آخرین اخبار

انتقادات تند این روزها علیه دولت منصفانه نیست


عباس زاده مشکینی

محمود عباس‌زاده مشکینی، کارشناس مسائل سیاسی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم در گفت‌وگو با ایکنا، درباره اهمیت توجه به مسئله وحدت و انسجام ملی در شرایط کنونی گفت: دولت چهاردهم تمام تلاش خود را برای حل مشکلات به کار گرفته و از سوی دیگر زمان زیادی از تشکیل این دولت نمی‌گذرد و لذا نمی‌توان تمام کاستی‌ها را به پای او نوشت؛ باید به دولت زمان داد ولی به طور کلی این دولت در تلاش برای حل مشکلات و عمل به وعده‌های انتخاباتی خود است.

وی افزود: این دولت براساس یک حادثه غیرمترقبه برای رئیس‌جمهور شهید روی کار آمد و طبیعتاً برنامه‌ریزی قبلی برای مدیریت کشور نداشت و طبیعی است در ماه‌های ابتدایی تصدی مسئولیت به برنامه‌ریزی و سپس پیشبرد سیاست‌ها بپردازد و به همین خاطر ضرورت دارد در نقد عملکرد دولت انصاف را رعایت کرد.

مجموعه‌ای از ناترازی‌ها را شاهد هستیم

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یازدهم درباره ناترازی‌های موجود در کشور به ویژه در حوزه انرژی و مقصر جلوه دادن دولت چهاردهم در این امر اظهار کرد: مجموعه‌ای از ناترازی‌ها در کشور وجود دارند؛ از ناترازی نظام بانکی گرفته تا ناترازی انرژی ولی پرسش اصلی آن است که آیا دولت چهاردهم در این چهار یا پنج ماه باعث و بانی این ناترازی‌ها بوده است؟ همانطور که گفتم کمی انصاف را رعایت کنیم و از نقدهای غیرمنصفانه بپرهیزیم.

عباس‌زاده مشکینی ادامه داد: مصرف انرژی در کشور بسیار زیاد و از سوی دیگر هدررفت انرژی هم به این شرایط دامن زده است. خیلی بهتر می‌توانستیم مصرف انرژی را بهینه یا ناترازی‌ها را مهار کنیم ولی در فقدان سازوکارهای لازم و فرهنگ صحیح مصرف چنین اتفاقی رخ نداده است. بپذیریم برای مدیریت مصرف منابع انرژی جای کار وجود دارد و عقب‌ماندگی‌ها به شدت زیاد هستند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه از طریق تخریب دولت هیچ ناترازی رفع نخواهد شد، گفت: برخی فکر می‌کنند در سه، چهار ماه یا در عرض چند هفته می‌‎توان مسئله ناترازی را برطرف کرد؛ کمی واقع‌بینانه رفتار کنیم. یعنی وقتی مشکل ریشه‌ای است و زیرساخت‌ها فرسوده هستند چطور باید ناترازی را در مدت کوتاه مرتفع ساخت. در کنار آن فرهنگ مصرف در کشور اصلاح نشده و حمل و نقل عمومی و شخصی مطابق با استانداردهای جهانی بهینه‌ نشده‌اند.

عباس‌زاده مشکینی بیان کرد: دولت باید برنامه و محور داشته باشد و رسانه‌ها و دلسوزان در این مسیر به او یاری رسانند و به جای تخریب و مقصر جلوه دادن در همین ابتدای کار، به فکر برداشتن گام‌های مثبت باشیم. تولید انرژی امری لازم و ضروری است و در این راستا باید بخشی از درآمدهای کشور صرف بازسازی زیرساخت‌های تولید انرژی و سرمایه‌گذاری در انرژی‌های پاک شوند. اگر طی سال‌های گذشته در این عرصه به درستی سرمایه‌گذاری انجام می‌پذیرفت امروز کمتر با ناترازی انرژی مواجه بودیم.

تأثیر تحریم‌ها و شرایط منطقه‌ای بر تشدید ناترازی‌ها 

وی درباره تأثیر تحریم‌ها و شرایط منطقه‌ای بر تشدید ناترازی‌ها گفت: شرایط منطقه‌‎ای و بین‌المللی دولت را با محدودیت‌هایی مواجه ساخته و نیز ملاحظاتی وجود دارد که برخی از آنها دقیق و به‌جا است. از سوی دیگر رئیس‌جمهور با سابقه نمایندگی که در کارنامه دارد به خوبی به شرایط کشور، محدودیت‌ها و فرصت‌ها آگاه بوده و براین اساس وعده‌ به سرانجام رساندن FATF یا رفع تحریم‌ها را داده و انتظار ما این است با شناختی که از محدودیت‌‎ها دارد، دو موضوع مهم را محقق سازد.

این نماینده سابق مجلس تأکید کرد: از رئیس‌جمهور می‌خواهیم تیم شکل‌گرفته در دولت را ارزیابی کند و اکنون فرصت خوبی برای انجام این کار است تا براساس برنامه‌ها و اسناد بالادستی آماده پاسخگویی به مردم باشد. اگر چنین اتفاقی نیفتد منتقدان حق خواهند داشت براساس انصاف، آمار و میزان مطالبات مردمی به نقد دولت بپردازند ولی به طور کلی توصیه من به رسانه‌ها آن است که اکنون برای نقد دولت خیلی زود بوده و عجولانه رفتار نکنیم.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا