اقتصاد > آب و انرژیانرژی

از تکذیب افزایش قیمت بنزین تا بازنگری و ابلاغ هزینه‌ برقراری انشعاب برق



به گزارش خبرنگار مهر، افزایش ۱۱ درصدی موجودی مخازن سدها، افزایش قیمت بنزین تکذیب شد، صادرات گاز به صورت حداقلی در حال انجام است و راهکار جلوگیری از فرونشست زمین؛ تنها سه استان تنش آبی ندارند از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

بنزین وارداتی با کیفیت لیتری ۵۰ هزار تومان است

محمد صادق مهرجو در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره با اینکه با در نظر گرفتن واردات بنزین ۷۰ سنتی با کیفیت قیمت بنزین تقریباً به ۵۰ هزار تومان می‌رسد، خاطر نشان کرد: با در نظر گرفتن واردات بنزین با کیفیت یورو و۴ که استانداردهای زیست محیطی بالا و آلایندگی کمی دارد میانگین قیمتی ۷۰ سنت می‌شود که اگر دلار را ۷۷ هزار تومان در نظر بگیریم، هفتاد درصد آن تقریباً ۴۹ تا ۵۰ هزار تومان می‌شود.

مصرف روزانه بنزین در تهران ۲۲ میلیون لیتر رسید

فریدون یاسمی مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تهران امروز (شنبه، یکم دی) در حاشیه بازدید از انبار نفت ری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه متوسط مصرف بنزین روزانه ۲۲ میلیون لیتر است، گفت: مصرف بنزین در سال جاری رشد ۵ درصدی داشته اما رشد مصرف تهران نسبت به کشور پایین‌تر است.

وی ادامه داد: بنزین سوپر به صورت نوبتی در بسیاری از نقاط توزیع می‌شود و بر اساس تولیدی که در پالایشگاه صورت می‌گیرد به مجاری عرضه ارسال می‌کنیم.

روزانه ۵ میلیون لیتر بنزین هواپیما توزیع می‌شود

محمدرضا نورزی رئیس انبار نفت ری امروز (شنبه، یکم دی) در حاشیه بازدید از انبار نفت ری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بالغ بر ۶۰ درصد سوخت هوایی کشور از این انبار تأمین می‌شود، گفت: ۴۰۰ نفر نیروی انسانی و ۲۷۰ دستگاه نفتکش به صورت شبانه روزی در این انبار فعالیت می‌کنند.

وی از توزیع روزانه ۵ میلیون لیتر بنزین هواپیما در کشور خبر داد و افزود: سوخت مورد نیاز فرودگاه‌های از شمال غرب تا شمال شرق کشور از جمله مهرآباد و امام خمینی (ره) مستقیم از انبار نفت ری ارسال می‌شود و کل بنزین مورد نیاز هواپیمایی بدون وقفه تأمین و عرضه می‌شود، اما زمان حجاج و تعطیلات میزان تحویل سوخت جت افزایش می‌یابد.

تولید نفت‌گاز کشور ۱۵ میلیون لیتر افزایش یافت

محمدعلی دادور معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از افزایش ۱۵ میلیون لیتری تولید روزانه نفت‌گاز کشور در مدت چهار ماهه فعالیت دولت چهاردهم خبر داد.

وی اظهار کرد: میانگین تولید روزانه نفت‌گاز کشور در مدت پنج ماهه ابتدایی امسال حدود ۱۱۱ میلیون لیتر بوده که این مقدار هم‌اکنون روزانه به بیش از ۱۲۵ میلیون لیتر افزایش یافته است.

افزایش ۱۱ درصدی موجودی مخازن سدها

سال آبی جاری (ابتدای مهر ماه) تا یکم دی ماه میزان ورودی سدها ۴ میلیارد و۴۳۰ میلیون متر مکعب بوده در حالی که مدت زمان سال گذشته ۴ میلیارد و ۵۵۰ میلیون متر مکعب می‌رسید و اکنون کاهش ۳ درصدی ورودی سدها را شاهد هستیم.

همچنین آب موجود در مخازن سدها از ابتدای سال آبی تا اول دی ماه ۲۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته ۲۰ میلیارد و ۳۱۰ میلیون متر مکعب افزایش ۱۱ درصدی را نشان می‌دهد. در مجموع نیز ۴۳ درصد از سدها پر و ۵۷ درصد دیگر از ظرفیت مخازن سدها خالی است.

دریاچه ارومیه پرباران‌ترین حوضه درجه دو کشور

بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات آب، برای هفته جاری وقوع بارش‌ها بطور پراکنده در مناطقی از نیمه غربی کشور مورد انتظار است. در این مناطق مقادیر تجمعی بارش ۲۵ تا ۵۰ میلی‌متر پیش‌بینی‌شده است.

بر اساس تقسیمات حوضه‌های درجه ۱ کشور، حوضه دریاچه ارومیه با مقدار میانگین بارش ۷.۲ میلی‌متر و بیشینه بارش ۲۸.۴ میلی‌متر و حوضه خلیج فارس و دریای عمان با مقدار میانگین بارش ۱.۶ میلی‌متر و بیشینه بارش ۲۸.۹ میلی‌متر پرباران‌ترین حوضه‌های درجه ۱ کشور در هفته جاری خواهند بود.

افزایش قیمت بنزین تکذیب شد

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با صدور اطلاعیه‌ای شایعات اخیر در زمینه افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرد.

رفع ناترازی آب در دولت چهاردهم به ۷۱۱ همت منابع مالی نیاز دارد

عیسی بزرگ زاده سخنگوی با بیان اینکه میزان بارش‌ها در پاییز امسال ۳۳ درصد کاهش داشته است، گفت: برای رفع ناترازی آب در دولت چهاردهم باید ۷۱۱ همت منابع مالی تأمین شود.

افزایش ۱۳ درصدی گاز تحویلی به بخش خانگی

سیدحسن موسوی سخنگوی شرکت ملی گاز با بیان اینکه روز گذشته (یکشنبه، دوم دی) ۸۵۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی به خط سراسری تحویل شده است، گفت: از این مقدار ۶۱۶ میلیون مترمکعب گاز طبیعی معادل ۷۲ درصد کل گاز شیرین تولیدی در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز مصرف شده است.

وی با اشاره به افزایش برودت سرما در هفته‌های اخیر تصریح کرد: گاز تحویلی به بخش خانگی در روز گذشته ۱۳ درصد نسبت به روز مشابه پارسال افزایش داشته است.

صادرات گاز به صورت حداقلی در حال انجام است

سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه وضعیت سوخت رسانی به نیروگاه‌ها به صورت مطلوب در حال انجام است، اظهار کرد: روز گذشته ۸۵۵ میلیون متر مکعب به شبکه گاز تزریق شده است اما طی روزهای گذشته و شدت گرفتن مصرف ۸۶۲ میلیون متر مکعب گاز به شبکه گاز تزریق شده است.

مدیر مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: در حال حاضر صادرات گاز به کشورهای ترکیه و عراق به صورت حداقلی و برای انجام تعهدات در حال انجام است.

میانگین تحویل گازوئیل نیروگاه‌ها در آذر به ۵۱ میلیون لیتر در روز رسید

محمدصادق عظیمی‌فر معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی از ثبت بالاترین رکورد تحویل نفت‌گاز (گازوئیل) به نیروگاه‌ها در دولت چهاردهم خبر داد و گفت: به استناد آمار سامانه برق حرارتی وزارت نیرو، با تلاش شبانه‌روزی و جهادی کارکنان و متخصصان صنعت پالایش و پخش و به پشتوانه افزایش تولید گازوئیل در کشور، در آذر ماه سال جاری در ادامه رکوردشکنی‌های قبلی، به طور میانگین ۵۱ میلیون لیتر در روز، گازوئیل تحویل نیروگاه‌ها شده است.

قراردادهای ۶ میلیارد دلاری فشارافزایی به‌زودی امضا می‌شود

محسن پاک‌نژاد وزیر نفت اعلام کرد که به‌زودی قراردادهایی به ارزش ۶ میلیارد دلار برای فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی کشور امضا می‌شود.

راهکار جلوگیری از فرونشست زمین؛ تنها سه استان تنش آبی ندارند

عیسی بزرگ زاده سخنگوی صنعت آب گفت: تنها سه استان شرایط نرمال آبی دارند اما شدت مشکل در همه جا یکسان نیست در شهرها نظیر مهرمزگان، بندرعباس، اراک، ساوه، تهران، گلستان، مشهد و اصفهان این شدت بیشتر است.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که راهکارهای جلوگیری از فرونشست زمین چیست، گفت: تنهااز طریق مدیریت برداشت از آب‌های زیرزمینی می‌توان از فرونشست زمین جلوگیری کرد و هیچ راه دیگری وجود ندارد.

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چند استان دارای تنش آبی هستند، گفت: در حال حاضر حدود ۳۵۹ دشت کشور تنش آبی دارند. برای برطرف کردن مشکل تنش آبی در استان‌ها ابتدا شدت آن را بررسی می‌کنیم. فعلاً سه استان فقط شرایط نرمال دارند.

حمل ۳۲۰ میلیون لیتر سوخت در شبانه روز

کرامت ویس‌کرمی، مدیر عامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در همایش حمل و نقل هوشمند با بیان اینکه، شرایط فعلی حوزه سوخت‌رسانی، شرایط سختی است، گفت: در هر شبانه روز ۳۱۰ تا ۳۲۰ میلیون لیتر سوخت در حال جابه‌جایی است که برای آن، نیازمند حمل‌ونقل جاده‌ای هستیم.

وی افزود: مسئله اصلی حمل‌ونقل سوخت، تعرفه است که تلاش می‌کنیم با به‌روزرسانی تعرفه‌ها مشکلی در سوخت رسانی ایجاد نشود، همچنین درنظر داریم ۳ هزار کشنده را برای تقویت حمل‌ونقل جاده‌ای با حمایت شرکت‌های سازی و بانک‌های عامل به این بخش اضافه کنیم.

هزینه‌های برقراری انشعاب برق بازنگری و ابلاغ شد

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق از بازنگری و ابلاغ هزینه‌های برقراری انشعاب متقاضیان جدید برق براساس ماده ۴ قانون حمایت از صنعت برق و با لحاظ قانون حمایت از جوانی جمعیت خبر داد.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا