آخرین اخبار

بررسی شیائومی ۱۳T و ۱۳T Pro؛این ۲ گوشی اقتصادی اما پرفروغ! + لیست قیمت



بررسی شیائومی ۱۳T و ۱۳T Pro؛این ۲ گوشی اقتصادی اما پرفروغ! + لیست قیمت

فریم تمام مدل‌ها از جنس پلاستیک است و با رنگ بدنه همخوانی دارد. با اینکه چینی‌ها تلاش زیادی کرده‌اند تا حس‌وحال فلز را روی فریم پلاستیکی شبیه‌سازی کنند، اما چندان در این بخش موفق نبوده‌اند و به‌محض در دست گرفتن گوشی، متوجه پلاستیکی بودن فریم خواهید شد.

در حالی که شیائومی بخش سمت چپ فریم را بدون المان خاصی رها کرده است، مثل همیشه در قسمت راست کلیدهای فیزیکی را می‌بینیم. خوشبختانه کلیدها در ارتفاع مناسبی قرار دارند و چالش چندانی برای دسترسی به آن‌ها نخواهید داشت. در بخش بالای فریم، ماژول IR، یکی از اسپیکرهای استریو و میکروفون قرار دارند. قسمت پایین فریم نیز میزبان اسپیکر اصلی، درگاه تایپ سی، میکروفون مکالمه و شیار سیم‌کارت است.

ماژول‌های غول‌پیکر دوربین که به‌ یک المان ثابت در گوشی‌های هوشمند تبدیل شده‌اند، در گوشی‌های ۱۳ تی نیز حضور پررنگی دارند و هرچند همچنان از نظر بصری خوشایند نیستند، اما بیشتر از همه‌چیز، توزیع وزن گوشی‌های ۱۳T را دچار اختلال می‌کنند. ماژول دوربین ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو بیشتر از نصف عرض گوشی را در بر می‌گیرد و نه‌تنها باعث لنگر انداختن گوشی در دست می‌شود، بلکه برآمدگی زیاد آن لق زدن دستگاه روی سطوح را نیز در پی دارد.

دوربین شیائومی ۱۳T و ۱۳T Pro

دوربین‌های شیائومی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو روی کاغذ تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند و از سخت‌افزار مشابه استفاده می‌کنند. با وجود ترکیب دوربین‌های واید + اولتراواید + تله‌فوتو و حذف دوربین ماکرو، مجموعه‌ی دوربین شبه‌پرچمدارهای چینی حالا کاربردی‌تر از نسل قبل به‌نظر می‌رسد. لنز تمام دوربین‌ها با همکاری مشترک برند Leica و شیائومی طراحی شده‌اند و از نوع Summicron هستند.

دوربین اصلی از حسگر ۵۰ مگاپیکسلی IMX ۷۰۷ سونی در پس لنز عریض با گشودگی دیافراگم f/۱.۹ و فاصله‌ی کانونی ۲۴ میلی‌متر قرار دارد. لنز دوربین به لرزشگیر اپتیکال ۷ سطحی مجهز شده است. سنسور دوربین از فیلتر رنگی Quad-Bayer برای ثبت عکس‌ها استفاده می‌کند؛ بنابراین عکس‌ها در حالت پیش‌فرض با رزولوشن ۱۲٫۵ مگاپیکسل به‌ثبت می‌رسند.

دوربین اولتراواید از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی OmniVision OV۱۳B به‌همراه لنزی با گشودگی دیافراگم f/۲.۲ استفاده می‌کند. دوربین اولتراواید قابلیت عکاسی ماکرو را در اختیار قرار نمی‌دهد.

دوربین تله‌فوتو نیز با تکیه بر حسگر ۵۰ مگاپیکسلی OmniVision OV۵۰D و لنزی که گشودگی دیافراگم f/۱.۹ را در اختیار قرار می‌دهد،‌ عکس‌هایی با زوم اپتیکال ۲ برابری به‌ثبت می‌رساند. حسگر دوربین تله‌فوتو نیز از فیلتر رنگی Quad-Bayer استفاده می‌کند تا عکس‌ها را با وضوح ۱۲٫۵ مگاپیکسل به‌ثبت برساند.

شیائومی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو قابلیت فیلم‌برداری ۴K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه را در اختیار قرار می‌دهند. البته با ۱۳T Pro می‌توان ویدیوی ۴K با ۲۴ و ۶۰ فریم‌برثانیه و ۸K با ۲۴ فریم‌برثانیه نیز ضبط کرد.

به‌لطف همکاری با لایکا، در حین عکاسی می‌توانید از فیلترهای رنگی و اختصاصی لایکا روی عکس‌هایتان استفاده کنید که در قالب نرم‌افزار دوربین در اختیارتان قرار می‌گیرد. وقتی برای اولین بار اپ دوربین را باز می‌کنید، از شما پرسیده می‌شود که می‌خواهید با مُد رنگی Leica Vibrant (حالت پیش‌فرض) عکاسی کنید یا در حالت Leica Authentic (بالاترین دقت رنگی). پس از گذر از پروسه‌ی تنظیمات ابتدایی اپ دوربین، می‌توانید در هر زمان و به دلخواه بین دو حالت مذکور جابه‌جا شوید.

ما تمام عکس‌ها را در حالت Leica Authentic به‌ثبت رساندیم تا بتوانیم خروجی دوربین‌ها را در نزدیک‌ترین حالت به واقعیت دریافت کنیم. در نور روز، عکس‌های ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو جزئیات و گستره‌ی دینامیکی رضایت‌بخشی دارند، اما عکس‌های ۱۳T به شکل محسوسی با تناژ زرد به‌ثبت می‌رسند و گرم‌تر هستند.

جمع‌بندی و مقایسه با رقبا

شیائومی ۱۳ تی و ۱۳ تی پرو با تمام امکاناتی که در اختیار می‌گذارند، ارزش خرید بالای خودشان را در محدوده‌ی قیمتی ۱۸ و ۲۴ میلیون تومان ثابت می‌کنند؛ به‌خصوص ۱۳T Pro که با تراشه‌ی پرقدرت و عملکرد بسیار خوبش، به‌عنوان یک رقیب درخور برای S۲۳ FE عرض اندام می‌کند، آن‌ هم در حالی که پرچمدار اقتصادی سامسونگ نتوانسته است آن‌طور که باید، انتظارها را برآورده کند.

با وجود صفحه نمایش سریع ۱۴۴ هرتزی که رنگ‌های دقیق و روشنایی قابل توجهی را در اختیار می‌گذارد، شارژرهای سریعی که درون جعبه‌ی گوشی‌ها در اختیار کاربر قرار می‌گیرد، عملکرد پایدار و وعده‌ی آپدیت نرم‌افزاری چهارساله، دوست نداشتن خانواده‌ی ۱۳T تقریباً غیرممکن خواهد بود.

اصلی‌ترین ضعف‌های سری ۱۳ تی را باید پلاستیکی بودن فریم گوشی‌ها و البته نبود دوربین اپتیکال با قابلیت زوم بیشتر (مثلاً سه برابری، مثل S۲۳ FE) به‌حساب بیاوریم. به این موارد باید عملکرد نه‌چندان قوی ۱۳ تی در مقایسه با رقبای هم‌قیمت را هم اضافه کنیم. با تمام اوصاف، پرچمدارهای اقتصادی شیائومی گزینه‌های جذابی هستند که تجربه‌ای تا حد امکان نزدیک به گوشی‌های پرچمدار را برای کاربران شبیه‌سازی خواهند کرد.



منبع اقتصاد آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا