آخرین اخبار

از طریق آزمون وسع نیازمندان واقعی شناسایی می شوند




به گزارش تجارت نیوز،

اکبر شیرمحمدی گفت: در اغلب موارد از کارمندان و که به عنوان افراد آسیب پذیر باید مورد حمایت قرار بگیرند و دولت ها نیز بسته به بودجه و امکانات رفاهی دستگاه ها از آنها حمایت می کنند.

حقوق بازنشستگان مطابق با افزایش رشد نداشته است

وی با بیان اینکه حقوق بازنشستگان مطابق با افزایش تورم رشد نداشته است، تاکید کرد: این موضوع موجب شده است تا بازنشستگان از نظر معیشت و زندگی با مشکلاتی مواجه باشند و زندگی آنها در سالمندی و بازنشستگی تحت الشعاع قرار گیرد.

این کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی گفت: اما با وجود تورم و مشکلات عدیده همه بازنشستگان و کارمندان جزء اقشار آسیبب پذیر محسوب نمی شوند، چراکه برخی ازآنها در زمان اشتغال و یا بازنشستگی از حقوق بهتری نسبت به دیگر بازنشستگان برخوردار هستند و پاداش پایان خدمت مناسبی دریافت کرده اند و متناسب با تحصیلات و تجربه کاری که داشته اند بعد از بازنشستگی هم در جایی مشغول هستند و درآمدی دارند و یا اینکه در جایی که شاغل بودند زمین یا مسکن و امکانات رفاهی دریافت کرده اند.

شیرمحمدی تاکید کرد: بنابراین این بخش از بازنشستگان چندان نیاز به حمایت های اجتماعی خاصی ندارند اما در مقابل بازنشستگانی هم هستند که از امکانات رفاهی چندانی برخوردار نیستند و حقوق چندانی هم دریافت نمی کنند و به دلیل مشکلات مالی و نداشتن درآمد بعد از بازنشستگی و همچنین داشتن چند فرزند در شرف ازدواج و با وجود تورم و مشکلات اقتصادی نیازمند کمک و حمایت های رفاهی هستند.

وی تصریح کرد: استفاده از آزمون وسع برای شناسایی بازنشستگان نیازمند به کمک و حمایت، بهترین گزینه است چراکه از این طریق، نیازمندان واقعی شناسایی شده و آنهایی که فاقد امکانات رفاهی، و مسکن باشند در اولویت کمک و توجه قرار می گیرند.

این کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی گفت: متولی آزمون وسع معاونت اجتماعی و اقتصادی وزارت رفاه است و بر اساس بانک اطلاعاتی که در اختیار دارد می تواند این افراد را شناسایی کند تا از حمایت و کمک های رفاهی برخوردار باشند.

شیرمحمدی تاکید کرد: البته بهتر و درست تر این است که این کمک ها و حمایت ها به صورت غیرنقدی باشد تا عاملی برای افزیش تورم نباشد.

وی در مورد حمایت های درمانی از بازنشستگان در قالب کمک های دیگر هم گفت: اغلب بازنشستگان دارای یک نوع بیمه تکمیلی درمان هستند اما بیمه سلامت هم باید سازو کاری را در نظربگیرد تا کمک هزینه درمان برای این نوع بازنشستگان دیده شود.

در نخستین جلسه شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی در دولت چهاردهم مقابله با فقر در دستور کار شورای عالی رفاه قرار گرفت و پیشنهادهایی برای بهبود معیشت مردم مطرح شد.

فعال‌سازی نیروهای اجتماعی در راستای تحقق عدالت، مقابله با فقر و نابرابری از موضوعات مطرح شده در نخستین جلسه شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی در دولت چهاردهم بود.

در نخستین جلسه شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی در دولت چهاردهم که روز دوشنبه (۱۰دی ماه) با حضور رئیس‌جمهور و اعضای شورا برگزار شد، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارائه گزارش پایش فقر و ابعاد آن در ایران طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۲ پیشنهادهایی برای فعال‌سازی نیروهای اجتماعی در راستای تحقق عدالت، مقابله با فقر و نابرابری به اعضای شورای عالی مطرح کرد.

احمد میدری با بیان اینکه وزارت رفاه منعکس‌کننده صدای فقرا در دولت است، افزود: فقر در ایران جنسیتی، سالمندی و جغرافیایی شده است و باید همه تلاش کنیم که از میزان فقر کاسته شود.

این جلسه که با حضور اعضای شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی و همچنین دعوت از نمایندگان ۱۲ اندیشکده همکار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پویش عدالت در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، چگونگی همکاری با اندیشکده‌های مذکور در شناسایی و ارائه راهکار برای مقابله با مصادیق بی‌عدالتی در حوزه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین وزیر جهادکشاورزی، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و معاون سازمان برنامه و بودجه درباره محورهای مطرح شده اظهار نظر کردند.

محاسبه و بروزرسانی اطلاعات مربوط به وضعیت خط فقر، پیش‌بینی سازوکار ارایه تسهیلات بانکی خرید اعتباری برای پنج دهک پایین درآمدی، تحقق عدالت شغلی از طریق ساماندهی و تبدیل رابطه استخدامی نیروهای انسانی شرکت‌ها و ضابطه‌مند کردن انواع قراردادهای استخدامی، اصلاح آیین‌نامه چتر ایمنی رفاه اجتماعی و راهبردهای شش‌گانه توسعه منطقه‌ای از سوی اعضا مورد تبادل نظر قرار گرفت.

دانشگاه تهران





منبع :


ایرنا





لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا