آخرین اخبار

برگزاری اختتامیه جشنواره «طنزپهلو» در زادگاه «گل آقا»

جشنواره طنز و رسانه (طنز پهلو) که هشتمین دوره را می‌گذارند، هفته آینده برترین‌های خود را خواهد شناخت؛ رویدادی که عنوان شده با افزایش دوبرابری آثار در این دوره همراه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری آموزشگاه رسانه، تا سال ۱۴۰۱ جشنواره طنز و رسانه طی ۶ دوره به صورت استانی در شهر فومن در استان گیلان برگزار شده بود و امسال (۱۴۰۳) برای دومین بار است که در سطح ملی برگزار می‌شود. قرار است اختتامیه دوره هشتم روز ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن برگزار شود.

عباس حسین‌نژاد دبیری هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه را بر عهده دارد و امید مهدی‌نژاد و سعید سلیمانپور در بخش شعر و داوود امیریان و رضا ساکی در بخش داستان، امیر اسماعیلی و مهدی واقفی در بخش چندرسانه‌ای، احمد عربانی و مجید خسروانجم در بخش کاریکاتور و محسن فراهانی و علی‌اکبر قاضی‌زاده در بخش نثر، مجموع آثار رسیده به جشنواره ملی طنز پهلو را ارزیابی می‌کنند.

در این جشنواره به ۱۵ نفر از برگزیدگان در پنج بخش داستان کوتاه طنز، شعر طنز، نثر طنز، طنز چندرسانه‌ای، کاریکاتور و کارتون جوایزی ارزنده اهدا خواهد شد.

نشست خبری هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «طنز پهلو» (یادمان کیومرث صابری فومنی) سه شنبه ـ چهارم اردیبهشت ماه ـ با حضور عباس حسین‌نژاد، دبیر هشتمین جشنواره طنز پهلو و هادی کافی، دبیر اجرایی جشنواره در معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات برگزار شد. 

حسین‌نژاد در بخشی از سخنانش یادآور شد که امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید. ۲۴۴ اثر برای داستان کوتاه طنز، ۲۲۶ اثر برای کارتون و کاریکاتور، ۲۵۷ اثر برای شعر طنز، ۱۰۱ اثر برای طنز چند رسانه‌ای و ۳۰۱ اثر برای طنز مطبوعاتی به دستمان رسید. همچنین پنج استان بیشتر از بقیه مشارکت داشتند که بر این اساس، تهران با ۲۸۹ اثر در رتبه اول است و بعد از آن، اصفهان با ۱۲۵ اثر، فارس ۱۰۱ اثر، قم ۹۵ اثر و خراسان رضوی نیز ۸۴ اثر قرار می‌گیرد. یک استان هم در جشنواره شرکت نکرد.

او علت برگزاری اختتامیه در شهر فومن را چنین روایت کرد: گل آقا یک طنزپرداز مطبوعاتی تراز در تاریخ رسانه ما و آدمی درجه یک بود و حالا که ایشان اهل فومن است چه بهتر که اختتامیه را در این شهر برگزار کنیم تا در مسیر مرکززدایی و تقویت مشاهیر استانی تلاش کنیم.

دبیر جشنواره «طنزپهلو» همچنین از تلاش برای برگزاری دو نشست آموزشی با همکاری حوزه هنری و دفتر طنز خبر داد. 

دارندگان رسانه‌های شخصی در شبکه‌های اجتماعی نیز می‌توانستند در این جشنواره شرکت کنند. بر همین اساس، حسین‌نژاد در بخشی دیگر از نشست تصریح کرد: موضوع شهروند ـ رسانه و بلاگری در فضای مجازی فراگیر شده است و همه به نحوی در حال تولید محتوا هستند. طنز رسمی در حال عقب افتادن از طنز غیررسمی است. ما از فعالان فضای مجازی و بلاگری هم دعوت کردیم در این رویداد حضور داشته باشند. بالاخره چیزی به عنوان رسانه ثبت شده و ثبت نشده وجود دارد. ما تلاش می‌کنیم به طنزپردازانی که در رسانه‌های غیررسمی طنز تولید می‌کنند هم کمک کنیم سطح طنزشان را بالا بیاورند. 

حسین‌نژاد گفت: طنز در فضای مجازی ما با اقتصاد پیوند خورده است. هم تولید کننده زیاد شده هم مشتری آن. این پیوند باعث شده طنز و کمدی در فضای مجازی گسترش پیدا کند. من فکر می‌کنم بیشتر هم می‌شود و ما اگر به عنوان متولی رسانه‌ای و مطبوعاتی کشور به آن توجه نکنیم در این حوزه ضرر خواهیم کرد. ما به دنبال ارتقای طنز هستیم؛ چراکه معتقدیم طنزپرداز مصلح اجتماعی است و تلاش می‌کنیم به این جایگاه برگردند.

برگزاری اختتامیه جشنواره «طنزپهلو» در زادگاه «گل آقا»

هادی کافی، دبیر اجرایی جشنواره‌های رسانه‌ای کشور هم به تشریح برنامه‌های معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات در دولت سیزدهم پرداخت و گفت: در دوره جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تقویت و جریان‌سازی موضوعاتی که افکار عمومی به آن نیاز داشت، جشنواره‌های مختلفی برگزار می‌کنیم.

وی در این راستا به اولین جایزه «مریم» و جشنواره دوسالانه «خورشید» با محوریت زنان اشاره کرد.

کافی گفت: جشنواره رسانه و کودک امسال برگزار می‌شود. از طرفی، اولین دوره روزنامه‌نگاری انقلاب اسلامی از ابتدای دولت سیزدهم آغاز شد و امسال سومین دوره آن در بهمن برگزار می‌شود.

دبیر اجرایی هشتمین جشنواره ملی «رسانه و طنز» ادامه داد: پیشتر مقوله طنز که از موضوعات مهم حوزه رسانه بود، از برگزار شده بود. ما سعی کردیم طنز را در سطح ملی برگزار کنیم. اختتامیه جشنواره ملی «رسانه و طنز» با حضور اهالی طنز و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهر فومن برگزار خواهد شد.

بر اساس این گزارش ایسنا، دبیرخانه جشنواره ملی طنز پهلو پیش‌تر اعلام کرده بود که متقاضیان تا روز یکشنبه ـ ۳۱ فروردین ماه ـ فرصت دارند آثار خود را با موضوعات انتخابات، یک بام و دو هوای حمایت غرب از مردم غزه، بسته شدن پنجره جمعیتی در آینده نزدیک و پیر شدن ایران، توهمات اپوزوسیون جمهوری اسلامی ایران، ورزش به ویژه فوتبال، گرانی خودرو، مصائب اینترنت، گرانی خانه و کرایه خانه، آفت‌های فضای مجازی (اعتیاد به گوشی، فودبلاگرها، بلاگرهای بی‌سواد، فیک‌نیوزها و…)، جهان‌گردی ایرانی‌ها و ایران گردی جهانیان، صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی، بروکراسی اداری و آزاد به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در تهران اقتصادی

این خبر توسط موتور تهران اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

دیگر رسانه های کشور:

آموزشگاه رسانه |ارتباط اقتصادی| ارتباط فردا|ارتباط فرهنگی|ارتباط ورزشی|تهران اقتصادی |تهران ورزشی|مرجع وب و فناوری|پایگاه خبری شباب |همسونیوز|تهران فرهنگی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا