انحلال هایی که به اقتصاد کشور ضربه زد/احیا شورای صادرات و بررسی FATFبخش خصوصی را امیدوار کرد
به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا پس از پیروزی انقلاب دستگاهها و وزارت خانههای مختلف در یکدیگر ادغام شدند، اما دو انحلال و تعطیلی سبب شد که به اقتصاد کشور آسیب جدی وارد شود. در دولت محمود احمدی نژاد که به معجزه هزاره معروف بود انحلال سازمان برنامه و بودجه یکی از اقداماتی بود که سبب شد ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد نفتی به بدترین شکل ممکن و در بی انضباطی مالی خرج شود که نتایج آن تا به امروز گریبانگیر کشور است.
حمیدرضا صالحی نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی برنا با بیان اینکه آخرین فعالیت ساخت نیروگاهی مطابق با برنامه در دولت خاتمی بود گفت: دولت هفتم و هشتم ۴۰ هزار مگاوات برق وارد سیستم کشور کرد و ۱۷ هزار ۵۰۰ مگاوات نیز به صورت پیشرفت ۷۰ درصدی تحویل دولت احمدی نژاد داد، اما این دولت علی رغم درآمدهای سرشار نفتی فقط همین پروژهها را تکمیل کرد و به اندازه ۸ درصد مصرف امروز کشور نیروگاه ساخت در حالیکه در ۸ سال دولت خاتمی ۴۵ درصد نیروگاههای امروز کشور ساخته شد.
یکی دیگر از تعطیلیها که تا مرز انحلال رفت شورای عالی صادرات غیر نفتی بود، شورایی که در دهه ۸۰ تشکیل شد و نقش زیادی در تسهیل تجارت خارجی و کوتاه کردن بوروکراسیهای اداری داشت.
محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی برنا در خصوص این شورا گفت: متاسفانه دولت قبل اعتقادی به این شورا نداشت و عملا آن را تعطیل کرد و در نهایت پیشنهاد انحلال آن نیز لپارائه شد. در حالیکه اگر در این ۴ سال شورا به فعالیت خود ادامه میداد بسیاری از مشکلات و ناهماهنگیهایی که امروز صادرکنندگان و تجارت خارجی ما درگیر آن هستند وجود نداشت.
وی ادامه داد: تجارت خارج ما فرا دستگاهی است و سازمانها و بخشهای مختلف در آن اثر گذار هستند با وجود شورا همه این دستگاهها در یک محل جمع میشوند و با توجه به اینکه دبیر آن سازمان توسعه تجارت است مهمترین مسائل صادراتی و تجارت خارجی در آن مطرح میشود از طرفی رئیس شورا، رئیس جمهور یا معاون اول است که سبب میشود مصوبات شورا به لحاظ قانونی و اجرایی سریعتر به سرانجام برسد.
لاهوتی تصریح کرد: دولت چهاردهم نگاه مثبتی به تجارت خارجی دارد و به دنبال فعال شدن آن و گسترش ارتباط اقتصادی با تمام کشورها است. خوشبختانه با پیگیری وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت اولین جلسه این شورا با حضور نمایندگان بخش خصوصی برگزار شد و امیدواریم با فعال شدن آن مشکلات صادرکنندگان به حداقل برسد.
امیدوار بودن فعالان اقتصادی به بهبود شرایط ناشی از شعارهای مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری است. رئیس جمهوری که اعتقاد دارد باید با دنیا تعامل کرد و به کنوانسیونها و قراردادهای بین المللی پیوست عامل اصلی به میدان آمدن بخش خصوصی است. فعالینی که به دلیل دخالت دولت سیزدهم در انتخابات اتاق بازرگانی و تحت فشار گذاشتن رئیس اتاق برای استعفا تمایلی برای حضور در شوراها و نقش آفرینی نداشتند امروز خود را شریک دولت میدانند.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید