ارتباطات و فن آوری اطلاعات

بازنگری در طرح‌های بنیاد ملی نخبگان در دستور کار قرار دارد



بازنگری در طرح‌های بنیاد ملی نخبگان در دستور کار قرار دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی ، سعید خدایگان در نخستین نشست سراسری رؤسای بنیادهای نخبگان استانی در دولت چهاردهم، با اشاره به رویکرد این بنیاد در دوره جدید بر اهمیت اثرگذاری معنادار بنیاد در جامعه نخبگان تأکید کرد و گفت: هدف این دوره ایجاد امید و انگیزه در میان نخبگان کشور است؛ این امر مستلزم همکاری و مشارکت مؤثر بنیادهای استانی است.

خدایگان همچنین به برنامه‌های آتی بنیاد اشاره و بیان کرد: در طول بیست سال گذشته، طرح‌های متعددی در این بنیاد طراحی شده است که به مرور زمان نیاز به بازنگری دارند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بر لزوم طراحی مجدد برخی از این طرح‌ها بر اساس نظرات جامعه نخبگانی تأکید کرد و افزود: این رویکرد نشان‌دهنده تمایل بنیاد به تطبیق برنامه ها با نیازهای روز و بهبود مستمر برنامه‌هاست.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان افزایش تعامل میان ستاد مرکزی و بنیادهای استانی را سرلوحه فعالیت‌های این دوره برشمرد و گفت: برگزاری نشست‌های فصلی روسای بنیادهای نخبگان استانی در دستور کار است تا تبادل نظر و همفکری در این زمینه تقویت شود. این رویکرد به ایجاد شبکه‌ای قوی از نخبگان کمک خواهد کرد و امکان ‌برداری از تجارب مختلف را فراهم می‌آورد.

وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان در دوره جدید قصد دارد با تغییراتی اساسی در نحوه عملکرد و برنامه‌های خود، به بهبود شرایط نخبگان کشور کمک کند، گفت: این نشست، نخستین گام در مسیر دستیابی به این اهداف و برقراری ارتباط نزدیک‌تر با نخبگان است.

باید میان محدودیت‌ها و نیازها تعادل برقرار کنیم/ تأکید بر اهمیت مدیریت منابع در بنیاد ملی نخبگان

رسول عاشری، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان، در این نشست با تأکید بر اهمیت بهره‌وری بهینه از منابع محدود گفت: دکتر افشین اشاره کردند که ما باید با استفاده از منابع محدود، اتفاقات بزرگی را رقم بزنیم. مهم است که بدانیم این منابع در کجا قرار دارند و چطور می‌توانیم از آن‌ها بهره‌برداری بهینه داشته باشیم.

وی در ادامه بر ضرورت تخصیص منابع بنیاد ملی نخبگان در راستای تامین نیازهایی که بیشترین خروجی را دارد، تاکید کرد.

عاشری در ادامه، بودجه را مهم‌ترین ابزار در دست سازمان‌ها برشمرد و افزود: یکی از ویژگی‌های قابل توجه منابع، محدودیت آن‌هاست. ایجاد تعادل میان محدودیت‌ها و نیازها در این راستا بسیار حیاتی است.

وی در ادامه به رویکرد جدید این بنیاد در مدیریت انضباط مالی و منابع انسانی اشاره کرد و گفت: ما در حال اصلاح فرآیندها و پیاده‌سازی قوانین جدید مالیاتی و منابع انسانی هستیم.

در بخش دیگری از این نشست که با رویکرد فرصت‌سازی برای هم‌افزایی و بهبود وضعیت مدیریتی بنیاد ملی نخبگان برگزار شد، روسای بنیادهای نخبگان استانی به بیان مشکلات و چالش‌های خود در زمینه‌های مختلف پرداختند.

بازنگری در برنامه‌ها و طرح‌های بنیاد ملی نخبگان، افزایش تعامل بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، افزایش اختیارات بنیادهای نخبگان استانی باز تعریف دقیق از ماموریت‌های بنیاد ملی نخبگان، افزایش تعامل با استانداران و مسئولان دستگاه‌های اجرایی سراسر کشور، ضرورت شناخت مزایای استانی و احصای نیازها و توجه به زمانبندی مشخص در تعیین طرح‌ها و برنامه‌ها، ایجاد زمینه مناسب برای به کارگیری نخبگان و استعدادهای برتر در دستگاه‌های اجرایی، برنامه‌ریزی فرهنگی در راستای اصلاح نگاه جامع به نخبگان از مهمترین موارد مطرح شده در این نشست بود.

ایجاد دبیرخانه علوم انسانی و لزوم توجه بیش از پیش به این حوزه، ایجاد کارگروه نخبگان، ارائه مدل سازمانی چابک برای بنیاد و جلوگیری از محافظه‌کاری در راستای حفظ حقوق مادی و معنوی نخبگان و استعدادهای برتر کشور، توجه به نخبگان و متخصصان ایرانی غیرمقیم، اتخاذ و اعمال سیاست‌های چابکسازی برای پیگیری امور نخبگان، برگزاری نشست‌های مستمر هم‌اندیشی در مراکز استان با نخبگان مقیم و غیر مقیم با حضور مسئولان بنیاد ملی نخبگان، تقویت جایگاه بنیادهای نخبگان استانی در سطح استان، توجه به چرخه نخبگی و برنامه‌ریزی صحیح در ایجاد روند رو به رشد در این چرخه، ضرورت توجه بیش از پیش روسای بنیادهای نخبگان استانی به امور نخبگان و رصد دقیق امور مرتبط در استان و همچنین توجه ویژه به مسائل بودجه‌ای و امکانات بنیادهای نخبگان استانی از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست عنوان شد.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا