آخرین اخبار

امام (ره) عزت امت اسلامی و امر ملی را در کشور احیا کرد


محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی

به گزارش ایکنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نشست مشترک سران قوا و مدیران ارشد کشور که صبح امروز، دوشنبه 15 بهمن، در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، ضمن تبریک ایام دهه فجر و اعیاد شعبانیه، گفت: اگر بخواهیم به تاریخ و مقطعی از تاریخ نگاه کنیم و آن را با انقلاب اسلامی مقایسه کنیم معتقدم شبیه‌ترین آن عید سعید غدیر خم است. عیدی که عید اکمال دین و ولایت بود و یکبار دیگر در تاریخ تکرار شد. به برکت امام عظیم الشان ما این مرد الهی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی برنداشت. این نعمت ولایت به ملت ایران در این مقطع از زمان اتفاق افتاد.

وی گفت: امام راحل مجددا اسلام را زنده کرد و عزت را به امت اسلامی برگرداند و امر ملی را در کشور ما احیا کرد. امام (ره) مردم ایران را به یک ملت قوی در سایه دین شکل، مفهوم و حضور داد و به معنای واقعی در مسیر احکام الهی پیش برد. این نعمت بزرگی بود که همه باید قدردان آن باشیم. فتح‌الفتوح امام این بود که تحول در انسان‌ها و یکایک جوانان و ملت ایجاد کرد. این امانتی است که امروز دست یکایک ماست و باید آن را قدر بدانیم. 

قالیباف اظهار کرد: امام راحل از منظر اسلام‌شناسی مردم‌باور بود و به مردم ایمان داشت. امام (ره) با همین باور همیشه دغدغه  مردم، مخصوصا مستضعفین و محرومین را داشت. امام (ره) فرمودند آنهایی که تا انتهای خط با انقلاب می‌آیند آنهایی هستند که طعم استضعاف و فقر را چشیده اند ولذا این جمع باید همیشه آنها را در اولویت قرار دهد.

رئیس مجلس یادآور شد:‌ به برکت امام (ره) بود که طعم استقلال را چشیدیم و از زیر سلطه آمریکا و تمام سلطه‌گران خارج شدیم و عزت خود را پیدا کردیم. به همت ایشان و شهدا بود که ما عزت نفس و اعتماد به نفس پیدا کردیم و ما می‌توانیم را عینیت بخشیدیم و اینها مسیری است که به عنوان راه شهدا و امام شهدا و تحت رهبری مقام معظم رهبری باید به پیش ببریم. 

قالیباف با تشکر از رئیس‌جمهور برای میزبانی این جلسه گفت: نوبت دیگر در دولت شهید رئیسی چنین جلسه‌ای برگزار شد اما قوه قضائیه و رؤسای کمیسیون‌های مجلس با تمام اعضای هیئت دولت بودند اما خدا را شاکریم که هر سه قوه اینجا نشستیم و جلسه‌ای است که نمی‌توان گناه را به گردن دیگری انداخت. همه افرادی که در خوب و بد کشور دخیل هستند، امروز زیر این سقف هستند و به تعبیر رهبری بدانیم فردای قیامت از کارهای نکرده‌ ما بیشتر توضیح می‌خواهند.

قالیباف بیان کرد: به برکت برنامه هفتم و سایر موراد این جلسه را هر چند یکبار بر محور کار تکرار کنیم. اینکه انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند، وحدت بود و تداوم انقلاب نیز در گرو وحدت است. به خاطر دارم در جلسه معارفه آقای اژه‌ای که سران قوا آنجا بودند گفتم ما در قوا باید با هم همدلی و همکاری داشته باشیم. اگر این همکاری و همدلی منجر به هم‌افزایی نشود چه خاصیتی دارد، لازم است اما کافی نیست. باید این خروجی یک هم‌افزایی داشته باشد و ذی نفع نهایی این هم‌افزایی باید مردم باشند و در مردم نیز حتما باید محرومین مستضعفین و آنهایی که امروز در فشارهای له می‌شوند و به حرمت اسلام دم نمی‌زنند توجه ویژه شود.

رئیس مجلس اظهار کرد: مردم به حرمت دین و اسلام به ما چیزی نمی‌گویند حالا اسم آن را می‌خواهیم وفاق و همدلی بگذاریم مسئله‌ای نیست. خروجی این جلسه بالاخره باید مشخص باشد. پس بیاییم از نصحیت بگذریم. همه مسئول هستیم و باید کاری انجام دهیم و آن هم براساس شاخص و باشد. 

وی ادامه داد: خوشحال هستم که در جلسات چند نفره و بحث‌های عمومی رئیس‌جمهور به طور مرتب بر این موضوع تاکید می‌کردند که وفاق ملی ما دو شاخص دارد: سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و برنامه‌ هفتم. باید ببینیم با وحدت، همدلی و وفاق و با این شاخص‌ها در این مسیر هستیم که گرهی از کار مردم باز کنیم یا جریان‌های حاشیه‌ای ما را از هدف اصلی دور می‌کند. 

قالیباف تصریح کرد: در عین اینکه وظیفه قانونی و اجرای قانون را دنبال می‌کنیم هرگز به دنبال مچ‌گیری نیسیتم، بلکه آمده‌ایم کمک کنیم کاری برای مردم انجام دهیم و در این مسیر حرکت کنیم. حرکت دولت، مجلس و قوه قضائیه باید منجر به این شود.

رئیس مجلس گفت: در شرایطی هستیم که نمی‌توانیم تمام کارهای خوب را انجام دهیم، نه وقت آن را داریم و نه امکانات به ما اجازه  این امر را می‌دهد. امروز این جمع در چارچوب برناهم هفتم که میثاق ملی ماست گرد هم آمده‌اند. در سال 1404 برنامه 20 ساله تمام است و تنها سند بالادستی برنامه هفتم است که باید مبنای کار قرار بگیرد. پیشنهاد من این است که هر سه قوه کارهای مهم و فوری را انتخاب کنیم. این کارها نمی‌تواند 10 یا 15 مورد باشد بلکه سه تا پنج مورد است که در جلسه سران قوا به آن اشاره شده که با اولویت کارهای اقتصادی بستر را برای کارهای فرهنگی نیز فراهم کند. اینها را باید مشخص کنیم تا همه به این سمت حرکت کنیم و با این چند کار بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم و این اقدامات باید ملموس باشد. 

قالیباف با اشاره به آمار‌های اقتصادی، اظهار کرد: اگر واقعا بر سر سفره مردم برویم مردم حس خوبی ندارند. باید تلاش کنیم که مردم چنین حسی نداشته باشند و با گفتار و رفتار ما این حس را پیدا کند که مشکلات اقتصادی آنها کم شده و این را باور کنند. لذا موضوع معیشت مردم باید در اولویت باشد. این یکی از کارهایی است که در جلسه سران بحث و دنبال شده است و رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه بر آن تأکید دارند. بحث هفت دهک و کالابرگ الکترونیکی باید انجام و فشار اقتصادی برداشته شود. چند سال است که تورم 40 درصدی داریم و حقوق مردم نسبت به این تورم رشد نداشته است. تنها راه حفظ آن، حفظ تورم چند قلم کالای حیاتی زندگی مردم است. این جز موضوعات مهم و حیاتی ماست و همه باید بسیج شویم که به زودی این امر عملیاتی شود. 

وی بحث‌های حوزه انرژی را مهم و از ثروت‌های ملی توصیف کرد و گفت: مسئله مهم دیگر تحقق رشد اقتصادی 8 درصد است که 2.8 درصد آن برای بهره‌وری است و بقیه برای رشد است. در حوزه بهره‌وری اگر به انرژی نگاه کنیم آن هنگام خواهید دید چه میزان این موضوع حائز اهمیت است. خوشبختانه دولت به این موضوع توجه دارد و ما هم در مجلس به آنها کمک خواهیم کرد. 

رئیس مجلس افزود: هنگامی که درباره انرژی حرف می‌زنیم همه به دنبال گران کردن انرژی نروند چراکه معتقدم اولین گام و تنها روش گران کردن قیمت انرژی نیست. باید تمام مباحث در صرفه‌جویی انرژی و بهینه کردن آن با در نظر گرفتن منفعت مردم و بعد سیستم و دولت باشد. 

قالیباف بیان کرد: مسکن یک موضوع مهم در حوزه معیشت مردم است. باید همه کمک کنیم این امر انجام شود. شاید باید روش ساخت را اصلاح کنیم. بارها در دولت شهید رئیسی این را گفتم که کجای قانون گفته دولت باید برای مردم خانه بسازد ما باید برای انها ساخت مسکن را تسهیل کنیم. پراکنش و توزیع نرمال جمعیت برای ما مهم است. اینها نکاتی است که باید به آن توجه و دنبال کنیم و از مقولات مهم و فوری است و امروز در مقابل مسائل اقتصادی نباید بیش از این بر مردم فشار بیاوریم. 

وی با تأکید بر اینکه در مجلس شورای اسلامی قول می‌دهم تمام‌قد در خدمت دولت هستیم، گفت: تمام قوانین برای خیزش دولت است. اگر قانونی نیز لازم باشد قول می‌دهیم در کمترین زمان ممکن و بدون تأخیر انجام دهیم. تلاش کنیم همه با هم این کار را پیش ببریم و از کارهای حاشیه‌ای پرهیز کنیم. امروز تمام تلاش دشمن بر دو‌قطبی‌سازی است؛ دو‌قطبی‌سازی‌هایی که در ظاهر به‌ آن مشروعیت می‌دهد و کشور را از مدار کار و فعالیت خارج می‌کند و به حاشیه‌ می‌برد. باید به این مسئله توجه کنیم و از مسیر اصلی هرگز خارج نشده و مسائل اصلی را قربانی مسائل فرعی نکنیم.

قالیباف اظهار کرد: کلام و حرف مقام معظم رهبری باید فصل‌الخطاب تمام مباحث، در حوزه اقتصادی، سیاسی و سایر موارد باشد و هم برای دین مردم و هم برای دنیای مردم کار کنیم و اینها را از هم جدا نکنیم و به هر دو برسیم و این وظیفه ماست. اندیشه سیاسی امام این بود که کارآمدی دین را در اداره جامعه به اثبات برسانیم و کارنامه ما در این حوزه به ویژه مسائل اقتصادی قابل قبول نیست. 

وی گفت: براساس دستورات رهبر معظم انقلاب در چند دوره مجلس، در مجلس یازدهم و با آغاز مجلس دوازدهم دنبال آن هستیم که تنقیح قوانین را در مجلس به سامان برسانیم. امروز 12 هزار قانون داریم و این قانون‌ها در جاهایی متضاد هستند و به صورت غیر شفاف منسوخ شده‌اند و خیلی از این کارهای به زمین مانده‌ و عدم شفافیت‌ها ناشی از این تعارضات است. باید به گونه‌ای پیش برویم که در آینده نه چندان دور این 12 هزار قانون به یک سوم تقلیل پیدا کند. این اتفاق، سیستم بوروکراسی کشور را یک پالایش اساسی می‌دهد و به مجموعه چابکی می‌دهد که این نیز در برنامه هفتم می‌تواند کمک کند که کار اساسی و جدی شود که بعد باید به سراغ 115 هزار آیین‌نامه به تبع این قانون‌ها، برویم. 

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا