آخرین اخبار

ارتباط عملکرد مالی خودروسازان با نوسانات بازار سرمایه/ از کاهش زیان تا چالش‌های مدیریتی



واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا، به عنوان دو خودروساز بزرگ کشور یکی از مهم‌ترین پروژه‌های خصوصی‌سازی دولت محسوب می‌شود. اما این طرح با پیچیدگی‌های متعددی روبرو است. از طرفی، کاهش زیان انباشته یکی از دو خودروساز بزرگ کشور در گزارش‌های اخیر، نویدبخش بهبود عملکرد مالی در این بخش بوده، اما از سوی دیگر، ابهامات در فرآیند واگذاری و مسائل مدیریتی، نگرانی‌هایی را برای آینده آنها ایجاد کرده است.

به عقیده کارشناسان واگذاری سهام این دو خودروساز می‌تواند تحولات مهمی در بازار سرمایه رقم بزند. با این حال، تأثیر آن منوط به شفافیت در فرآیندها و منطقی بودن قیمت‌گذاری است. هرچند رشد اخیر بازار سهام عمدتاً ناشی از نوسانات کلی بوده و ارتباط مستقیمی با عملکرد مالی این شرکت‌ها ندارد، اما افزایش سودآوری آنها می‌تواند به رشد پایدار ارزش سهام منجر شود.

چالش‌های پیش رو

یکی از مسائل اصلی در خصوصی‌سازی این شرکت‌ها، مشخص نبودن مبنای قیمت‌گذاری سهام است که ابهاماتی در روند جذب سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است. علاوه بر این، هویت خریداران و توانایی مدیریتی آنها نیز از نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

با این حال اگر مدیریت این شرکت‌ها همچنان تحت نظارت شدید دولت باقی بماند، نمی‌توان انتظار خصوصی‌سازی واقعی و موفقیت‌آمیز داشت. تا به امروز دو کنسرسیوم از بخش خصوصی پیشنهاد خود را ارائه دادند و به لحاظ قانونی هیچ مشکلی برای برگزاری مجمع روز چهارشنبه و تعیین تکلیف بلوک سهام دولت وجود ندارد.

بر اساس پیش‌بینی کارشناسان بازار سرمایه عملکرد سایپا در کاهش زیان انباشته نیز مشابه ایران خودرو خواهد بود. این شرکت نیز توانسته با کاهش هزینه‌های عملیاتی و بهبود سیاست‌های فروش، به سمت سودآوری حرکت کند. البته گزارش‌های کارشناسی ارزش‌گذاری سهام این دو شرکت تا پایان سال منتشر خواهد شد و در تعیین مسیر آینده آنها نقش کلیدی ایفا خواهد کرد.

ایران خودرو، با کاهش زیان انباشته خود نشان داده است که می‌توان با اصلاح مدیریت و کاهش بدهی‌ها، عملکرد مالی را بهبود بخشید. عواملی مانند افزایش نرخ فروش و کاهش هزینه‌های عملیاتی، از جمله اقداماتی بوده‌اند که این روند مثبت را ممکن کرده‌اند.

نیاز به اصلاحات ساختاری

به عقیده کارشناسان برای دستیابی به خصوصی‌سازی موفق و تداوم سودآوری این دو شرکت، ضروری است که اصلاحات مدیریتی و ساختاری به صورت جدی دنبال شود. همچنین، افزایش تولید و نزدیک شدن قیمت فروش به نرخ بازار (حذف قیمت‌گذاری دستوری) از دیگر عواملی است که می‌تواند تضمین‌کننده سودآوری پایدار باشد و بدون این اصلاحات، احتمال بازگشت به زیان‌دهی همچنان وجود خواهد داشت.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا