افت قیمت نفت بهدنبال درخواست ترامپ از اوپک
به گزارش خبرگزاری مهر، قیمت نفت در معاملههای روز جمعه (پنجم بهمن) تغییر چندانی نداشت، اما پس از اعلام طرح گسترده آمریکا برای افزایش تولید نفت از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده و درخواستش از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای کاهش قیمت نفت خام، قیمت این کالای راهبردی در مسیر کاهش هفتگی قرار گرفت.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۴ و ۴۵ دقیقه بهوقت گرینویچ روز جمعه با ۹ سنت کاهش به ۷۸ دلار و ۲۰ سنت در هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با ۹ سنت کاهش، ۷۴ دلار و ۵۳ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
تا این لحظه از معاملههای بازار نفت، قیمت هفتگی نفت خام شاخص برنت تا کنون ۳.۱۸ درصد و دابلیوتیآی ۴.۲۸ درصد کاهش داشته است.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا گفت: قیمتهای نفت در طول این هفته کاهش یافته است، زیرا سرمایهگذاران پس از آتشبس غزه، ریسکهای جنگ را کاهش دادند و در عین حال آماده تغییر سیاست انرژی ترامپ بودند.
وی افزود: اکنون، ترامپ، همانطور که پیشبینی میشد، غیرقابل پیشبینی است و قیمتهای نفت را برای نوسانات اخبارمحور پیشرو تنظیم میکند.»
ترامپ روز پنجشنبه (چهارم بهمن) در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت: از سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و عربستان سعودی میخواهد که قیمت نفت خام را کاهش دهند.
وی همچنین از ریاض خواست بسته سرمایهگذاری ایالات متحده را به یک تریلیون دلار برساند، در حالی که خبرگزاری دولتی عربستان اوایل روز پنجشنبه گزارش داد، این رقم ۶۰۰ میلیارد دلار است.
رئیسجمهوری آمریکا روز دوشنبه (یکم بهمن ۱۴۰۳) به محض آغاز کارش برای آمریکا وضع اضطراری انرژی ملی اعلام کرد و محدودیتهای محیط زیستی در زیرساختهای انرژی را بهعنوان بخشی از یک طرح جامع برای به حداکثر رساندن تولید نفت و گاز ایالات متحده لغو کرد.
ترامپ روز چهارشنبه با بیان اینکه ضمن اعمال تعرفه برای اتحادیه اروپا و تعرفههای ۲۵ درصدی علیه کانادا و مکزیک لحاظ میکند، گفت: واشینگتن در حال بررسی تعرفه ۱۰ درصدی برای چین است.
یپ ژان رونگ، استراتژیست بازار در مؤسسه آیجی (IG) در این خصوص گفت: با توجه به تغییر جدول زمانی احتمالی در ماه فوریه برای اعمال تعرفههای پیشنهادی ترامپ، احتمال میرود روند احتیاطی در بازار ادامه یابد زیرا هرگونه محدودیت تجاری جدید پیامدهای منفی برای رشد اقتصادی جهانی خواهد داشت و بهطور بالقوه بر چشمانداز تقاضای نفت تأثیر میگذارد.
وی افزود: معاملهگران انتظار دارند قیمت نفت در محدوده ۷۶ دلار و ۵۰ سنت تا ۷۸ دلار باشد.
تحلیلگر ارشد بازار در مؤسسه فیلیپ نوا در این خصوص گفت: در حالی که عوامل افزایشی مانند کاهش قابلتوجه ذخیرهسازیهای نفت خام آمریکا نوسانهای مثبت موقتی را ایجاد میکند، بازار جهانی مازاد عرضه کلی و پیشبینیهای ضعیف تقاضای چین همچنان بر قیمتهای آتی نفت تأثیر میگذارد.
بر اساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ذخیرهسازیهای نفت خام ایالات متحده در هفته گذشته به پایینترین سطح خود از مارس ۲۰۲۲ رسیده است.
گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا که بهدلیل تعطیلات ایالات متحده با یک روز تأخیر روز دوشنبه (یکم بهمن) منتشر شد، حاکی از آن است که ذخیرهسازیهای نفت خام در هفته منتهی به ۱۷ ژانویه (۲۸ دی) با یک میلیون بشکه کاهش به ۴۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه رسید که نهمین کاهش هفتگی پیاپی را نشان میدهد.
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید