آخرین اخبار

بدفهمی از الگوی انقلاب اسلامی؛ دلیل اصلی شکست‌های دشمن


محمدجواد جمالی‌نوبندگانی، کارشناس مسائل سیاسی

پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ یک دگرگونی بسیار بزرگ سیاسی و اجتماعی در تاریخ کشور بود که با مشارکت طیف‌های مختلف مردم در واکنش به بی‌عدالتی‌های اجتماعی، افزایش نارضایتی‌ها، اختلافات طبقاتی، خفقان فضای سیاسی، دیکتاتوری رژیم پهلوی در اداره کشور و وابستگی بی‌حد و حصر به آمریکا و غرب، در راستای سرنگونی نظام ۲۵۰۰ ساله پهلوی به رهبری امام خمینی (ره) رخ داد.  

ملت همیشه در صحنه ایران، چهل و ششمین سال است که با تمام مشکلات و سختی‌ها پای حفظ نظام، ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب، ایستاده‌اند و همواره ایام دهه فجر و سالروز  پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می‌گیرند.

در این راستا با محمدجواد جمالی‌نوبندگانی، کارشناس مسائل سیاسی، گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانیم:


بیشتر بخوانید: 


ایکنا ـ چرا پدیده‌ای مثل انقلاب اسلامی بعد از 46 سال همچنان توانسته در سطح جهانی اثرگذار و الهام‌بخش باشد؟ درباره ویژگی‌های انقلاب اسلامی بگویید. 

مهمترین ویژگی انقلاب اسلامی در رهبری حضرت امام بزرگوار نهفته بود. امام راحل؛ رهبری شجاع، خدایی و مردمی بودند که از هیچ قدرتی باکی نداشتند. ایشان انسانی وارسته با افق دید بسیار بالا بودند. امام (ره) در دل بسیاری از مردم به ویژه جوانان با وجود اینکه شاید از دیدن ایشان محروم بودند، جای داشتند. با توجه به  وجود فضای نامناسب پیش از پیروزی انقلاب اسلامی اما عجیب است که عشق امام (ره) در قلوب مردم ریشه دوانده بود. 

اتحاد و انسجام امام و امت

امام راحل موفق به ایجاد اتحاد و انسجام در میان مردم شدند در حالی که همان زمان، گروه‌های چپ، ملی‌گراها و برخی گروه‌های دیگر علیه رژیم شاه، اقداماتی داشتند اما سخنرانی امام خمینی (ره) در عاشورای سال 42 علیه حکومت پهلوی آغاز مبارزات انقلاب اسلامی و زمینه‌ساز قیام مردم شد که در سال 56 به اوج خود رسید و همه به نوعی خواسته و ناخواسته تحت رهبری امام راحل قرار گرفتند. لذا این رهبری با ایجاد اتحاد و یکپارچگی و در مقابل پیروی مردم از ایشان از ارکان مهم موفقیت این انقلاب بود. البته روحانیت مبارز، افرادی چون شهیدان بهشتی، مفتح، مطهری و باهنر، حلقه وصل بین امام (ره) و مردم بودند؛ افرادی که هم در حوزه و هم در دانشگاه باعث برقراری این اتحاد می‌شدند. این وحدت مثال‌زدنی موجب شد محمدرضا شاه نیز با تمام قدرتی که در منطقه برای خود ایجاد کرده بود و حمایت‌هایی که از آمریکا و غرب داشت، حدود یک سال، نتوانست مقاومت کند.

تأسی محور مقاومت از انقلاب

ایکنا ـ درباره تبعات و تأثیرات انقلاب اسلامی در سطح منطقه و بین‌الملل، توضیح دهید. 

این انقلاب تبعاتی نیز برای استکبار داشت از جمله اینکه نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی اعلام کرد؛ زلزله‌ای در خاورمیانه رخ داده است. اکنون پس از قریب نیم قرن می‌بینیم پیش‌بینی نخست‌وزیر وقت رژیم صهونیستی درست بوده و طوفا‌ن‌الاقصی یکی از مصادیق آن زلزله در 46 سال قبل بود. 

کمتر از دو سال از پذشت انقلاب نیز جنگ هشت ساله رژیم بعث علیه ایران با حمایت‌های آمریکا، شوروی، فرانسه و کشورهای عربی انجام شد به طوری که با پول نفت، تسلیح ارتش عراق، اعزام سرباز‌ از کشورهای عربی برای کمک و در اختیار گذاشتن بنادر شاهد حملات گسترده حتی به مناطق مسکونی و حملات شیمیایی به ایران بودیم اما ایران توانست سربلند از آن بیرون بیاید.

دو ماه کمتر از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود که با اعلام موجودیت تجزیه‌طلبان در کردستان، خوزستان و ترکمن صحرا شاهد اقدامات ایذایی بودیم اما با توجه به اینکه مردم تابع مکتب رهایی‌بخش اسلام بودند که در هدایت جوانان و ملت نقش داشت، این توطئه‌ها شکست خورد. البته دشمن توطئه‌ها و فتنه‌های خود را رها نکرده و چند دهه است که از طریق تحریم‌ها به دنبال ایجاد فشار بر مردم هستند و اخیرا نیز با تحریم‌های هوشمند و فزاینده، سخت‌تر کردن شرایط و معیشتی مردم را دنبال می‌کنند.  

کمک آمریکا به مخالفین جمهوری اسلامی

ایکنا ـ شبکه‌های معاند و ضد انقلاب تلاش می‌کنند تا با سوء استفاده از وضعیت اقتصادی موجود، تصویری سفید و رؤیایی از رژیم پهلوی ارائه دهند و دست به تطهیر چهره پهلوی می‌زنند. این اقدامات چقدر مؤثر خواهد بود؟  

از فشارهای دیگری که دشمنان به نظام جمهوری اسلامی ایران وارد کردند، نفوذ در داخل و بعضا در مجریان مملکت و تبلیغات دامنه‌دار و شبانه‌روزی رادیو و تلویزیون‌‌های معاند و استفاده ابزاری از حقوق بشر است. حتی اخیرا نیز در کنگره آمریکا به رساندن پول‌ به دست مخالفان جمهوری اسلامی صحه گذاشتند. مسلح کردن مخالفان و ترور شهید بهشتی و 72 نفر از وزرا، نمایندگان مجلس و معاونین آنها بودیم یا ترور نخست‌وزیر، رئیس‌جمهور، رئیس شهربانی و ائمه جمعه مؤثر در کشور و شهرهایی چون تبریز، شیراز، یزد و کرمانشاه از جمله این اقدامات در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب بود به طوری که قریب به 17 هزار نفر از مردم عادی را سازمان منافقین ترور کردند. 

فشارهای همه‌جانبه علیه نظام و انقلاب اسلامی از ابتدا در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، تبلیغاتی و نظامی وجود داشته اما اکنون با توجه به اینکه فشار زیادی بر معیشت مردم است، دشمن احساس می‌کند نقشه‌ها و توطئه‌های او به نتیجه رسیده و حتی چند سال پیش افرادی مانند مایک پمپئو و جان بولتون می‌گفتند جمهوری اسلامی ایران چهل سالگی خود را نخواهد دید و ما با رئیس‌جمهور آمریکا در تهران جشن می‌گیریم اما ملت پای نظام و انقلاب ایستادند و همچنان خواهند ایستاد.

این صحبت‌ها و تحلیل‌های مقامات غربی ناشی از عدم شناخت مردم ایران و ایدئولوژی انقلاب اسلامی است و بالعکس می‌بینیم این انقلاب خود به خود در سطح منطقه و بین‌الملل صادر شده است و اکنون برخی کشورهای منطقه که روزی علیه ایران می‌جنگیدند به عنوان بازوان مؤثر جبهه مقاومت هستند و اینها همان کشورها و ملت‌هایی هستند که به مکتب امام راحل و انقلاب اسلامی تأسی کردند و تلاش دارند قدرت‌های فرامنطقه‌ای را از منطقه اخراج کنند. 

نزاع‌های داخلی زمین بازی دشمن است

ایکنا ـ به نظر می‌رسد با وجود اثرگذاری انقلاب اسلامی در منطقه و حتی جهان اما شاهد کمی آگاهی مردم به ویژه نسل جوان از دستاوردهای 46 ساله انقلاب و نظام هستیم، به نظر می‌رسد حلقه مفقوده این میان عدم اهتمام لازم به جهاد تبیین است؟

بله، درست است. متأسفانه دشمن بیکار ننشسته است. گرفتار کردن جناح‌های مختلف سیاسی، به هم پریدن‌ها، نزاع‌ها و درگیری‌های داخلی بازی در زمین طراحی‌شده از سوی دشمن است. خیلی‌ها به عنوان افسران جبهه فرهنگی با تریبون‌هایی که در اختیار داشتند به جای اینکه با فلان مسئول یا نماینده مجلس درگیر شوند، موظف بودند تا به امر جهاد تبیین و آموزش عقیدتی و سیاسی ملت به ویژه نسل جوان بپردازند و از وضعیت گذشته کشور پیش از پیروزی انقلاب اسلامی چون میزان سواد، برخورداری روستاها و شهرستان‌ها از آبادانی و راه و حمل و نقل، وضعیت آب و برق، حتی میزان جمعیت، فروش روزانه 7 میلیون بشکه نفت و عدم تأمین زیرساخت‌های لازم و کمی پزشک در داخل و وجود پزشکان هندی و بنگلادشی در کشور و نبود پزشک در روستاها بگویند.   

متأسفانه مسئولانی که تریبون داشتند درگیر مسائل جناحی و خطی شدند و این قضایا پنهان ماند و دشمن وقایع را وارونه جلوه داد و این اتفاق افتاد و امیدواریم بتوانیم از بستر فضای مجازی در این زمینه به خوبی استفاده شود چراکه یکی از ابزارهای دشمن بهره‌مندی از فضای مجازی برای انحراف ذهن جوانان دنیا به ویژه نسل جوان ایران برای رسیدن به اهداف خود است چنانکه تصاویر سفید و زیبا از دوران پهلوی نشان می‌دهند اما خوشبختانه عده‌ای هرچند دیر، جهاد تبیین را شروع کردند، همانطور که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید داشتند. حتی می‌بینیم گاهاً رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود نکاتی از تاریخ معاصر ایران می‌گویند گرچه این وظیفه ائمه جمعه، صدا و سیما، رسانه‌ها، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دستگاه‌های فرهنگی و حتی معلمین پرورشی در آموزش و پرورش و نگارندگان و مؤلفان کتاب‌ها بود که از این موضوع غفلت شده است. 

حساس و زمان‌بر بودن کار فرهنگی

البته کار فرهنگی حساس، دقیق، نیازمند علم کافی و سلیقه مناسب و زمان‌بر است حتی برای این امر هزینه‌های زیادی انجام شده است اما بیشتر این هزینه‌ها، صرف تبلیغات، تهیه پلاکارد، تراکت و پرچم زدن و برگزاری همایش و مراسم شده است یعنی کارهای فرهنگی مقطعی و تبلیغاتی انجام دادیم در حالی که باید افراد متخصص و متعهد را در دانشگاه‌ها و مدارس برای کار فرهنگی تربیت می‌کردیم. 

دانشگاه‌ها یک سال به عنوان انقلاب فرهنگی تعطیل بود. شورای عالی انقلاب فرهنگی عملاً کار خاصی جز تأیید رؤسای دانشگاه‌ها یا نگارش اصول کلی به عنوان قوانین بالا دستی انجام نمی‌دهد که اینها چاره ساز نیست. 

یکی از مشکلات این عرصه به آموزش و پرورش باز می‌گردد که تربیت معلم‌ها را تعطیل کردیم. در مقعطی نیز سیستم‌های فرهنگی در مدارس تعطیل شد و بعضاً آدم‌هایی بر سر کار آمدند که افکار صحیحی نداشتند و ضربه زدند. کسانی هستند که سفیدشویی رژیم گذشته را انجام داده و نسل جوان را با این حرف‌ها تحت تأثیر قرار می‌دهند چون آنها با برنامه پیش رفتند و ما متأسفانه درگیر مسائل فرعی بودیم که به اصل نظام مقداری آسیب زد.  

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا