آخرین اخبار

ایران از مواجهه پینگ‌پنگی با اسرائیل هراسی ندارد + صوت


قاسم جعفری، عضو هیئت علمی دانشگاه و معاون فرهنگی سازمان بسیج اساتید کشور 

رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هزاران نفر از خانواده‌های معزز شهیدان امنیت که پس از تجاوزگری‌های رژیم صهیونیستی انجام شد، با بیان نکاتی درباره ارزش شهدای امنیت و عنصر ضروری در حفظ امنیت یک کشور بر تشکیل یک ائتلاف جهانی علیه این رژیم پلید، ضرورت بهم خوردن محاسبات غلط رژیم صهیونیستی و شناساندن قدرت ایران به رژیم صهیونیستی تأکید کردند. 

در این راستا قاسم جعفری، کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر عدم بزرگنمایی و کوچکانگاری تجاوزگری رژیم صهیونیستی و ضرورت نگاه واقعبینانه به این اتفاق، گفت: اولین نکته‌ای که باید هم در سطح مردم و هم در سطح مسئولان، چه تصمیم‌سازان و چه تصمیم‌گیران، به آن توجه کنیم، درک درست واقعیت‌های موجود است تا بر اساس آن برنامه‌های حکمرانی و زندگی را تنظیم کنیم.  


بیشتر بخوانید: 


عضو هیئت علمی دانشگاه و معاون فرهنگی سازمان بسیج اساتید کشور اظهار کرد: واقعیت این است که تقابل انقلاب اسلامی با استکبار در یک مقطع بسیار حساس و به تعبیر رهبر انقلاب در پیچ تاریخی است که یکی از حساس‌ترین نقاط و پیچ تاریخی اکنون است و حال آنکه ما همیشه به ساده‌ترین موارد نگاه می‌کنیم. رانندگان در پیچ‌ها باید براساس دقت به زاویه، توپوگرافی پیچ، شرایط جاده‌ای و محیطی و ترافیک در جاده، سرعت خود را کنترل کنند و برای آن باید تمام مهارت خود را بکار بگیرد.

شناخت واقع‌بینانه عِدّه و عُدّه دشمن 

وی با تأکید بر اینکه باید بپذیریم در چه شرایط تاریخی و حساسی هستیم، ادامه داد: اگر واقعیت را به هر دلیلی نپذیریم دچار مشکل خواهیم شد. در این راستا، شناخت دشمن در ابعاد مختلف؛ عِدّه و عُدّه، نوع تفکر و اعتقاد، شرایط و موقعیت اقتصادی، روحی، سیاسی و سایر، راهبردها، تاکتیک‌ها و روش‌های تقابل، نوع نگاه او به طرف مقابل و تفاوت واقعیت بیرونی دشمن با حقیقت وجودی‌ بسیار حائز اهمیت است.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه باید عِدّه و عُدّه دشمن را واقع‌بینانه در تمام شرایط شناخت، افزود: نوع تفکر و اعتقاد دشمن بسیار حائز اهمیت است. شناخت علت و انگیزه جنگ جبهه مقابل مهم است و اگر نسبت به دشمن شناخت درستی نداشته باشیم ممکن است دچار خطای محاسباتی شویم. 

جعفری بر شناخت هیئت حاکمه کنونی رژیم صهیونیستی تأکید کرد و گفت: اگر به راوی برخی از نظرسنجی‌ها دقت نکنیم ممکن است نسبت به جامعه کنونی اشغالگران و غاصبان و ساکنان سرزمین‌های اشغالی، دچار مشکل شویم لذا باید دید با چه دشمنی روبرو هستیم. 

تصمیم‌گیری برای ورود صحیح به میدان

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه شناخت دشمن موجب آگاهی و بینش نسبت به انگیزه، اهداف او و تصمیم‌گیری برای ورود صحیح به میدان می‌شود، اظهار کرد: کسانی که می‌خواهند با دشمن کنار بیایند اگر بدانند دشمن در چه افکار و اعتقادی است هیچ گاه با نگاه ساده‌لوحانه به این نتیجه نمی‌رسند.

معاون فرهنگی سازمان بسیج اساتید کشور به تقسیم‌بندی مراحل تشکیل دولت اشغالگر در سرزمین‌های فلسطین اشاره کرد و گفت: گروه‌های اولیه اشغالگران که به فلسطین آمدند، انگیزه دینی بسیاری نداشتند و خود را نِمود و میراث‌دار تمدن غربی می‌دانستند، گروه بعدی حالت متوسطی داشتند و با یهودیان تندرو به نوعی مصالحه می‌کردند اما گروهی که اینک بر سرزمین‌های اشغالی حاکم است خود را نماینده خدا می‌دانند و می‌گویند ما مأمور به اجرای آموزه‌های تورات هستیم یعنی خیلی از آنها به صورت اعتقادی وارد میدان جنگ می‌شوند.

وی ادامه داد: شناخت شرایط و موقعیت اقتصادی، روحی و سیاسی دشمن باید واقع‌بینانه باشد و راهبردها، تاکتیک‌ها و روش‌های تقابل دشمن را نیز باید مو به مو و دقیق بررسی کرد و فهمید اکنون دشمن چه فکری دارد و از چه ابزارهایی استفاده می‌کند. امروز ظاهراً رژیم صهیونیستی در حکم سربازان خط مقدم آمریکاست و امکانات، فناوری‌ها، جنگ‌افزارها و نرم‌افزارهای آمریکا در اختیار این خط مقدم است.

بهره برداری دشمن از فناوری برای جنگ‌افروزی

جعفری با تأکید بر اینکه دشمن از امکانات و فناوری به عنوان ابزاری برای جنگ‌افروزی و تقویت توانایی‌های نظامی خود استفاده می‌کند، اظهار کرد: ما باید روش‌ها و نوع نگاه دشمن به طرف مقابل را بشناسیم و در این امر، تفاوت واقعیت بیرونی دشمن را با حقیقت وجودی آن درک کنیم و بشناسیم؛ همانطور که در آیه 44 «سوره انفال» می‌خوانیم «وَإِذْ يُرِيكُمُوهُمْ إِذِ الْتَقَيْتُمْ فِي أَعْيُنِكُمْ قَلِيلًا وَيُقَلِّلُكُمْ فِي أَعْيُنِهِمْ لِيَقْضِيَ اللَّهُ أَمْرًا كَانَ مَفْعُولًا». براساس محتوای این آیه خداوند متعال می‌گوید من در نبرد کاری کردم تا شما دشمن را کم ببینید. این کم دیدن در عرصه عملیات با کوچک‌انگاری یا بزرگ‌نمایی دشمن، تفاوت دارد. معنای آن این است که به پیکر دشمن، نگاه نکن بلکه واقعیتش را ببین. ممکن است درختی ظاهراً دارای تنه‌ای تنومند باشد اما در درون به دلیل وجود موریانه‌ها، ضعیف و پوک شده باشد. در واقع این آیه می‌گوید صرفاً به حجم دشمن نگاه نکنید بلکه به ایمان و اراده او نیز نگاه کنید. 

وی تصریح کرد: هنگامی که در صحنه عملیات وارد شدیم باید به بیان قرآن توجه کنیم که می‌فرماید: «كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللَّهِ» در همین جا می‌گوید ما کاری کردیم که دشمن خام شود و شما را ضعیف‌تر و کمتر از آنی که هست، ببیند. باید از دشمن براساس این آیات و بیانات رهبر معظم انقلاب شناخت و درک درست در عرصه میدان داشت و بر اساس آن برنامه‌ریزی کرد. 

این کارشناس مسائل سیاسی درباره راهکارهای برهم زدن محاسبات غلط رژیم صهیونیستی درباره ایران، گفت: خطای محاسباتی دشمن دارای ابعادی است. دشمن بر این باور است که در عرصه سیاست، دیپلماسی و جنگ روانی می‌تواند مردم یا حکومت ایران را فریب دهد. دشمن همانی است که قرآن کریم در سوره توبه می‌فرماید: «فَقَاتِلُوا أَئِمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لَا أَيْمَانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنْتَهُونَ» با سران و رهبران کفر باید بجنگید برای اینکه آنها بر عهد و پیمان پایبند نیستند. لذا باید این فکر و خطای محاسباتی دشمن را که تصور می‌کند در عرصه سیاست، رسانه یا جنگ روانی، بر سر ملت یا دولت ایران کلاه بگذارد، اصلاح کرد. 

بهم زدن خطای محاسباتی دشمن

وی با بیان اینکه دشمن فکر می‌کند چندصدایی در عرصه تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری وجود دارد و باید به او فهماند که اشتباه می‌کند، ادامه داد: حتی در این میان مجموعه‌ای به اسم مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم بیانیه دادند که راه‌حل دو دولتی را در فلسطین باید پذیرفت. معنای آن پذیرش رسمیت رژیم نامشروع صهیونیستی است. این عقب‌نشینی دارای معنای بسیار خطرناکی است چراکه هنگامی که دیواری فروریخت دیگر نمی‌توان آن را کنترل کرد.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: از سوی دیگر دشمن بر این باور است که متن مردم ایران خیلی در حال و هوای حمایت از مقاومت نیستند لذا هنگامی که رهبر انقلاب می‌گویند باید خطای محاسباتی دشمن را بهم زد باید این واقعیت را نشان داد که ملت ایران آنچه دشمن فرض می‌کند، نیست و اتفاقاً همه در خط مقاومت و حمایت از این جبهه هستند. همانطور که در حین و پس از تجاوزگری رژیم صهیونیستی مردم به جای پناه در پناهگاه‌ها، زندگی عادی و معمولی خود را داشتند. این نشان می‌دهد ملت ما خیلی نگران آن چیزی که دشمن فکر می‌کند، نیستند پس باید این واقعیت را به دنیا منتقل کرد. 

عمل به‌هنگام پدافند عامل و روشن شدن حماقت دشمن

جعفری با تأکید بر اینکه دشمن فناوری خود را بسیار دست بالا و امکانات دفاعی ما را خیلی دست کم می‌گیرد، تصریح کرد: خلاف این دیدگاه در صحنه عمل مشخص شد و پدافند هوایی به خوبی حماقت دشمن را نشان داد. لذا باید دشمن را به این باور رساند تا بار دیگر این اشتباه را تکرار نکند.

وی تصریح کرد: دشمن بر این باور است عزم جدی برای دفاع در مردم و حکومت نیست و نشانه آن را کوچک‌انگاری تجاوز دشمن می‌داند. بنابراین اینکه مقام معظم رهبری فرمودند حمله دشمن را نه باید خیلی بزرگ کرد و نه خیلی کوچک، به همین معناست. هنگامی که در عرصه سیاست می‌گوییم این تجاوزگری اقدام خاصی نبوده به معنای مقدمه‌چینی برای عدم پاسخ دادن است و دشمن نیز همین را می‌خواهد. مقام معظم رهبری نیز خواستند بگویند حتما باید پاسخ داده شود و این پاسخ داده خواهد شد و دشمن باید بداند که ما از کرّ و فرّ میدان و پینگ‌پنگی شدن پاسخ، نگران نیستیم و باید راهبرد «نه تعلل ـ نه شتابزدگی» را در کاراترین وجه عملیاتی کرد. کوتاه آمدن در مقابل دشمنی که دارای فکر و اعتقاد است، دقیقاً کوتاه آمدن در مقابل سگ هاری است که او مادام نزدیک می‌شود و گاز می‌گیرد. 

معاون فرهنگی سازمان بسیج اساتید کشور با تأکید بر اینکه ترس از جنگ بسیار کشنده است و دشمن می‌خواهد این را به مردم و مسئولان القا کند، افزود: ما باید بدانیم ترس از جنگ همان مقدار که کشنده است، بدون حساب و تدبیر هم وارد میدان شدن، مقبول نیست. حضرت علی(ع) تعبیری در نهج‌البلاغه دارند «واللَّه لا اکون کالضّبع تنام علی طول اللدم؛ به خدا سوگند، كه من همانند آن كفتار نيستم، كه با آواز كوبيدن سنگ و چوب در كنامش، به خوابش كنند، تا بر در كنام رسند و صيادانش، بفريب، به دام اندازند». دشمن می‌خواهد این خطای محاسباتی را ایجاد کند و باید به دشمن نشان داد که ما مرد جنگ هستیم، آن هم مرد جنگ در جای خود. 

خواهان جنگ نیستیم

وی با اشاره به صحبت‌ رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه که ما خواهان جنگ نیستیم اما جنگ‌بلد هستیم گفت: در واقع ما نباید به مانند گوبلز، وزیر تبلیغات هیتلر عمل کنیم که هرچه شکست می‌خوردند را پیروزی‌های بزرگ جلوه می‌داد و نه به مانند شاه حسین سلطان حسین رفتار کنیم که هر چه دشمن، جلوتر می‌آمد فکر می‌کرد اتفاقی نخواهد افتاد. 

جعفری در پاسخ به این سؤال که تداوم جنایات ضدانسانی رژیم صهیونیستی تا چه حد فضا را برای شکل‌گیری ائتلاف جهانی علیه این رژیم فراهم می‌کند، گفت: بخشی از این ائتلاف در عرصه تمدنی، بخشی دیگر مرتبط با عرصه فرهنگی و بخشی از آن نیز در عرصه سیاسی است. این ائتلاف در عرصه سیاسی در سطح کشورهای جبهه مقاومت، یک عنوانی دارد و همان ائتلاف در سطح کشورهای خسته‌شده از هژمونی کشنده و تحقیرکننده آمریکا چون روسیه، چین، کره، کشورهای آمریکای لاتین و سایرین نام دیگری چون بریکس و شانگهای را دارد و می‌توان این ائتلاف‌ها را فعال‌تر کرد.

وی تصریح کرد: در سطح مردمی و ملت‌ها نیز اولاً افکار عمومی امت اسلام باید در راستای ائتلاف جهانی شکل بگیرد تا در ادامه اجماع امت اسلامی علیه صهیونیست‌ها اشغالگر ایجاد شود و در سطح ملت‌های استقلال‌طلب نیز همین‌ گونه باید ائتلاف جهانی شکل گیرد مثلاً در این زمینه بر روی اقشاری چون دانشجویان و دانشگاهیان، جوانان و هنرمندان بیشتر می‌توان کار کرد همانطور که در یک سال گذشته دیدیم دانشگاهیان چگونه به اعتراض در یک سال گذشته لب گشودند اما منتهی آنها باید تغذیه فکری، اطلاعاتی و خبری شوند تا این آتشی که روشن شده، خاموش نشود. در این زمینه نیز می‌توان با برگزاری بسیاری از همایش‌ها و نمایشگاه‌ها چون کاریکاتور، شعر، ادبیات جهانی مقاومت، فیلم کوتاه مقاومت به معنای عام، در عرصه هنر به معنای هنرهای هفت‌گانه و هم در عرصه سیاست، فرهنگ و هم دیپلماسی رسمی و عمومی تلاش کرد.

جعفری در پایان اظهار کرد: اکنون شرایط جهان از هر زمان دیگر بیشتر علیه صهیونیسم است. آنها چنگ و دندان خونینی نشان دادند که اینک واقعیت درندگی آنها به دنیا نمایش داده شده است. تمام دنیا متوجه خوی جنگ‌طلبی و جنایت‌های صهیونیست‌ها شده‌اند که دیگر مظلوم‌نمایی‌ آنها معنایی ندارد و نزدیک است که این ائتلاف شکل بگیرند. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا