید ادامه دهیم. من از موقعی که خود را شناختم و میخواستم باور و اعتقادم را متوجه شوم، در حقیقت به دنبال این بودم که امام و کتاب چه چیزهایی را میگویند و ما نسبت به آن امام و کتاب در کجای قضیه قرار گرفتهایم.
وی ادامه داد: صرف اینکه به اینها عشق بورزیم و کتاب را ببوسیم و بالای سرمان بگذاریم مشکل ما را حل نمیکند، عمل به کتاب و رفتن راه امام است که میتواند مشکل ما را حل کند و کشور ما را از وضعیتی که در آن قرار گرفتهایم، بیرون بیاورد. اگر مدعی هستیم راه امام و کتاب خدا، راه و کتاب درستی است، باید بدانیم همانطور که در احادیث آمده است «ما الإمامُ إلّا الحاكمُ بالكِتابِ، القائمُ بالقِسْطِ، الدّائنُ بِدِينِ الحَقِّ». امام هیچ وظیفهای ندارد، مدیران، مسئولان، رهبران و فرماندهان هیچ مسئولیتی ندارند جز اینکه به کتاب عمل کنند؛ نه اینکه کتاب را صرفا بخوانند.
پزشکیان با اشاره به نامه 53 نهجالبلاغه و عهدنامه مالک اشتر گفت: امام علی(ع) در این نامه میفرمایند با مردم به خشونت رفتار نکن و مثل حیوان درنده به جان آنها نیفت. ایشان در این نامه فرمودند «وَ لَا تَكُونَنَّ عَلَيْهِمْ سَبُعاً ضَارِياً تَغْتَنِمُ أَكْلَهُمْ، فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَكَ فِي الدِّينِ وَ إِمَّا نَظِيرٌ لَكَ فِي الْخَلْقِ» آنها یا برادر دینی تو هستند یا در خلقت با تو برابر هستند. این حرفها و دستورهای امامی است که ما مدعی رهروی ایشان را داریم.
رئیسجمهور به بیعدالتی آموزشی اشاره کرد و گفت: ما با چنین ساختار و امکاناتی در جایی مدرسه نداریم و در جایی مدرسه داریم، مدرسهای امکانات ندارد و در جای دیگر مدرسهای است که در حد اعلا آموزش میدهد؛ آن هنگام ما شیعه علی (ع) هستیم؟ میتوان پذیرفت در منطقهای برای خدمت به بچههایی که فردای این مملکت را میخواهند تشکیل دهند نباید فضا، امکانات و روشهای متعالی را برای آنها تهیه و آماده کنیم. یعنی با این کارها ما عدالت را در جامعه پیاده میکنیم.
وی بیان کرد: اکنون بیشتر کسانی که وارد دانشگاه میشوند از یک سری مدارس خاص میآیند و بقیه نمیآیند. این عدالت و انصاف است و آیا میتوان آن را پذیرفت. این وضعیت را باید به سرعت بههم زد. خیرین بزرگوار تا جایی که امکان داشت کمک کردند اما میتوان گفت شورا و فرماندار، استاندار، بخشدار و امام جمعه در منطقه است اما مدرسه نداریم و یا اگر مدرسه است از کیفیت لازم و آموزش درست برخوردار نیست؛ ما مقصریم. لذا به هر شکلی که شده نباید بگذاریم این بیعدالتی و بیانصافی در مناطق، محلات و کشوری که در آن زندگی میکنیم به وجود بیاید.
پزشکیان با تأکید بر اینکه مدیران و مسئولان نباید بخوابند وقتی در جامعه بیعدالتی وجود دارد، تصریح کرد: نباید از کنار این بیعدالتی ساده بگذرند. اینها بچههایی هستند که هرچه آموزش دهیم، همان خواهند شد که ما میخواهیم. اگر طور دیگری شدند، مقصر آنها هستند یا ما؟؟ باید با ما که نتوانستیم آنها را به درستی آموزش دهیم، برخورد کنند. اینها بچههایی بودند که ما به آنها در کلاس، مدرسه، تبلیغات و صدا و سیما آموزش دادیم. اگر دیگران اثر گذاشتند نشان میدهد ما نمیتوانیم اثرگذار باشیم.
وی ادامه داد: اگر شورا و استانداران هر روز برای آن وقت بگذارند تا بیانصافی را در میدان آموزش از بین ببرند بازهم کم است. بیانصافی را در میدان آموزش از بین ببرید. آموزش و سلامت قابل واگذاری به بازار نیست. باید منصفانه آموزش دهیم و امکانات برابر دهیم و تلاش کنیم آنها را به درستترین راه برطرف کنیم.
پزشکیان افزود: میخواهیم آیندههای کشور به درستی تربیت شوند تا به چشمانداز مقام معظم رهبری که فرمودند کشوری توسعهیافته در جایگاه اول اقتصادی، علمی، فناوری و الهامبخش در منطقه بشویم، برسیم اما آن جایگاه کجاست؟ کسانی که مدعی طرفداری از ولایت هستند، این چشماندازها و سیاستهای مقام معظم رهبری را چرا نمیتوانیم اجرایی کنیم. شعار دادن مشکل را حل نمیکند. جرئت نمیکنم در بین مردم این حرفها را بزنم؟ به شما میگویم که مسئول هستید.
رئیسجمهور تصریح کرد: باید اجرا کنیم تا این حرفها، بیعدالتی و بیانصافی را در روندی که در آن هستیم، از بین ببریم. این موضوع نیز به هیچ چیزی ارتباط ندارد بلکه با عزم، اراده و مشارکت مردم میتوان آن را از بین برد.
خبر در حال تکمیل است.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید