آخرین اخبار

اسرائیل برای توقف حملات حزب الله دست به دامن روسیه شد – اخبار روز کشور

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: گمانه آتش‌بس اسرائیل و لبنان شروط عجیبی دارد؛ خلع سلاح حزب‌الله و عقب‌نشینی تا ۳۰کیلومتری شمال اسرائیل مهمترین مفاد پیشنهادات مطرح شده هستند و در بخش قابل تامل‌تر ماجرا، اسرائیل از روسیه خواسته است ضمانت توقف ارسال سلاح از سوریه به سمت حزب‌الله لبنان را هم برعهده بگیرد.

اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که در گفت‌وگوهای آتش‌بس با لبنان پیشرفت وجود داشته است و روسیه با متوقف کردن مسلح شدن دوباره حزب‌الله از طریق سوریه می‌تواند در این آتش‌بس ایفای نقش کند، اگرچه گروه مورد حمایت ایران گفت که هیچ پیشنهاد آتش‌بس جدیدی دریافت نکرده است.

حزب‌الله که در حملات اسرائیل ضربات متعددی را دریافت کرد، اعلام کرد که تماس‌های دیپلماتیک با حامیانش در تهران، واشنگتن و مسکو در جریان است. حزب‌الله در عین حال آمادگی خود را برای جنگ مجدد اعلام کرده و گفته که سلاح‌های کافی برای یک جنگ طولانی را در اختیار دارد.

گیدئون سار وزیر خارجه اسرائیل نیز در اورشلیم گفت که جنگ علیه حزب‌الله هنوز تمام نشده است. او گفت که هرچند پیشرفت مشخصی در گفت‌وگوها وجود داشت، چالش اصلی پیش روی هر توافق آتش‌بس، اجرای آن است.

پس از مذاکرات بی‌ثمر قبلی به رهبری ایالات متحده برای تضمین آتش‌بس لبنان، اظهارات جدید حاکی از تمرکز مجدد روی این موضوع دارد، چون جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا در ماه ژانویه کاخ سفید را تحویل دونالد ترامپ می‌دهد و ترامپ جایگزین او خواهد شد.

در عین حال امیدها به آتش‌بس در غزه با عقب‌نشینی قطر از میانجی‌گری خود ضعیف شده است.

درگیری در مرز لبنان و اسرائیل که در اثر جنگ غزه شعله‌ور شده بود، یک‌سال پیش با حمله اسرائیل در اواخر سپتامبر آغاز شد و مناطق وسیعی از لبنان را با حملات هوایی مورد حمله قرار داد و نیروهایش را به جنوب لبنان فرستاد.

سار وزیر خارجه اسرائیل در یک کنفرانس خبری در اورشلیم گفت که اسرائیل در حال همکاری با ایالات متحده برای آتش‌بس است. او گفت که اسرائیل می‌خواهد حزب‌الله به شمال رودخانه لیتانی در ۳۰کیلومتری مرز برود و ناتوان در مسلح شدن دوباره باشد.

سار گفت که یک اصل اساسی برای هر توافقی باید این باشد که حزب‌الله نتواند از سوریه سلاح وارد لبنان کند.

او گفت: این برای موفقیت هر ترتیبی در لبنان حیاتی است. و همان‌طور که می‌دانید روس‌ها در سوریه حضور دارند. روسیه نزدیک به یک دهه پیش نیروهای خود را در سوریه مستقر کرد تا از بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در جنگ داخلی سوریه حمایت کند. حزب‌الله همچنین مبارزان خود را برای کمک به سمت اسد فرستاد و در کنار سایر گروه‌های مورد حمایت ایران، نفوذ زیادی در زمین تحولات ایجاد کرد.

سوریه به‌طور گسترده به‌عنوان مجرای اصلی ایران برای تامین تسلیحات حزب‌الله لبنان مدنظر بوده است. اسرائیل در طول درگیری به‌طور منظم به اهدافی در سوریه حمله کرده است. رسانه‌های سوریه گزارش دادند که حمله هوایی روز دوشنبه اسرائیل به‌طور موقت بزرگراه اصلی حمص-دمشق سوریه را قطع کرده است.

سبک‌وسنگین کردن اوضاع

در بیروت، محمد عفیف مقام حزب‌الله، تشدید تماس‌های سیاسی را به تغییر احتمالی رهبری ایالات متحده مرتبط دانست. او گفت که تحرک بزرگی بین واشنگتن، مسکو، تهران و برخی پایتخت‌های دیگر وجود دارد.

او در یک نشست خبری گفت: ما صحبت‌های زیادی می‌شنویم، اما براساس اطلاعات من، تاکنون چیزی رسمی در این زمینه به لبنان و ما نرسیده است. تماس‌ها در مرحله سنجیدن جوانب ماجرا و ارائه پیشنهادهای اولیه بودند.

اسرائیل هیوم روز یکشنبه گزارش داد که پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات دیپلماتیک بر سر آتش‌بس پیشنهادی لبنان حاصل شده است که حزب‌الله را ملزم به عقب‌نشینی تا شمال رودخانه لیتانی می‌کند و از حضور نظامی در نزدیکی مرز اسرائیل منع می‌کند و ارتش اسرائیل به مرز بین‌المللی باز می‌گردد.

روزنامه یدیعوت آحارونوت، پرفروش‌ترین روزنامه اسرائیل نیز روز دوشنبه گزارش داد که اسرائیل و لبنان پیش‌نویس‌هایی را از طریق عاموس هوکشتاین، فرستاده ایالات متحده مبادله کرده‌اند که نشان از پیشرفت در تلاش‌ها برای دستیابی به توافق نهایی دارد.

دولت لبنان که شامل حزب‌الله نیز می‌شود، بارها خواستار آتش‌بس بر اساس اجرای کامل قطعنامه سازمان ملل متحد شده است که به جنگ بین این گروه و اسرائیل در سال ۲۰۰۶ پایان داد.

این قطعنامه خواستار عاری بودن منطقه جنوب رودخانه لیتانی از هرگونه سلاح غیر از سلاح‌های دولت لبنان است. لبنان و اسرائیل یکدیگر را به نقض این قطعنامه متهم کرده‌اند.

اسرائیل می‌گوید که جنگ خود را با هدف تامین امنیت بازگشت به خانه‌های ده‌ها هزار نفری که به دلیل موشک‌های حزب‌الله از ۸اکتبر۲۰۲۳ به بعد خانه‌هایشان را ترک کردند، ادامه می‌دهد.

رویترز نوشت: حمله اسرائیل طی ۷هفته گذشته بیش از یک میلیون نفر را مجبور به ترک خانه‌های خود در لبنان کرده است. بر اساس آمارهای وزارت بهداشت که تفاوتی بین غیرنظامیان و جنگجویان قائل نیست، از زمان آغاز درگیری‌ها در یک سال پیش، حملات اسرائیل بیش از ۳هزار و ۱۸۹نفر را در لبنان کشته است که اکثریت قریب به اتفاق آنها از اواخر سپتامبر به بعد از بین رفته‌اند. حملات حزب‌الله طی سال گذشته حدود ۱۰۰غیرنظامی و سرباز را در شمال اسرائیل، بلندی‌های اشغالی جولان و جنوب لبنان کشته شده است.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا