آخرین اخبار

از دغدغه سخنگوی دولت برای محیط‌زیست تا ترس سارا بهرامی از خرس

تهران فرهنگی: نشست فیلم «خاتی» با حضور فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت و عوامل این فیلم از جمله فریدون نجفی (کارگردان)، محمد کمالی‌پور (تهیه‌کننده)، آریا عظیمی‌نژاد (آهنگ‌ساز)، یوسف بخشایش (تدوینگر)، فرید سجادی حسینی، سارا بهرامی، آناهیتا افشار و علی عامل هاشمی (بازیگران) برگزار شد.

در این نشست فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، که برای بازدید از چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر به برج میلاد آمده بود، به اهمیت موضوع محیط‌زیست پرداخت و گفت: همه ما نسبت به محیط‌زیست وظیفه داریم و باید قدر مادر زمین و طبیعت را بدانیم. این توصیه را به دیدۀ منت گرفته و آن را اجابت خواهیم کرد.

در ادامه این نشست، محمد کمالی‌پور، تهیه‌کننده فیلم «خاتی» درباره ساخت این فیلم توضیح داد: این پروژه سال گذشته به من پیشنهاد شد. وقتی شنیدم فیلم درباره مادر، بچه و خرس است به دلیل وظیفه‌ای که نسبت به حفاظت از محیط‌زیست داشتم، پروژه را پذیرفتم.

او ادامه داد: تنها شرط من برای آقای فریدون نجفی درباره این فیلم، این بود که یک خانواده چندنفره بتوانند در سالن به تماشای فیلم نشسته و از آن لذت ببرند، به عبارتی فیلم دیده شود.  

کمالی‌پور گفت: هنگام ساخت‌ کار با چالش‌های بسیاری دست‌وپنجه نرم کردیم؛ سینه‌موبیل ما چپ شد و در لوکیشنی سخت مشغول فعالیت بودیم. اما حس کردم این‌گونه از فیلم‌ها می‌توانند ایران را تصویر کنند. متأسفانه فیلمسازی این روزهای ما محدود به تهران، شمال و جنوب ایران شده است. سعی من این است که به وطن خود ادای دین کرده باشم و گوشه‌های بی‌نظیر آن را به تصویر بکشم.   

او اظهار کرد: ما در خانواده خود ایثارگر و جانباز داریم. همه ما وظیفه داریم که از آب‌وخاک خود دفاع کنیم. «خاتی» فیلمی در ستایش طبیعت است. سارا بهرامی با همه عشقی که داشت با وجود مشکلات جسمی، پای‌ کار ایستاد و ما فیلم‌برداری کردیم. امیدواریم هیأت دولت همان‌طور که به تماشای آثار مذهبی و دفاع مقدسی می‌نشیند، این فیلم‌ها را هم تماشا کند.

فریدون نجفی، کارگردان فیلم «خاتی» درباره قصه فیلم نیز نکاتی را بیان کرد و گفت: من در منطقه زاگرس، که قصه در آن فیلم‌برداری شد، بزرگ شدم. طرح اولیه برآمده از دغدغه شخصی من بود. طرح را به فیلمنامه‌نویس کار دادم و تمام تلاش خود را کردم که اثری رئال بسازم. لهجه در این کار چالش کار ما بود.   

او بیان کرد: در ایران درک و تماشای آثاری که با لهجه ساخته می‌شوند اغلب سخت است. من اصرار داشتم فیلم بدون لهجه باشد تا در گیشه و اکران عموم ارتباط مخاطب با آن راحت‌تر شکل بگیرد.  

نجفی ادامه داد: من قبل از این‌که فیلمساز باشم خودم را فعال محیط‌زیستی می‌بینم. پرداختن به این موضوع چه گونه‌های گیاهی باشد و چه گونه‌های حیوانی برای من اهمیت زیادی دارد. خواستم با این فیلم تلنگری بزنم و به مردم بگویم که در لحظه‌های بحران چه طرز برخوردی مورد نیاز است. دوست داشتم در فیلم از محیط‌بان هم استفاده کنم اما در این فیلم چندان شرایط رقم‌زدن این موضوع را نداشتیم.

کارگردان خاتی گفت: قصه فیلم ما درباره محیط‌زیست بود اما در نهایت به دلیل درام فیلم نیاز بود تا قصه‌ای هم داشته باشیم که بتواند روایتگر دغدغه‌های ما باشد. حتی در تصاویر ما همۀ مناظر در بک‌گراند هستند و هیچ پلانی فیلم‌برداری نکردیم که در آن صرفاً بخواهیم زیبایی‌های طبیعی را تصویر کنیم.

نجفی، کارگردان این فیلم نیز در ادامه این توضیح را اضافه کرد که «خاتی» در اصل اسم «خاتون» است که مخفف آن در فیلم استفاده شده است. در جای‌جای فرهنگ ایرانی، زنان عشایر را می‌توان دید که همه به‌روز هستند. هم چهره و هم‌لباس‌هایشان بسیار زیبا است. دورافتاده‌ترین نقاط ایران هم اینترنت دارند و شیک‌پوشی دیگر امروز چیز عجیبی نیست.  

در بخش دیگری از این نشست فرید سجادی حسینی، بازیگر فیلم درباره حضور در این اثر سینمایی گفت: «خاتی» فیلم سختی بود. لوکیشن فیلم ایجاد چالش می‌کرد و شرایط زندگی در آن منطقه سخت بود اما در نهایت خوشحالم که کار ساخته شد. فکر می‌کنم نتیجه رضایت‌بخش شده است.  

آریا عظیمی‌نژاد، آهنگ‌ساز این فیلم نیز درباره موسیقی «خاتی» توضیحاتی داد: برداشت من از فیلم این بود که ما جامعه‌ای در حال گذار هستیم. بخشی از قانون‌هایی که مردانه به نظر می‌رسد و نیاز به احقاق حق دارند و همین‌طور دیگر المان‌هایی که در فیلم به‌ کار رفته بود من را به ساخت موسیقی بختیاری سوق داد. هدفم این بود که موسیقی به‌نوعی در کار احقاق حق کند.  

آناهیتا افشار، دیگر بازیگر این فیلم درباره پیوستنش به این فیلم گفت: من به حیوانات و طبیعت علاقه بسیاری دارم. در سینمای ایران تابه‌حال هیچ فیلمی نداشتیم که تا این حد به حیوانات بپردازد و این نکته برای من بسیار جالب بود. قصه «خاتی» به نظر من بسیار زیباست و نکات انسانی را روایت می‌کند. جدا از این، بودن در کنار عوامل کار و همکاری با آن‌ها برایم ارزشمند بود.

سارا بهرامی، بازیگر دیگر این فیلم اظهار کرد: ابتدای کار من از خرس‌ها می‌ترسیدم، اما در ادامه ترسم کم شد و در این مسیر فریدون نجفی به من بسیار کمک کرد.   

او درباره کم‌کاری خود توضیح داد: این روزها من خودخواسته انتخاب کردم که کم‌کار باشم. متأسفانه به دلیل کار در اجرای یک نمایش، رباط زانوی من آسیب دید و برای همین درگیر زندگی شخصی‌ام هم شدم.
یوسف بخشایش، تدوینگر فیلم «خاتی» هم در سخنان کوتاهی گفت: این دومین فیلم سینمایی من است. از فریدون نجفی تشکر می‌کنم که به من اعتماد کرد و اجازه تدوین این اثر را به من داد. ورود به این عرصه خیلی سخت است و من قدردان این اعتماد هستم. ضمن این‌که تدوین این کار خیلی سخت بود.

او افزود: در «خاتی» جامپ‌کات‌های زیادی استفاده شده و خودم نگران بودم که این موضوع برای مخاطب زیادی نباشد اما فکر می‌کنم در نهایت همه چیز خوب پیش رفت.   

علی عامل هاشمی، بازیگر دیگر این فیلم ضمن بیان توضیحاتی درباره حضورش در این فیلم سینمایی، اشاره‌ای به وضعیت محیط زیست داشت و گفت: من مدت‌هاست به‌صورت رسمی در خراسان محیط‌بان هستم. ما چند ماه درگیر «پیروز» یوز ایرانی بودیم که در انتها تلف شد. متأسفانه همه حیوانات ما در معرض انقراض هستند و لازم است که به آن‌ها بپردازیم.

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا