اقتصادی

افزایش اعتماد عمومی و کاهش خطای انسانی با حسابرسی سیستمی


به گزارش خبرگزاری تسنیم، جمشید قائم‌مقام، نماینده رامیان و آزادشهر در مجلس درباره این موضوع که کاهش حجم رسیدگی مأموران مالیاتی به پرونده‌ها با هوشمندسازی نظام مالیاتی از طریق حسابرسی سیستمی موجب تمرکز ممیزان مالیاتی بر فراریان مالیاتی و همچنین افزایش کیفیت رسیدگی به اظهارنامه مودیان توسط ماموران مالیاتی و افزایش درآمدزایی از محل اخذ مالیات از دانه‌درشت‌ها خواهد شد، تصریح کرد: همواره این انتقاد به نظام مالیاتی کشور وارد بوده است که یک سری فراریان مالیاتی داریم که از پرداخت مالیات طفره می‌روند. در گذشته فشار مالیاتی بر اقشاری بود که در دسترس بودند. هوشمند و سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور کمک می‌کند که بر فراریان مالیاتی متمرکز شویم.

وی ادامه داد: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور به افزایش عدالت اجتماعی بیشتر در وصول مالیات منجر شده است. واقعیت این است که مردم از پرداخت مالیات ناراحت نیستند. آن‌ها می‌دانند که در تمام دنیا مالیات به عنوان یک منبع درآمدی پایدار برای دولت مطرح است، اما خواستار اعمال عدالت مالیاتی و دریافت مالیات حقه و هوشمند از همگان هستند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور به بهبود روندهای مالیات‌ستانی در کشور منجر می‌‌شود. کشورهای پیشرفته از نظام مالیاتی به روز و مدرنی بهره می‌برند که زمینه توسعه آن‌ها را فراهم می‌کند. خوشخبتانه اقدامات خوبی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور شروع شده است.

قائم‌مقام گفت: سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور در کنار ستاره‌دار کردن مالیات‌ها مردم را به پرداخت مالیات ترغیب می‌کند. اصلاحاتی که طی سال‌های اخیر در نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شده است، فرهنگ مالیات‌دهی را در کشور بهبود داده است.

وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به افزایش اعتماد مردم به روندهای مالیاتی در کشور منجر می‌شود. یکی از بازاریان یک بار نکته جالب و درستی را مطرح می‌کرد. او می‌گفت، ما همان کسانی هستیم که در زمان جنگ حتی بیشتر از میزان مشخص شده پرداخت مالیات داشتیم و به کشور کمک می‌کردیم. در همین راستا می‌توانیم به جلب اعتماد مودیان بیش از پیش مبادرت کنیم و همکاری حداکثری مردم را با سیاست‌های کشور داشته باشیم.

این نماینده مجلس درباره احصاء اطلاعات فروش با تکیه بر پایگاه جامع اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی که در راستای اجرای مواد 169 و 169 مکرر ق.م.م است و به رشد چشم‌گیر حسابرسی سیستمی در بخش مالیات بر عملکرد سال 1402 منجر شده است، خاطرنشان کرد: این روندهای هوشمندسازی را مثبت ارزیابی می‌کنم. هر چقدر سازمان امور مالیاتی و دولت به سمت سیستمی کردن امور مالیاتی حرکت کنند، عدالت در اخذ مالیات بیشتر می‌شود و اعتماد عمومی به روندهای مالیاتی کشور افزایش پیدا می‌کند.

قائم‌مقام گفت: وقتی هوشمندسازی و سیستمی شدن امور مالیاتی کشور رخ دهد، از نیروی انسانی در جایگاه بهتر و موثرتری استفاده می‌شود. در همین راستا، می‌توانیم به افزایش نظارت‌ها بپردازیم و بر مقابله با فرار مالیاتی متمرکز شویم.

وی در پایان تأکید کرد: روندهای سیستمی و مدرن نسبت به روش‌های قدیمی و دستی اخذ مالیات از کارآیی بیشتری برخوردار هستند. در حسابرسی‌های ممیزمحور امکان مداخله سلیقه افراد و بروز خطاهای انسانی وجود داشت اما سیستمی شدن امور این بسترها را از بین می‌برد. با حرکت به سمت سیستمی شدن حسابرسی‌ها شاهد افزایش اعتماد عمومی و کاهش خطاهای انسانی در زمینه اخذ مالیات و در نهایت تحقق عدالت خواهیم بود.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا