آخرین اخبار

ایجاد قرارگاه رسانه‌ای؛ راهکار مقابله با جنگ روانی دشمن + صوت


حجت‌الاسلام و المسلمین حسنعلی اخلاقی‌امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس

رهبر معظم انقلاب در دیدار هزاران نفر از مردم قم در سالروز قیام خونین مردم این استان در 19 دی 56 بر کار نرم‌افزاری دشمن و فاصله‌انداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی تصریح داشتند. 

ایشان تأکید کردند «امروز کار اساسی و مهم برای دستگاه‌های تبلیغاتی ما، پاره کردن پرده‌ توهم اقتدار دشمن است؛ نگذارید تبلیغات دشمن بر روی افکار عمومی اثر کند».  

در این راستا حجت‌الاسلام و المسلمین حسنعلی اخلاقی‌امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایکنا با اشاره به این بخش از فرمایش مقام معظم رهبری گفت: حقیقت این است که در 46 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در حوزه بیان عملکردها، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های جمهوری اسلامی و رساندن آن از طریق رسانه و مجموعه ابزارهای تبلیغاتی، هیچ گاه به طور کامل موفق نبودیم و این یکی از مشکلات نظام جمهوری اسلامی ایران است.

بهره دشمن از ابزارهای مختلف رسانه علیه ایران

وی ادامه داد: امروز دشمن از ابزارهای مختلف رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند. حضرت امام راحل فرمودند «امروز دنیا بر دوش تبلیغات است». شاید 40 سال پیش، مفهوم این سخنان امام راحل را به درستی درک نمی‌کردیم اما امروز دنیا از طریق کارهای بزرگ تبلیغی اداره می‌شود. 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس دوازدهم تأکید کرد: برای نمونه در تحولات سوریه هنگامی این کشور فرو ریخت که دشمن پیش از آن توانست از طریق فضای مجازی و جنگ روانی رسانه‌ای دل‌های مردم را فروبریزد. بنابراین آنچه رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید کرده‌‌اند، بازگو کردن هنرمندانه واقعیت‌های موجود، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های کشور در ابعاد مختلف است. 

وی تصریح کرد: با تمام مشکلاتی که مردم درگیر آن هستند اما واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران در بحث ظرفیت‌ها در قله رفیع ایستاده است. توانمندی انسانی جمهوری اسلامی، ذخایر زیرزمینی و رو زمینی کشور و سایر امکانات در حوزه سرزمینی، ظرفیت‌های بزرگ و قابل توجهی است و علاوه بر تمام اینها، توانمندی مدیریتی در کشور است اما متأسفانه امروز در بخشی از این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به دلیل غلبه یافتن تبلیغات دشمن، احساس ضعف می‌کنیم. 

عدم توانمندی مدیران در بهره‌مندی از ظرفیت‌ها

حجت‌الاسلام اخلاقی‌امیری، بخشی از این مشکلات را به دلیل عدم توانمندی مدیران در بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها دانست و گفت: شعار وفاق ملی دولت چهاردهم ما را امیدوار کرد که بتوان این همگرایی را ایجاد کرد اما در میدان عمل آنگونه که باید و شاید موفق نبوده است. رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر در دیدار مردم قم به امکان رشد اقتصادی 8 درصدی اشاره کردند اما متأسفانه دولت به این ظرفیت عنایت نکرده و در لایحه بودجه سال آینده، نهایت آنچه دولت دنبال آن است، رشد اقتصادی 3.3 درصد است. این نشان دهنده آن است که هنوز ظرفیت‌ها را باور نکرده‌ایم. 

این نماینده مجلس بیان کرد: حوزه رسانه نیز امروز باید بپذیرد در میدان جنگی است که در این جنگ، رسانه‌ها و ابزارهای تبلیغی فعالیت می‌کنند. هرچه در این زمینه خود را تقویت کنیم، قطعا موفق‌تر خواهیم بود. رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر خود، فرمان عملیاتی را به صدا و سیما، رسانه‌های مکتوب و سایر خبرگزاری‌های آنلاین و برخط دادند که این ظرفیت و توانمندی را باور کنند و ثانیا آن را به دیگران به شکل مؤثر و مطلوب منتقل کنند.

پیشنهاد ایجاد قرارگاه رسانه‌ای در کشور

وی در پاسخ به این سؤال که آیا ضعف در این حوزه به وضعیت بودجه فرهنگی باز می‌گردد یا به مسائل مدیریتی و عملکرد‌ی، اظهار کرد: به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس از بودجه فرهنگی دفاع می کنم. بودجه فرهنگی فراز و نشیب‌های خود را داشته اما واقعیت این است که در زمینه بهره‌گیری از توان داخلی و عرصه رسانه بیش از اینکه بودجه عامل ضعف باشد، هرچند بودجه هم مهم است، اما بیشتر وضعیت مدیریتی حائز اهمیت است. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به بحث مدیریتی در صدا و سیما و نهادهای فرهنگی چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعه دستگاه‌های متنوع فرهنگی کشور، ادامه داد: پیشنهاد می‌کنم قرارگاه رسانه‌ای را در کشور ایجاد کنیم چراکه هماهنگی بین دستگاه‌ها و استفاده از ظرفیت این دستگاه‌ها و هم‌افزا کردن دستگاه‌ها، می‌تواند کمک‌کننده باشد. 

وی در پاسخ به این سؤال که چه میزان دشمنان با طراحی‌های خود سعی بر جنگ روانی و رسانه‌ای علیه ایران و القای یاس و ناامیدی در مردم دارند، گفت: قطعا دشمن تجربه‌ای که به زعم خود از آن احساس پیروزی کرده است در سایر کشورها چون یمن، ایران، عراق مدنظر دارد. دشمن تلاش خود را در این زمینه انجام می‌دهد کما اینکه در این 46 سال  دشمنی خود را ادامه داده و یک لحظه هم از آن غافل نشده و از ابزارهای مختلف نیز برای آن استفاده می‌کند.

حجت‌الاسلام اخلاقی‌امیری در پایان گفت: البته دشمنان غافل و احمق هستند اگر تصور کنند، ایران، سوریه است. عشق و علاقه مردم به خاک، سرزمین، دین و ارزش‌های انقلاب اسلامی با وجود دست به گریبان بودن با مشکلات بسیار، سال‌ها خود را در برهه‌های مختلف متجلی کرده است. البته مسئولان باید ارزش این علاقه و تعهد مردم را بدانند و به مردم نزدیک‌تر شوند و مشکلات مردم را درک کنند و شبانه‌روزی برای حداقلی کردن مشکلات مردم تلاش کنند تا اعتماد عمومی مردم به نظام را روز به روز حفظ و تقویت کنند. 

گفت و گو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا