این استان رکورددار تورم شد
به گزارش همشهریآنلاین، تغییر شاخص نرخ تورم ماهانه و نقطه به نقطه در مهرماه سال جاری در صورت استمرار در ماههای آینده میتواند روند کاهش نرخ تورم سالانه را پس از ۱۸ ماه متوقف و حتی معکوس سازد و یک زنگ خطر برای تیم اقتصادی دولت چهاردهم خواهد بود که آژیر روشن شدن دوباره موتور تورم را بشنوند.
بالاترین نرخ تورم نقطه به نقطه در نخستین ماه از فصل پاییز سال ۱۴۰۳ در گروه مسکن و حاملهای انرژی به میزان ۴۰.۳ درصد ثبت شده که دلیل اصلی آن افزایش نرخ اجارهبها بوده چه اینکه در محاسبه نرخ تورم بخش مسکن، فقط رشد قیمت اجارهبها، خدمات و تعمیر واحد مسکونی ملاک عمل قرار میگیرد. دادههای مرکز آمار همچنین نشان میدهد که فشار تورم ماهانه از کانال رشد قیمت گروه کالاهای غیرخوراکی و خدمات بیشتر از کالاهای خوراکی، آشامیدنی و دخانیات بوده و باعث قد کشیدن نرخ تورم نقطه به نقطه شده است. علت این تغییر شیفت تورم را میتوان ناشی از ۲ جهش قیمت در بازار اجاره و همچنین آموزش دید.
تورم خوراکی قد کشید
مرکز آمار ایران میگوید: نرخ تورم خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات از ۲۳.۸ درصد در شهریور امسال به ۲۶ درصد در مهرماه رسیده و این شاخص در مناطق شهری ایران از ۲۳.۸ درصد به ۲۶.۱ درصد و در مناطق روستایی هم از ۲۳.۹ درصد به ۲۵.۷ درصد افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر نرخ تورم ماهانه گروه کالاهای خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات از ۹ دهم درصد در شهریور به ۲.۳ درصد رشد کرده که بیانگر قدکشیدن نرخ تورم خوراکیها و آشامیدنیهاست که در صورت استمرار این روند انتظار میرود نرخ تورم سالانه کالاهای خوراکی و آشامیدنی با ضریب اهمیت ۲۸.۸۲ درصد در سفره مردم در ماههای آینده روند افزایشی را تجربه کند.
اصفهان رکوردار تورم
دادههای مرکز آمار ایران نشان میدهد که شهروندان ساکن استان اصفهان در مهر امسال بالاترین میزان نرخ تورم سالانه به میزان ۳۶.۹ درصد را تجربه کردهاند در حالی که شهروندان استان سیستان و بلوچستان با مشاهده تورم ۲۳.۶ درصد کمترین فشار رشد هزینهها را تحمل کردهاند.
نرخ تورم نقطه به نقطه در مهرماه ۱۴۰۳
- شاخص کل: ۳۱.۶ درصد
- خوراکیها و آشامیدنیها: ۲۶ درصد
- دخانیات: ۲۵.۷ درصد
- پوشاک و کفش: ۲۹.۲ درصد
- مسکن و حاملهای انرژی: ۴۰.۳ درصد
- لوازم خانگی: ۲۵.۳ درصد
- بهداشت و درمان: ۲۷.۱ درصد
- حمل و نقل: ۲۸.۵ درصد
- ارتباطات: ۲۲ درصد
- تفریح و فرهنگ: ۲۷.۷ درصد
- آموزش: ۳۴.۵ درصد
- هتل و رستوران: ۳۰.۹ درصد
- کالا و خدمات متفرقه: ۳۷.۱ درصد
منبع خبر: جام جم آنلاین
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید