اقتصاد کلاناقتصادی > اقتصاد کلان

از هفته آینده نماد شرکت‌های پتروشیمی بازگشایی می‌شود



مدیر نظارت بر ناشران گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته از سوی برخی از شرکت‌های پتروشیمی، نماد معاملاتی شرکت‌هایی که شفاف سازی لازم را انجام داده‌اند از هفته آینده و به تدریج بازگشایی می‌شوند.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر، سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد که با توجه به این‌که صورت‌های مالی منتهی به ۳۰ آذر سال جاری اغلب شرکت‌های پتروشیمی افشا شده و نحوه برخورد با نرخ سرویس‌های جانبی در آن مشخص شده است، موضوع بازگشایی نماد شرکت‌های پتروشیمی در جلسه شورای‌عالی بورس مطرح و شورای‌عالی با بازگشایی نمادها با رعایت شروط تعیین‌شده از سوی سازمان بورس، موافقت کرد.

بیشتر بخوانید:

نماد شرکت‌های پتروشیمی بازگشایی می‌شود

بر اساس این شروط مقرر است، نماد معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی پس از انتشار اطلاعات تکمیلی و برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی بازگشایی شوند اما با توجه به این که ابهام موجود هنوز به طور کامل برطرف نشده است، خریداران و فروشندگان در معاملات خرد، باید ریسک‌های حاکم را لحاظ و بیانیه ریسک را تکمیل کنند.

در این رابطه ولی الله جعفریمدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار – در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به موضوع مطرح شده اخیر در رابطه با بازگشایی نماد شرکت‌های پتروشیمی گفت: با وجود اعلام خبر بازگشایی نماد شرکت‌های پتروشیمی، باید تاکید کرد که قرار نیست همه این نمادها در یک زمان بازگشایی شوند؛ چراکه شرکت‌ها از لحاظ اطلاع رسانی در وضعیتی یکسان قرار ندارند و برخی از این شرکت‌ها هنوز اطلاعات شش ماهه حسابرسی شده خود را ارائه نکرده‌اند، بنابراین، باید اطلاعات آنها تکمیل و متعاقب آن کنفرانس اطلاع رسانی خود را برگزار کنند و در نهایت سازمان بورس با بررسی فرایندها به تدریج نماد شرکت‌ها را بازگشایی می‌کند.  

وی ادامه داد: یک برنامه و الگو برای طی شدن فرایند بازگشایی نمادها از سوی سازمان بورس به شرکت‌ها ارائه شده و هر شرکتی که بتوانند در زمان کمتری این فرایند و برنامه را طی کرده، اطلاعات خود را تکمیل، شفاف سازی لازم را انجام و کنفرانش اطلاع رسانی خود را برگزار کند، بی شک نماد آن شرکت زودتر بازگشایی می‌شود.  

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در رابطه با چرایی توقف نماد معاملاتی شرکت‌های پتروشیمی گفت: در میان شرکت‌های ناشر ثبت شده در سازمان بورس، دو شرکت تولید کننده سروریس‌های جانبی ( آب برق گاز، اکسیژن و …) و ۱۴ شرکت مصرف کننده وجود دارد که شامل شرکت پتروشیمی فجر در منطقه ماهشهر که تولیدکننده سرویس‌های جانبی است و شرکت‌هایی از جمله امیرکبیر، مارون و فناوران که مصرف کننده هستند می‌شود. علاوه بر این، شرکت مبین در منطقه عسلویه، تولید کننده سرویس‌های جانبی بوده و شرکت‌هایی مثل پارس، پردیس، نوری، زاگرس و آریاساسول مصرف کننده هستند.

حکم دیوان عدالت مصوبات را ابطال کرد

جعفری در ادامه خاطر نشان کرد: طبق مقررات، شورای رقابت قیمت سرویس‌های جانبی را مشخص می‌کند، اما با شکایتی که برخی از شرکت‌های مصرف کننده از شورای رقابت در دیوان عدال اداری مطرح کردند، مصوبات شورای رقابت برای نرخ گذاری سرویس‌های جانبی در سنوات اخیر، ابطال شد. بر این اساس با توجه به ابطال مصوبه مذکور که سال‌های مالی ۱۴۰۰، ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ را در بر می‌گیرد، سازمان بورس نماد معاملات این شرکت‌ها را متوقف کرد تا وضعیت آن تعیین تکلیف شود.  

طبق مقررات، شورای رقابت قیمت سرویس‌های جانبی را مشخص می‌کند، اما با شکایتی که برخی از شرکت‌های مصرف کننده از شورای رقابت در دیوان عدال اداری مطرح کردند، مصوبات شورای رقابت برای نرخ گذاری سرویس‌های جانبی در سنوات اخیر، ابطال شد. وی تصریح کرد: با این حال، برخی از شرکت‌ها در راستای حل و فصل این موضوع در حال انجام اقداماتی هستند و اخیرا برخی از شرکت‌ها اقدام به انتشار صورت‌های مالی ۹ ماهه کردند و به نوعی نحوه برخورد خود با سرویس‌های جانبی را افشا کردند. براین اساس سازمان بورس تصمیم گرفت که منوط به رعایت برخی شروط، نماد معاملات شرکت‌های پتروشیمی را بازگشایی کند که در روزهای آینده اطلاعات آن با جزئیات بیشتری از سوی سازمان بورس اطلاع رسانی می‌شود.  

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس در پایان خاطر نشان کرد: بر اساس اقدامات صورت گرفته از سوی برخی از شرکت‌های پتروشیمی در جهت شفاف سازی و رعایت شروط الزام شده از سوی سازمان بورس، احتمالا از هفته آینده نمادهای معاملاتی برخی از شرکت‌های پتروشیمی بازگشایی شود اما باید تاکید کرد که این بازگشایی به مرور و به تدریج صورت می‌گیرد.  

انتهای پیام



منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا