بازار ارز فقط از سیاستهای دولت نشأت نمیگیرد/ ضرورت مبارزه با سفتهبازی و سوداگری
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه همه ارکان دولت و حاکمیت برای ایجاد توازن و ثبات در بازار ارز باید در کنار بانک مرکزی با سفته بازی و سوداگری ارز مبارزه کنند، تاکید کرد: بانک مرکزی در موضوع مبارزه با سوداگری ارز دیدگاه قابل قبولی دارد، زیرا اثراتی که در بازار ارز شاهد هستیم ناشی از تصمیم گیری مطلق بانک مرکزی و سیاستهای ارزی دولت نیست، بلکه مجموعه عواملی بر نرخ ارز در اقتصاد ایران اثرگذارند که خارج از حیطه مدیریت، نظارت و برخورد بانک مرکزی است.
یحیی آل اسحاق در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر ارز مورد نیاز تقاضای رسمی کشور و واردات کالاهای اساسی در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران تامین میشود، اظهار کرد: عوامل اثرگذار در نرخ ارز را میتوان به ویروسها و میکروبهایی در بدن یک موجود زنده تشبیه کرد که عامل اخلال در سلامت میشوند. باید بدانیم مسائل اقتصادی تک بعدی نیستند، بلکه ناشی از مسائل تاثیرگذار دیگری هستند که نرخ ارز نیز از این قاعده مستثنی نیست.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و عراق تاکید کرد: افزایش و بی ثباتی نرخ ارز بنا به دلایل مختلفی اتفاق میافتد؛ پس نمیتوان گفت اینها ناشی از سیاستهای جدید ارزی است بلکه مثل تب که ناشی از عوامل مختلفی است تب اقتصادی و نوسانات نرخ ارز را باید در مسائل تاثیرگذار بر کلان اقتصاد جستوجو کرد.
وی در این باره تاکید کرد: مسائل مختلفی مثل دیپلماسی اقتصادی، سیاست خارجی و مدیریت داخلی اقتصاد حتی موضعگیریهای نمایندگان مجلس و سخنان مسئولان میتواند بر بازار ارز تاثیر بگذارد؛ لذا این مسائل با هم باید مدیریت شود تا امکان مبارزه با سفته بازی و سوداگری در بازار ارز ایجاد شود.
آل اسحاق در پایان خاطر نشان کرد: باید به این اصل مهم اقتصادی که میتواند ثبات را به بازار ارز بازگرداند توجه کرد؛ اینکه در موضوع دیپلماسی اقتصادی که بخشی از آن مبادلات اقتصادی است لازم است ارکان مختلف اقتصاد تحت یک مجموعه واحد فرماندهی و تصمیم گیری و مدیریت شود در غیر این صورت اگر قرار باشد با سفته بازی و قاچاق برخوردی نشود نمیتوان بار بی ثباتیهای نرخ ارز را به دوش بانک مرکزی انداخت.
انتهای پیام