آنفلوانزا در صدر بیماریهای ویروسی استان مرکزی/خودسرانه آنتیبیوتیک مصرف نکنید
جواد جواهری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در پیک ابتلا به این بیماری ویروسی قرار داریم، اظهار کرد: آنفلوانزا یک بیماری ویروسی حاد تنفسی است که به وسیله سه نوع ویروس آنفلوانزا A و B و C ایجاد میشود. انواع B و C تنها در انسان توانایی ایجاد بیماری را دارند ولی نوع A علاوه بر انسان توانایی ایجاد بیماری در بسیاری از حیوانات از جمله پرندگان را دارد.
وی به راههای انتقال بیماری اشاره کرد و گفت: افراد مبتلا به آنفلوانزا قبل از شروع علائم نیز بیماری را به دیگران منتقل کنند و این امکان انتقال تا هفت روز یا بیشتر بعد از بروز علائم نیز میتواند اتفاق بیفتد. ویروس از طریق عطسه و سرفه و حتی صحبت کردن افراد آلوده با افراد سالم و از طریق سطوح آلوده به ترشحات شخص آلوده، به دیگران انتقال پیدا میکند. البته ویروس آنفلوانزا تنها میتواند دو تا هشت ساعت روی سطوحی مانند گوشی تلفن، صفحه کلید کامپیوتر، دستگیره در و… باقی بماند.
وی با بیان اینکه این بیماری با بیماری سرماخوردگی متفاوت است، گفت: آنفلوانزا با تب، سرفه، سردرد، گلودرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی و گاها استفراغ و اسهال تظاهر میکند. در این میان تب و سرفه به عنوان علایم کلیدی مطرح هستند. سرفه اغلب شدید است و برای مدتی ادامه مییابد ولی سایر نشانههای بیماری بعد از سه تا هفت روز خود به خود بهبود پیدا میکند.
جواهری با بیان اینکه بیماری آنفلوانزای بدون عارضه به طور کلی یک بیماری خودمحدود شونده است، اظهار کرد: بهبودی به سرعت ایجاد میشود، اما بسیاری از بیماران کاهش قوای جسمانی یا انرژی را برای یک هفته یا بیشتر دارند.
وی به توصیههایی برای محافظت خود و دیگران در برابر بیماری آنفلوانزا اشاره کرد و با اشاره به اینکه بسیاری از دانشآموزان مبتلا به این بیماری ویروسی شدهاند، گفت: همیشه دستمال یک بار مصرف همراه خود داشته باشید و در هنگام سرفه و عطسه، بینی و دهان خود را با دستمال بپوشانید. دستهای خود را روزانه چندین بار با آب و صابون بشویید. نوشیدن آب و مایعات کافی(حداقل هشت لیوان در روز)، مصرف میوه و سبزیجات تازه و غذای مقوی پر پروتئین و سالم و استراحت کردن کافی بهترین راه درمان بیماری آنفلوانزاست.
این مقام مسئول در علوم پزشکی اراک گفت: در اغلب موارد ابتلا به آنفلوانزا نیازی به مراجعه به پزشک ندارد و بیماری با مراقبتهای ساده بهبود پیدا میکند. در صورت تشدید علائم بیماری آنفلوانزا و قطع نشدن تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد حتما به پزشک مراجعه کنید و تا بهبودی کامل هنگام حضور در مدرسه یا محل کار حتما ماسک بزنید. از تماس دستهای خود با چشمها، دهان و بینی خودداری کنید و دستمال استفاده شده را بلافاصله بعد از مصرف در سطل زباله دردار بیندازید.
وی با بیان اینکه اگر علائم بیماری آنفلوانزا را دارید حداقل یک متر از دیگران فاصله بگیرید، اظهار کرد: از بطری آب، لیوان و لوازمالتحریر یکدیگر استفاده نکنید و از استفاده خودسرانه داروهای آنتیبیوتیک اجتناب کنید چرا که این داروها بر روی سرماخوردگی و آنفلوانزا و بیماریهای ویروسی تاثیری ندارند و برای کاهش تب ناشی از آنفلوانزا فقط از استامینوفن استفاده کنید.
وی گفت: تهویه مرتب کلاسهای درس به خصوص باز کردن پنجرهها در زنگهای تفریح انجام گیرد. در مکانهای تجمعی و شلوغ و سربسته مثل سرویس مدارس استفاده از ماسک توصیه میشود. در فصل شیوع آنفلوانزا تا حد امکان در دید و بازدیدها از در آغوش گرفتن، روبوسی و دست دادن با یکدیگر خودداری کنید.
انتهای پیام
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید