بازگشت به برداشت نفت و گاز در دریای شمال؟/ انگلیس با درخواست ترامپ مخالفت کرد
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا اخیرا در پستی با انتقاد از دولت انگلیس بهدلیل افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر، از لندن خواست با رهاشدن از شر توربینهای بادی، برداشت نفت و گاز خود را افزایش دهد.
دریای شمال یکی از قدیمیترین حوضههای نفت و گاز فراساحلی جهان است که برداشت نفت از آن با آغاز سال ۲۰۰۰ میلادی رو به کاهش بوده و از آن زمان تاکنون به یکی از بزرگترین مزارع تولید انرژی بادی در جهان تبدیل شده است.
ترامپ در پستی خطاب به دولت انگلیس نوشت: بریتانیا اشتباه بسیار بزرگی مرتکب شده است. دریای شمال را باز کنید. توربینهای بادی را از بین ببرید.
کایر استارمر، نخست وزیر انگلیس با وعده ایجاد اقتصاد کم کربن در انتخابات سال گذشته این کشور پیروز شد. دولت وی قصد دارد ظرفیت تولید انرژی بادی فراساحلی را تا سال ۲۰۳۰ چهار برابر کند و به ۶۰ گیگاوات برساند.
به گزارش رسانههای غربی بریتانیا این هدف را مد نظر دارد که تا سال ۲۰۳۰ تولید برق خود را تا حد زیادی کربن زدایی کند، که این امر به معنای کاهش وابستگی این بخش به نیروگاههای گاز سوز و افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر است.
رییس سازمان کار و آموزش فنی و حرفهای استان ایلام، از اختصاص ۴۰درصد از اعتبار تسهیلات اشتغالزایی بنگاههای کوچک اقتصادی و زودبازده به تکمیل طرحهای بزرگ صنعتی در این استان خبر داد.
محمدجواد محمدی، در گفتگو با ایرنا گفت: براساس موافقتنامه وزارت کار و ابلاغ آن به کار گروه اشتغال و سرمایهگذاری استان از مجموع ۳هزار و ۶۰۰میلیارد ریال تسهیلات بنگاههای کوچک زودبازده ۴۰درصد آن معادل یک هزار و ۴۴۰میلیارد ریال به تکمیل طرحهای صنعتی بزرگ در ایلام اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: این میزان اعتبار تنها به طرحهایی اختصاص مییابد که با جذب اعتبار به مرحله اجرا و جذب نیروی کار و یا توسعه طرحهایی بزرگ اقتصادی رسیده باشند. محمدی افزود: ۲۰درصد از این میزان اعتبار با کارمزد ۴درصد و تا سقف ۱۰میلیارد ریال به منظور راهاندازی طرحهایی که دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۵درصد هستند اختصاص یافت و مابقی با کارمزد ۱۴درصد و بدون یارانه به توسعه و تجهیز کارگاههای بزرگ نظیر صنایع سیمان تعلق میگیرد. وی هدف از این اقدام را ایجاد اشتغال پایدار، حمایت از طرحهای بزرگ و جذب اعتبار تخصیص یافته به ایلام عنوان کرد.
اما در آمریکا، ترامپ با انتخاب کریس رایت به عنوان چهره سرشناس مخالف با انرژی پاک و تغییر اقلیم به عنوان وزیر انرژی، نگرانیهای بسیاری از کارشناسان و رهبران جهان را در بحث مقابله با کاهش انتشار گازهای گلخانهای برانگیخته است.
«ان تی وی» در گزارشی نوشت: بریتانیا به درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهورمنتخب ایالات متحده آمریکا برای برچیدن توربینهای بادی در دریای شمال با تاکید بر تعهد روشن به انرژیهای تجدیدپذیر پاسخ منفی داده است. به گزارش خبرگزاری PA، سخنگوی دولت انگلیس در واکنش به درخواست ترامپ گفت: ما باید وابستگی خود به بازارهای سوخت فسیلی ناپایدار را با انرژی پاک و داخلی تحت کنترل در بریتانیا جایگزین کنیم.
وی تاکید کرد که اولویت دستیابی به یک انتقال عادلانه و موفق انرژی در دریای شمال مطابق با شرایط آب و هوایی و تعهدات قانونی است.
ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید در کمتر از دو هفته آینده میخواهد بار دیگر تولید نفت و گاز را ارتقا دهد. ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، استانداردهای حفاظت از آب و هوا و محیط زیست را تضعیف کرد و ایالات متحده را از توافقنامه جهانی آب و هوای پاریس خارج کرد. جانشین وی جو بایدن در نهایت این رویکرد را تغییر داد.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید