اقتصاد کلاناقتصادی > اقتصاد کلان

امنیت غذایی در گرو اقدامات نوآورانه/ از تجاری‌سازی علوم حمایت می‌کنیم



رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار کرد: هیچ چیز مهم‌تر از نیست و باید برای دستیابی با آن اقدامات نوآورانه داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، محسن مردی – رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی – در افتتاحیه سومین رویداد و نمایشگاه فناوری‌های نوین کشاورزی اظهار کرد: ما همیشه تلاش کرده‌ایم که تمام امکانات خود را در اختیار جوانان، شرکت‌ها و کنندگان قرار دهیم چراکه آینده در دست آن‌ها است. قطعا اشکالاتی نیز داشته‌ایم اما تمام تلاش خود را داریم.

وی با اشاره به نقش تشکل‌ها به عنوان بازیکنان اصلی تولید غذای کشور گفت: با این پژوهشگاه با نقطه‌زنی در شناسایی مسائل حوزه کشاورزی، حدود ۳۰۰ شرکت فعال در موضوعات مختلف مرتبط، کشت و صنعت ها، مسئول دولتی مربوط را شناسایی کرده و با گردهم‌آوردن این گروه‌ها و پیدا کردن نقاط قرابت، امروز به جایی رسیده‌ایم که قرارداد ۱۶ واگذاری فن آوری را امضا کنیم.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی با بیان اینکه این الگوی موثری است که می‌تواند توسعه پیدا کند، افزود: این پژوهشگاه با تاسیس مرکز نوآوری شرکت‌های کوچک را مورد حمایت قرارداده و شرکت‌های قوی‌تر را نیز پای کار آورده است. این ظرفیتی است که برای حمایت از بخش تولید ایجاد شده است. رویکرد ما به کارگیری حداکثر ظرفیت موجود برای توسعه تولید و حمایت از تجاری‌سازی علوم است.

وی درباره ارزش محصولات فناوری مطرح کرد: حداقل در سطح حدود ۳۰۰ هزار هکتاری، محصولاتی که از این فناوری‌ها خارج می‌شود و مورد استفاده است، نزدیک به ۳۰۰ میلیون دلار بوده است. ما قرارداد امضا نکردیم که ۶ سال تحقیق کنیم ۱۰ سال بعد هم عاقبت آن مشخص نباشد یا فراموش شود. ما گذشته را تحلیل کردیم و برای اموری که تا یکی دو سال آینده عملیاتی می‌شود برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

مردی ادامه داد: ۳۰۰ هزار هکتار از قسمت تولید می‌تواند تحت پوشش فناوری باشد. در برخی موارد اصلا افزایش تولید رخ نداده است چراکه ممکن است ماده جدیدی در حال تولید باشد که ارزش افزوده‌ای دارد و می‌تواند ۲۰ درصد افزایش تولید را یه همراه داشته باشد.

 وی تاکید کرد: هیچ چیزی مهمتر از بحث امنیت غذایی نیست و به خاطر داشته باشید که در غزه آخرین سلاحی که به کار گرفته شد، غذا بود. زمانی که امنیت غذایی دچار خطر شود هیچ کشور دیگری کمک نخواهد کرد؛ بنابراین امنیت غذایی معادل امنیت ملی در آینده است و برای به دست آوردن آن هیچ راهی به جز اقدامات نوآورانه، جسورانه و به هنگام و هماهنگ در بخش کشاورزی وجود ندارد.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی ادامه داد: اگر از این مدل‌ها استفاده نشود، نمی‌توان امنیت غذای کشور را تامین کرد. از همین حالا باید فناوری‌های جدید مطرح و اجرا شوند و به طور مثال طی ۱۰ الی ۲۰ سال آینده این مسائل تبدیل به روال عادی کشور شوند.

وی افزود: بزرگترین چالش در حوزه فناوری، سرمایه در گردش اولیه است. علاوه بر آن از جمله بزرگترین چالش‌ها در کنار هم قرار نگرفتن اضلاع تاثیرگذار مراکز علمی شرکت‌های کشت و صنعت است که هیچگاه پای یک میز قرار نمی‌گیرند.

پژمان آزادی – قائم مقام پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی – نیز در این مراسم گفت: برای موفقیت در حوزه فناوری باید اکوسیستم مشخصی داشته باشید. هدف ما از رویدادها شبکه‌سازی است و تاحد توان در تلاشیم تا نهادهای متفاوت را به کارگیریم. سازمان حفظ نباتات اعلام آمادگی کرده‌اند تا مسیر را برای شرکت‌ها هموار کنند. برای تاثیرگذاری بیشتر باید نهادها با یکدیگر همکاری کنند. با ۱۷۰ شرکت ارتباط نزدیک داریم و تعدادی از آن‌ها در این نمایشگاه حضور دارند تا فعالیت‌ها و چالش‌های خود را مطرح کنند و همه ما باید برای کشاورزی و امنیت غذایی با هم متحد باشیم.

انتهای پیام



منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا