آخرین اخبار

اجرای قانون ناعادلانه نارضایتی مردم را به دنبال دارد



به گزارش ایکنا، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم که شامگاه امشب، دوشنبه 12 آذرماه به صورت زنده پخش شد، ضمن تبریک روز قانون و مجلس و تسلیت ایام عزاداری حضرت زهرا(س)، درباره فعالیت بیش از 100 روزه دولت وفاق ملی، گفت: در این مدت 100 روز با فعالیت های مختلف مواجه بودیم. شب تحلیف اسماعیل هنیه را در خاک ما شهید کردند و بعد از آن با مشکلات مختلف درگیری ها و جنگ های منطقه روبرو شدیم و مقداری روند و آرامشی که در ادامه کار باید می داشتیم بهم خورد. سپس تلاش کردیم تا هیئت دولت را براساس نظرسنجی های مختلف از کارشناسان، احزاب و جناح ها انتخاب و به مجلس معرفی کنیم. 

وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی رأی استثنایی به تمام اعضای کابینه دادند و دولت شروع به کار کرد. از آغاز به کار مشکلاتی که داشتیم، بحث بدهی به گندمکاران، پرستاران و اعتراضات آنها و مشکلات بازنشسته ها و پاداش آنها بود که تلاش کردیم آنها را به طریقی حل کنیم. مبنای ما اجرای چشم انداز، قانون و سیاست ها بود. قانون برنامه را به هر کدام از وزرا ارائه کردیم تا برای هر کدام از بندها برنامه های عملیاتی خود را تدوین کنند. 

پزشکیان اظهار کرد: به سرعت مجبور به ارائه لایحه بودجه 1404 بودیم که در این راستا کارهای شبانه روزی از سوی کارشناسان و هیئت دولت انجام شد. کار مناسب در این زمان، هر آنچه در بودجه بود در اعداد و ارقام انجام دادیم. خیلی گفتند بودجه را انبساطی را نوشته ایم در حالی که اینجور نبود و مجلس محترم بررسی کردند و به کلیات بودجه رای دادند و از دیروز ارزیابی بودجه را شروع کردند. 

نهمین رئیس‌جمهور کشورمان به وفاق ملی اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار استاندار سنی کرُد را در کردستان معرفی کردیم و استاندار عرب را در خوزستان و قشقایی را در استان فارس و بلوچ را در سیستان و بلوچستان معرفی کردیم و باور داشتیم همه قومیت ها و سلایق را براساس شایستگی بکار بگیریم این شکل گرفت. برای اولین بار است که تعداد خانم های به کار گرفته شده در وزارتخانه ها و سایر دستگاه ها بیش از دوره های گذشته است و تمام اینها بدون مساعدت و پشتیبانی مقام معظم رهبری امکان پذیر نبود اگر ایشان پشتیبانی نمی کردند در این روند ارزیابی ها خود به خود رد می شدند. این نگاه رهبر معظم انقلاب در ایجاد وفاق و همدلی موجب این روند شد. 

پزشکیان درباره بحث ناترازی انرژی، نفت و گاز، بنزین و نگرانی های ایجاد شده برای مردم از افزایش قیمت بنزین با توجه به سوابق، بیان کرد: واقعیت این است که ما با ناترازی های بسیار بدی مواجه هستیم؛ ناترازی گاز، برق، انرژی، آب، پول و محیط زیست داریم و تمام آنها در حدی هستند که امکان دارد با بحران روبرو شویم. در تابستان برق کارخانه ها قطع شده بود. قرار بود تولید امسال افزایش پیدا کند اما نه تنها افزایش پیدا نکرد بلکه کاهش هم داشت. برقی که در کشور استفاده می شود دو سه برابر سرانه انگلیس و المان و سایر کشورهاست. در کشورهای خارج هنگامی که وزیر بودم، در کانادا و کشورهای اروپایی جایی لوستر نمی بینیم اما خیلی راحت در یک اتاق چند تا لوستر گذاشته و چراغ های متعدد روشن می کنیم؛ نتیجه اینکه نیاز ما با توان ما همخوانی ندارد. 

رئیس دولت چهاردهم افزود: هنگامی که دولت را تحویل گرفتیم ذخایر گاز و نفت و گازوئیل و سوخت در نیروگاه ها سه و خورده ای میلیارد متر مکعب بود. اگر این به 700 مترمکعب برسد نمی توان سوخت به نیروگاه ها داد. اگر اکنون مراقبت نشود گاز باید قطع شود. 

وی درباره برنامه جامع دولت چهاردهم برای حل این مشکل، تأکید کرد: به نظر من که یک پزشک هستم برای دردها مسکن داده ایم و آنها را درمان نکرده ایم. روند ناترازی ها در دولت های قبلی به جایی رسیده که بحرانی شده است. الان چاه های نفت که باید گاز تزریق کنیم از آن گاز استخراج می کنیم یعنی نمی توان از آن نفت استخراج کنیم. اگر نتوانیم برای نسل آینده مدیریت کنیم، زمین سوخته تحویل خواهیم داد. 

پزشکیان تصریح کرد: ما از نظر نفت و گاز در دنیا دارای جایگاه بالایی هستیم چرا باید به این وضع بیفتیم به دلیل اینکه درمان نکردیم. اگر سیستمی به درستی عمل نشود نباید درمان کرد یا باید مسکن تزریق کرد. گروه هایی در این زمینه از اقتصاددان ها و اساتید دانشگاه برای تغییر برنامه اقتصادی کشور شکل گرفتند؛ رشد اقتصادی، تولید، رشد سرمایه گذاری، ناترازی ها و ثبات اقتصادی، معیشت و ثبات در امنیت غذایی و درمان ناترازی ها و برنامه های اولویت دار صنایع یا کارهایی که پیشران اقتصاد و تولید هستند. 25 زیربرنامه برای آنها تدوین شده است و نهایتا باید مشکل ناترازی ها را حل کنیم تا به جایی نرسد که نتوان کاری کرد.  

وی ادامه داد: ناترازی انرژی یک مجموعه است. ما نمی توانیم حقوق بازنشستگان، گندمکاران و پرسنل را بدهیم. هیچ کارشناسی در ایران و یا در دنیا این روند را قبول ندارد. درمان می خواهد اما این درمان را چگونه باید انجام داد. باید بنشینیم که با نگاه به معیشت و زندگی مردم این مداخله را انجام دهیم تا جلوی فشار و تورم را برای مردم بگیریم. 

پزشکیان اظهار کرد: کل اعتبار و ارزی که به دانشگاه ها می دهیم دو میلیارد دلار است. دانشگاهی که آینده کشور و جوانان ما را می سازد. ما می توانیم موقتا مسکن بزنیم تا از این جریان عبور کنیم اما هنگامی به بنزین دلار می دهیم و صادر می کنیم پشت سر آن تورم می آورد و این تورم به اقشار پایین فشار می آورد. تورم یعنی از جیب محرومین و کارمندان برداشتن اما اینکه چگونه باید عمل کنیم کارشناسان بررسی می کنند و واقعیت را می گوییم. 

نهمین رئیس‌جمهور کشورمان گفت: دیروز هم در جلسه غیر علنی مجلس اعداد و ارقام را بیان کردیم. واقعیت ها را که نمی توان پنهان کرد. کارخانه اگر کار نکند نمی توانیم مالیات بگیریم. اگر مالیات نگیریم باید پول چاپ کنیم و این یعنی تورم. چند سال پشت سر هم ما تورم 40 درصد داریم. 

پزشکیان بیان کرد: کل تورم 33 درصد است که تا پایان سال نیز در این حدود باقی خواهد ماند. 15 میلیارد دلار برای نهاده ها و کالاهای اساسی بدهند اما 12 میلیارد دلار است و 5 میلیارد دلار هم پیش خرید کردند و استجازه گرفتیم از مقام معظم رهبری که از صندوق برداریم و فعلا این مشکل را حل کنیم. چون پول نیست. اجازه برداشتن از صندوق، همین مسکن است. کل پولی که به دست دولت برسد 12 میلیارد دلار است اما پول مصرف انرژی 150 میلیارد دلار است. باید بپذیریم کارشناسان و متخصصان برای این مسئله راه حل پیدا کند و کاری کنیم اقشار متوسط روبه پایین مشکل پیدا نکنند و آن را درمان کنیم. 

رئیس دولت چهارم گفت: پیشنهاد می کنم صدا و سیما متخصصان و کارشناسان را دعوت کند تا مشکل ناترازی در آب، برق، انرژی، گاز و پول را کمک و حل کنند.

وی با اشاره به برنامه دولت برای تک رقمی کردن تورم، افزود: گروهی این موضوع را بررسی می کنند و بسته هایی دربردارنده نظرات کارشناسی مرکز پژوهش های مجلس، کارشناسان برنامه و بودجه و هم اساتید بیرون است که در نگاه اول آیتم هایی را در آورده اند که با چه روشی باید ناترازی ها را در اقتصاد و تورم را در بحث دخل و خرج و بعد سرمایه گذاری و تولید درست کنیم. مهمترین نگرانی این است که چکار کنیم مردم در معیشت و زندگی مشکل پیدا نکنند. قدرت خرید مردم پایین آمده است و باید درمان شود و درمان را کارشناسان، دانشگاهیان و اقتصاددانان می توانند ارائه دهند.  

پزشکیان اظهار کرد: مثلا برای خرید گندم پولی نبود تا آن را خریداری کنیم مجبور شدیم از مقام معظم رهبری اجازه بگیریم تا خلاف قانون از صندوق پول برداریم و پرداخت کنیم. واقعیت با آنچه ما در عدد و رقم می نویسیم، همخوانی نداشت. پرستاران برای یک ساعت کار، 25 هزار تومان دریافت می کردند و حق داشتند اعتراض کنند با کلی بحث یک مسکّن تزریق کردیم و گفتیم ساعتی 80 هزار تومان به پرستاران پرداخت شود. اینکه چطور می توان ناترازی را حل کرد باید اجماعی بین کارشناسان و متخصصان شکل بگیرد و بعد با مردم گفت و گو کنیم. باید مردم را مطمئن کنیم که نخواهیم گذاشت از نظر معیشتی مشکل پیدا کنند. اگر مداخله ای کنیم و مردم مشکل پیدا کنند از نظر من غیر قابل قبول است.

نهمین رئیس‌جمهور کشورمان درباره برنامه دولت برای مسکن، گفت: باید بپذریم یارانه به سوخت، برق، آب و گاز اختصاص پیدا می کند و سرانه هر نفر تقریبا 90 میلیون تومان اس اما به هیچ کس چیزی نمی رسد. ما باید بتوانیم این را مدیریت کنیم اما چگونه؟ باید نقشه راه داشت و اجرا کرد تا برکاتش به جامعه برسد. ما وعده دادیم در قانون 1 میلیون مسکن بسازیم اما نشد. 800 هزار نفر ثبت نام کردند 400 هزار نفر وام گرفته اند. این وام با آنچه قرار است بسازند بالای هزار همت نیاز است، از کجا می خواهد بیاورد. این طرف هزینه ها را هدر می دهند، اینکه چگونه باید بنویسیم مهم است اما اگر وعده های غیر واقعی دهیم و عمل نکنیم، درست نیست.  

پزشکیان بیان کرد: اگر کارشناسان و حرف آنها را بپذیریم، در عرض همین 4 سال خواهیم توانست این مشکلات را اصلاح کنیم به شرط اینکه خودمان را اصلاح کنیم و بعد مردم باور کنند می خواهیم به آنها خدمت کنیم. باید واقعیت ها را بپذیریم و با افرادی که کارشناس هستند همراهی کنیم. ما تلاش خواهیم کرد تا این مشکلات برای مردم عزیز حل شود. یک عمر وعده دادیم اما عملیاتی نشد.

وی درباره برنامه هفتم توسعه برای ساخت 5 میلیون مسکن و افزایش حقوق ها در لایحه 1404 بر مبنای 20 تا 40 درصد و تورم 34 درصدی، گفت: اینکه می گوییم با ناترازی مواجه هستیم، واقعا مواجهیم. اگر بتوانیم ناترازی ها را مدیریت کنیم، می توانیم آنها را حل کنیم. ما می توانیم تمام مشکلات را حل کنیم به شرط اینکه صادقانه عدد و رقم دهیم اما اینکه وعده دهیم و فردا نشود آن را اجرا کرد، چه فایده همانطور که پول پرستاران و پاداش بازنشستگان را نتوانستیم پرداخت کنیم.  

پزشکیان تصریح کرد: البته مسکّن های لازم با اجازه از مقام معظم رهبری برای پرداخت ها و تلاش برای پرداخت پاداش بازنشستگان انجام شد اما واقعیت این است و اگر نتوانیم این روند را درمان کنیم و درست برنامه ریزی کنیم قطعاً فردا با مکشلات بدتری روبرو خواهیم شد. اینکه فردی بیشتر مسکن دارد از یارانه سوخت و برق و گاز بیشتری استفاده می کند و فرد دیگر یک دهم بقیه استفاده نمی کنند. چرا به عده ای می دهیم و به بقیه نمی دهیم این بی عدالتی را باید حل کنیم. عده ای از مردم برای نان شب و مسکن محتاج هستند اگر نتوانیم آن را مدیریت کنیم فرد دارا بیشتر استفاده می کند و آنکه نادارتر است کمتر استفاده می کند.

وی درباره برنامه دولت چهاردهم در اجرای طرح کالابرگ برای قشرهای مختلف مردم، ادامه داد: تیمی گذاشته ایم تا بر نحوه چگونگی اجرای کالابرگ ها کار کنند تا مردم معاش روزمره داشته باشند و معیشت مردم را در حد نیاز تأمین کنیم. اینکه کالابرگ چگونه باشد اجازه دهید مدتی بگذرد تا به نگاه مشترک برسیم. مصمم به این هستیم تا اینکه مردم از نظر معیشت به مشکل برنخورند.

پزشکیان در پاسخ به این سؤال که آیا با توجه به تنش های سوریه، ایران حضور نظامی مستقیم در سوریه خواهد داشت؟ اظهار کرد: علت اینکه خود را برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد کردم برای این بود که تلاش کنم تا مردم پای صندوق های رای بیایند. دشمنان تلاش می کردند تا مردم پای صندوق نیایند و در کشور جو ناامیدی را دامن می زدند اما مردم پای صندوق ها آمدند و حضور ارزشمندی از خود نشان دادند. نظر خارج نشینان این بود که ایران به دلیل مشکلات و نارضایتی مردم و سایر موارد درحال از بین رفتن است. آنها در ایران اسماعیل هنیه را برای تبدیل امید به ناامیدی ترور کردند. این فشار برای این است که نگذارند در عمل مشکلات مردم را حل کنیم و مردم باور نکنند برای مردم آمده ایم. قدم اول این است که در داخل کشور وحدت و انسجام داشته باشیم و هیئت دولت را بر این اساس شکل دادیم که ایران برای تمام جناح ها است و نه گروه خاصی. ما با دنیا و با همسایگان خود برادر هستیم و باهم زمانی یک نقشه بوده ایم و بعد استعمارگران گفتند شما این طرف هستید و آنها این طرف. حالا هم دلشان می خواهد ما باهم دعوا کنیم.

وی به گفت و گوهای امروز با امیر قطر، نخست وزیر عراق، بشار اسد و رئیس جمهور روسیه اشاره کرد و گفت: طی این گفت وگوها بر این موضوع تاکید شد که اجازه ندهیم تروریست ها در منطقه جنگ و خونریزی انجام دهند. ما با مسلمانان، برادر هستیم و تمامیت ارضی تمام کشورها محترم است و نباید اجازه دهیم تمامیت ارضی کشوری به خطر بیفتد. باید کارهایی برای حفظ امنیت سایر کشورها داشته باشیم و هم از نظر دیپلماسی گفت وگو شود و سران چهار کشور آستانه روسیه، ایران و ترکیه و سوریه گفت و گو کنند. چراکه تعهدات و کاری که انجام شده خلاف مصوبه شورای امنیت است و یکی از کارها شکایت به شورای امنیت از نظر دیپلماسی است و جلسه ای را وزرای خارجه این چند کشور باهم خواهند گذاشت. بعد هم دیداری در آینده نزدیک با رئیس جمهور روسیه خواهیم داشت و تلاش‌های دیپلماتیک را ادامه می دهیم.

نهمین رئیس‌جمهور کشورمان در بحث توسعه مناسبات اقتصادی با کشورهای منطقه برای تعامل با دنیا، گفت: در عرض این مدت بیش از 95 تا 100 دیدار و گفت وگو با روسای جمهور و نخست وزیرها انجام شد. در این روند بر تعامل با دنیا و کشورهای همسایه تأکید داشتیم اینها چیزی است که می تواند ما را از این بحران ها نجات دهد. در آینده نزدیک طی سفر به اوراسیا با همراهی اتاق بازرگانی و برخی از تولید کنندگان آن نیازها را در آن سفر پیگیری می کنیم. البته در اکثر این سفرها پیگیر این هستیم که تولیدکنندگان برای شکل گیری تبادلات پای کار باشند. در این مدت با رئیس جمهور چین گفت و گو داشتیم که مصوبات خوبی داشت و تلاش کردیم تا عملیاتی شود. با روسیه صحبت کردیم و ارتباطات و معاهداتی با روسیه داشتیم که کارشناسان آنها را در زمینه نفت، گاز، راه و برق بازنگری کردند تا بتوانیم اجرایی کنیم. برای آن چندیدن جلسه برگزار کردیم و حتی سفیر خودمان از مسکو به ایران آمد و قرار شد دو معاون از سوی روسیه برای نهایی کردن توافقات به ایران سفر کنند تا طی سفر در 20 یا 25 ژانویه به مسکو به طور رسمی این توافقات را امضا کنیم. همچنین با هند و عراق یکسری توافقات داشتیم. تلاش می کنیم تا بر روی توافقات با کشورهای همسایه و دوست کار می کنیم.

رئیس دولت چهاردهم درباره مذاکرات به منظور رفع تحریم ها، افزود: در سفر به آمریکا درباره تحریم ها با اروپایی ها صحبت کردیم و قرار بود با اروپا این مشکلات حل شود  اما با این اتفاقات می خواهند ما را در چالشی نگه دارند که مردم ناامید شوند. در آمریکا گفت و گو با نخست وزیرها و ورئیس جمهور فرانسه، شورای مجلس خود اروپا، نخست وزیر نروژ و سوئیس انجام شود و قرار شد باهم کار کنیم و سوء تفاهم ها حذف شود اما اقدامات اسرائیل و جریان پیجرها در لبنان و ترور فرماندهان حزب الله در لبنان از جمله ترور سید حسن نصرالله روند بین ما و آنها را با مشکل روبرو کرد و طبیعتا چون مجبور به عکس العمل شدیم، این اختلافات دامن زده شد. آنها تحریم ها را بر ما افزایش دادند به طوری که هواپیما و کشتیرانی را تحریم کردند اما با تمام این اوضاع به دنبال این هستیم که ما بگوییم به دنبال صلح و امنیت هستیم و نه جنگ. این شیطنت آنها کاری است که نگذارند در کشور با قدرت مشکلات را حل کنیم تا مردم را نسبت به ما و حکومت ما بدبین کنند و امیال و ذهنیت خود را پیاده کنند. آنها دلشان می خواهد مسلمانان به جان هم بیفتند تا ذخایر ما را ببرند اما باید باهم متحد باشیم.

وی درباره وعده انتخاباتی در موضوع رفع فیلترینگ، گفت: ما در ساختاری هستیم که اگر می خواهیم وفاق وجود داشته باشد باید سران قوا به زبان مشترک برسند و بعد شورای فضای مجازی برای رأی گیری در این موضوع است. ما با کارشناسان طرح و نقشه ای طراحی کردیم که می شد در این موضوع به توافق رسید و این توافق در جمع سران قوا مورد تایید قرار گرفت و بعد به دلیل وجود نگاه های خاص در شورای فضای مجازی، کار را به کار کارشناسی دوباره ارجاع دادند تا بررسی کنند. در جلسه ای که خدمت مقام معظم رهبری بودیم ایشان گفتند حاکمیت کنید نه فلیتر یعنی امنیت سیستم را داشته باشیم، ایشان فرمودند بحث فضای مجازی را به گونه ای حل کنید. اصلی که به آن معتقدم وفاق است و نباید هدف اصلی گم شود. منتظریم تا این گروه نیز بر این موضوع کار کنند.  

پزشکیان با اشاره به معنای وفاق، تصریح کرد: وفاق یعنی پایبندی به حق و عدالت و دوری از ضلالت و یا تابعیت نفس. اختلاف زمانی شکل می گیرد که حق دیگری ضایع شود. اگر حقی ضایع نشود دعوا شکل نمی گیرد. تمام اختلافات برای منیت ما است. درحالی که در اسلام می گوید براساس حق بر مردم حکومت کنید. اینکه تو فارسی، لری، ترکی و… تفاوتی ندارد «فَلاَ تَتَّبِعُواْ الْهَوَى» تابع هوای نفس نشود چراکه تو را از مسیر خدایی دور می کند و کسانی که در مسیر ضلالت می روند در عذاب عظیم هستند. وفاق دیدن حق دیگران و زور نگفتن به دیگران و تقسیم نکردن به این و آن است. حضرت علی(ع) در نامه به مالک اشتر به تقوا و عمل براساس کتاب و سنت پیامبر(ص) امر می کند و در ادامه می گوید در مقابل هوای نفس آن را زیر پا بگذار و مالک هوای خود باش و از آنچه بر تو حرام است انجام نده و انصاف را در مقابل دوست ودشمن رعایت کن. این یعنی وفاق، ما انصاف را با خود، دوست و دشمن و فردی که دوست نداریم، رعایت کنیم. باید تلاش کنیم به آن حق و عدالت عمل کنیم. 

وی درباره نقش و کمک سایر قوا در بحث وفاق به دولت، ادامه داد: حقوق مردم را از نظر قانون گذاری و قضایی ادا کنیم. در قانون اساسی حکم بر عدالت و عزت ایرانی است. همه محترم هستند و جایگاهی دارند. اگر قانونی بنویسیم که عدالتی در آن دیده نشود اجرا نمی شود و اگر اجرا شود نارضایتی در پی خواهد داشت. اگر توانستیم بر اساس حق و عدالت قانون بنویسیم و قضاوت کنیم ونه براساس نگاه هایی که داریم، همه در این مملکت راضی می شوند. من مجرم هستم به اندازه جرمم مجازاتم کنید. هر ایرانی دریایی از قوت است در هر قومیت و جنسیت که باشد اگر این را بپذیریم و اجازه دهیم رشد کند و توانایی خود را برای رشد بکار بگیرد از بحران بیرون خواهیم آمد. در دوران جنگ تحمیلی به دلیل وجود مردم صدام نتوانست یک وجب از خاک مملکت ما را بگیرد، همان افرادی که در خیابان ها لات بودند به میدان نبرد رفته و مردانه دفاع کردند. اگر مردم به این باور برسند که مملکت برای آنهاست، قطعا از بحران عبور خواهیم کرد.

پزشکیان درباره برنامه دولت چهاردهم برای بازگشت اساتید به دانشگاه ها و فراهم کردن بسترهای لازم برای ماندن نخبگان و عدم مهاجرت دانشگاهیان به خارج از کشور، اظهار کرد: خیلی از دانشجویان معلق به دانشگاه بازگشته و بسیاری از اساتید نیز به دانشگاه بازگردانده شدند مگر آنهایی که مشکل قضایی داشته اند. بحث هوای نفس اینجا شکل می گیرد. مواردی که خودم دیدم، کار با دانشگاهیان غیرقابل قبول بود. در زمانی که وزیر بودم بارها گفتم طبیعتا این نوع رفتار با دانشجو و هیئت علمی نارضایتی در پی خواهد داشت. از طرف دیگر دشمنان می خواهند در کشور ناارامی ایجاد کنند و نخبگان کشور را ببرند و ما به جای اینکه هوای آنها را داشته باشیم و احترام بگذاریم چرا که وجودشان برای مملکت لازم و ضروی است اما اشتباه عمل کردیم. لذا سعی کردیم در حل ناترازی ها از آنها مشارکت بگیریم. باورم این است که اگر اساتید و نخبگان دانشگاهی وارد میدان شوند مشکلات ما حل خواهد شد.

نهمین رئیس‌جمهور کشورمان به بحث عدالت در حوزه بهداشت و درمان و سلامت و تقویت بنیه علمی آموزشی مدارس و برنامه دولت در این دو حوزه اشاره کرد و گفت: در جلسه ای که هر هفته با کارشناسان آموزشی داریم دو برنامه برای سخت افزار و نرم افزار داریم. با مشارکت مردم تمام مدارس را در عرض یک سال خواهیم ساخت، همانطور که زمانی که رئیس دانشگاه بودم درعرض 6 ماه بیش از 600 خانه بهداشت ساختیم. با نگاه بسیج و باور بسیجی می توان این کار را کرد. دولت به ما پول می داد که دو خانه بهداشت بسازیم اما در عرض شش ماه توانستیم 600 خانه بهداشت را با مشارکت مردم بسازیم. مردم اگر با ما باشند و باور کنند می خواهیم مشکل آنها را حل کنیم به میدان می آیند و این کار را در مناطق محروم انجام می دهیم.

وی با تأکید بر اینکه از نظر نوع کلاس و آموزش این نوع آموزش در دنیا از بین رفته است، افزود: آموزش به فراگیری حل مسئله و کار تیمی و ارتباطات و مدیریت یا ساختار سازی و آموزش سیستماتیک تبدیل شده است و این نگاه در ساخت چینش کلاس شکل پیدا می کند. کلاس را باید به نوعی طراحی کنیم که بتوانیم این نوع آموزش را انجام دهیم. از اول فرد آموزش سیستماتیک و ساختار مند می بیند و قبل از اینکه معلم درس را بگوید دانش آموزان، کار تیمی و نوع گفت و گو و تحقیق را فرامی گیرند و این آموزش براساس نیاز جامعه است. ما باید آموزش دهیم تا مشکل جامعه حل شود. آموزش متشکل از شنیدن، دیدن، گفتن و عمل کردن است. تلاش این است که این بسته آموزشی را شکل دهیم. گروهی را از وزارت بهداشت و درمان و آموزش و پرروش گذاشتیم تا طرح نو آموزش براساس روش جدید را تدوین کنند و بعد ساختار و ابزار مورد نیاز را بگویند.

پزشکیان بیان کرد: مملکت برای آیندگان و جوانان است. محصل را به درستی در مدرسه آموزش ندادیم و بعد می خواهیم او را در خیابان درست کنیم این که امکان ندارد. مشکل نوع آموزش و ساختار ماست.

رئیس دولت چهاردهم به بحث سلامت و طرح پزشک خانواده اشاره کرد و افزود: در بحث پزشک خانواده اینکه چه کسی مسؤل چه کسانی است، چه خدمتی می دهد و چه بسته ای باید بدهد، مد نظر است. در این ساختار هیچ ایرانی از آن خدمات مورد نیاز دور نخواهد بود چون پوشش همگانی است و فرد فقیر و بی پول همان خدمتی را دریافت می کند که فرد پولدار دریافت می کند، چون براساس ارجاع باید شکل بگیرد. عدالت این است فردی که در نوبت است باید خدمات را بگیرد. عدالت یعنی فردی که حقش است، در خطر است و در نوبت است اول از خدمات بهره مند شود نه آنکه پولدارتر است یا آشنا دارد. این فرد می تواند خارج از این ساختار از این امر برخوردار شود اما در ساختار منابع دولت باید براساس سطح بندی و منابع این موارد شکل بگیرد.

وی درباره قانون عفاف و حجاب ابلاغ و سازماندهی آن، تأکید کرد: از نظر اجرایی حداقل برای من که باید آن را اجرا کنم سؤالات و ابهاماتی وجود دارد و ممکن است با این مداخله کلی چیزهای دیگر را خراب کنیم. گفت وگو باید کرد که این قضیه را چگونه تعامل کنیم تا هم اصول و اعتقاد را داشته باشیم و از سوی دیگر وفاق جامعه را بهم نزنیم و عده ای را با مشکل روبر نکنیم. خیلی از مسائل در این موضوع است که از نظر من که باید آن را اجرا کنم جای سؤال است. باید حداقل آن افرادی که می خواهند این کار را کنند آن توانمندی و باور را داشته باشند اما چنین بستری را آماده نمی بینم بنابراین باید گفت وگو کنیم و کاری نکنیم آنهایی را که ربطی به این جریان ندارد، ناراضی کنیم.

پزشکیان در پایان گفت: من بر آن نگاه و باور خود هستم و با تمام وجود می خواهم به مردم خدمت کنم. هیچ باوری جز خدمت به مردم ندارم و از تمام مردم کشور، ایرانیانی که وجود دارند، می خواهم دست به دست هم دهیم. اگر باهم باشیم هیچ مشکلی نمی تواند جلوی ما را بگیرد. خدا کمک کند که شرمنده مردم نشویم. با چالش های بزرگی مواجه هستیم اما اگر با هم باشیم هیچ مشکلی نمی تواند ما را شکست دهد.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا