استانها

اجرای طرح جهش تولید دیم زار ها در 22هزار روستای کشور


به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، فرامک عزیزکریمی در همایش طرح جهش تولید در دیم‌زار‌های استان فارس، از اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌های کشور برای پنجمین سال متوالی خبر داد و تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر ادامه این طرح برای پنج سال دوم را نوید بخش عملکرد خوب مجریان این طرح دانست.

وی اجرای این طرح را اقدام مشترک وزارت جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) عنوان کرد که سال زراعی جاری در 6 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور اجرا خواهد شد.

به گفته مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، با اجرای این طرح در بیش از 22 هزار روستای 25 استان کشور، زمینه مشارکت 510 هزار کشاورز فراهم می‌شود.

عزیزکریمی به بیان مزایای اجرای این طرح پرداخت و گفت: تامین امنیت غذایی، حمایت از کشاورزان دیم‌کار، افزایش بهره‌وری، کاهش بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی و استفاده از آب سبز از جمله این موارد است.

وی آموزش و ترویج با هدف نفوذ دانش در مزارع را از مهم‌ترین اقدامات حمایتی در اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها عنوان کرد و افزود: کمک‌های فنی و اعتباری از جمله خرید ادوات کشاورزی که به طور خاص برای دیم‌زار‌ها طراحی شده‌اند و با بهره 4 درصد در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، از مواردی است که باعث ترغیب کشاورزان به همکاری در اجرای طرح می‌شود.

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی، بیان کرد: بیمه محصولات کشاورزی با هدف کاهش ریسک محیطی کشت در دیم‌زار‌ها از دیگر اقدامات حمایتی این طرح است.

اجرای طرح جهش تولید در 270 هزار هکتار از دیم‌زار‌های فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از برنامه‌ریزی اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها برای سومین سال در این استان خبر داد و گفت: سطح کشت ابلاغ شده به استان فارس برای سال زراعی جاری 270 هزار هکتار است.

مجتبی دهقان‌پور بیان کرد: بر اساس این برنامه 17 شهرستان این استان متناسب با ظرفیت‌های اقلیمی خود اقدام به کشت محصولات کشاورزی خواهند کرد.

وی افزود: گندم، جو، دانه‌های روغنی، محصولات علوفه‌ای، گیاهان دارویی و برخی از حبوبات از جمله محصولاتی هستند که اقدام به کشت آنها خواهد شد.

دهقان‌پور با اشاره به اینکه رویکرد وزارت جهاد کشاورزی در اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها استفاده از آب باران به عنوان یکی از نعمت‌های الهی است، افزود: ما به دنبال این هستیم که با رعایت مسائل فنی و به زراعی و اصول کاشت، داشت و برداشت به تولید محصولات کشاورزی در دیم‌زار‌ها کمک کنیم.

وی تأکید کرد: حمایت از کشاورزان شرکت‌کننده در این طرح چه از لحاظ مسائل فنی و چه مسائل مالی و اعتباری از دیگر اهدافی است که دنبال می‌شود و در این زمینه ارائه تسهیلات خرید ادوات مخصوص دیم‌کاری با کارمزد 4 درصد از جمله اقداماتی بود که در سال گذشته انجام شد.

رئیس جهاد کشاورزی استان فارس عنوان کرد: تسهیلات خرید ادوات اراضی دیم، سال گذشته با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) توسط بانک ملی انجام شد که سقف خرید برای هر بهره‌بردار مبلغ 150 میلیون تومان و متناسب با نیاز کشاورزان بود.

دهقان‌پور با بیان اینکه امسال به دنبال این هستیم با توجه به نیاز متقاضیان بتوانیم سطح تسهیلات را بالاتر ببریم، گفت: در مورد بیمه محصولات کشاورزی نیز به عنوان یک ابزار مدیریت ریسک، برنامه‌ریزی ما به صورتی است که کشاورزان دیم کار در صورت عدم نزول باران رحمت الهی کمترین زیان را متحمل شوند.

انتهای پیام/424/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا