آخرین اخبار

بسته حمایتی دولت برای جبران خسارت‌های صنایع از قطع برق و گاز به زودی ابلاغ می‌شود



به گزارش برنا، در نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور که با حضور هیات‌رئیسه اتاق ایران برگزار شد، ضمن اشاره به مجموعه اقدامات و دیدار‌هایی که در طول یک ماه گذشته در اتاق ایران صورت گرفته است، درباره توقف افزایش و عطف‌به‌ماسبق شدن تعرفه برق صنایع و تهیه یک بسته حمایتی در راستای جبران خسارت‌هایی که به دلیل قطع انرژی به واحد‌های صنعتی و تولیدی وارد آمده است، صحبت شد.

در بخش ابتدایی، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق ایران نگاهی به جلسات هیات‌رئیسه با روسای دستگاه‌های دولتی طی یک ماه گذشته داشت و گفت: در این مدت با رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار دیدار داشتیم و درباره برنامه‌های این سازمان در راستای بهبود محیط کسب‌وکار و روند سرمایه‌گذاری صحبت کردیم. دیدار با رئیس‌کل برای بررسی فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا نیز در این بازه زمانی اتفاق افتاد.

او ادامه داد: برای اطلاع‌رسانی بیشتر و آموزش استفاده از مرکز مبادله ارز و طلا به فعالان اقتصادی با حضور معاون ارزی مرکزی، چندین جلسه برگزار شد. در کنار مباحث بانکی، نشستی با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات داشتیم که به دنبال آن شاهد رفع فیلتر یکی از پیام‌رسان‌ها بودیم. نشست با وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در راستای واگذاری مکان‌های تاریخی به برای بهره‌برداری و نگهداری بهتر از آنها نیز انجام شد.

حسن‌زاده همچنین به میزبانی اتاق کرج و برگزاری نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور در این اتاق طی یک ماه گذشته و نشستی که به میزبانی اتاق مشهد با حضور معاون قوه قضائیه برگزار شد، اشاره کرد.

رئیس اتاق ایران درباره سفر اخیر به ارومیه و برگزاری نشست شورای گفت‌وگوی استان آذربایجان غربی و دستاورد‌های آن نیز صحبت کرد.

او همچنین به دیدار هیات‌رئیسه و تعدادی از روسای اتاق‌ها و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران با رئیس‌جمهور اشاره کرد و گفت: امروز ایران با مشکلات بزرگ اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و شرایط سخت در منطقه خاورمیانه مواجه است. از طرفی شاهد اجرای برنامه‌هایی برای تضعیف ایران از سوی برخی کشور‌ها در سطح بین‌المللی هستیم. در عین حال واحد‌های صنعتی و تولیدی ایران از کمبود برق و گاز، خسارت‌های بزرگی را متحمل شده‌اند که باید طبق قانون، حقوق آنها را مطالبه کنیم و برای جبران این خسارت‌ها سعی کردیم فرصت یا تمهیداتی در پرداخت بدهی‌های مالیاتی، بیمه‌ای و … واحدها، دیده شود که به زودی از طرف دولت اعلام خواهد شد.

افزایش و عطف به ماسبق شدن تعرفه‌های برق صنایع، متوقف شد

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران درباره افزایش تعرفه‌های برق واحد‌های صنعتی از ابتدای مهرماه که از طرف اتاق شیراز و کمیته حمایت از کسب‌وکار مورد پیگیری قرار گرفت، گفت: با این پیگیری‌ها مقرر شد افزایش تعرفه‌های برق واحد‌ها و عطف به ماسبق شدن آن، متوقف شود، چون غیرقانونی و غیرمنطقی بود؛ بنابراین اگر در استانی هنوز بر اساس تعرفه‌های افزایشی، بهای برق واحدها، محاسبه می‌شود، اعلام کنید تا پیگیری شود.

او ادامه داد: موضوع جبران خسارت‌های ناشی از قطع انرژی که به واحد‌های اقتصادی وارد شده است نیز مورد پیگیری قرار گرفت و بر این اساس به زودی بسته حمایتی از طرف دولت، اعلام می‌شود.

ارزیابی روش اجرای طرح پایش ملی محیط کسب‌وکار

در بخش بعدی این نشست گزارش طرح پایش ملی محیط کسب‌وکار بر اساس نتایج آخرین دوره اقدامات انجام شده در راستای بهبود و چالش‌های موجود که به همت مرکز پژوهش‌های اتاق ایران تهیه شده است، ارائه شد.

در ابتدای این گزارش، روش اجرای مطالعات صورت گرفته، نمونه‌گیری‌ها و رصد وضعیت با تعریف شاخص‌های مرتبط، تشریح شد و در ادامه، روسای اتاق‌های استانی، دیدگاه‌ها و پیشنهاد‌های خود را برای بهبود اجرای طرح پایش ملی محیط کسب‌وکار مطرح کردند.

در این رابطه پیام باقری، نایب‌رئیس اتاق ایران، اصلاح جامعه آماری، تعیین شاخص‌های منعطف و بزرگ کردن دامنه هدف به منظور حفظ اصالت گزارش را پیشنهاد داد.

همچنین حسین پیرموذن، نایب‌رئیس اتاق ایران از ضرورت اصلاح روند نمونه‌گیری، استفاده از ابزار کارآمدتر و استفاده بهینه از ظرفیت اتاق‌های استانی، صحبت کرد.

حمایت اتاق‌های استانی از سرمایه‌گذاری منطقه‌ای روی تجدیدپذیر‌ها

شهرام زارع، رئیس اتاق شهرکرد به ناترازی‌های اقتصادی و لزوم پیگیری این مشکلات و پیدا کردن راه‌حل‌های قابل اجرا اشاره کرد و گفت: یکی از راهکار‌های مقابله با ناترازی انرژی، ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر است؛ اما در برخی مناطق از اجرای این طرح استقبال نشده است. شاید با حمایت اتاق ایران، بتوان روی ایجاد این نیروگاه‌ها سرمایه‌گذاری کنیم. چنانچه اتاق‌ها این سرمایه‌گذاری را داشته باشند، سایر سرمایه‌گذاران هم ترغیب به اجرا می‌شوند. از طرفی ضمن درآمدزایی به حل ناترازی هم کمک خواهد کرد.

محمود نجفی‌عرب، رئیس اتاق تهران نیز درباره ناترازی‌های برق و گاز و آسیب‌های آن به واحد‌های اقتصادی صحبت کرد و گفت: در برنامه‌های توسعه، تکالیفی برای دستگاه‌ها تعیین شده بود که ترک فعل کردند و موجب شد امروز به شرایط ناترازی دچار شویم. اتاق‌ها مسئولیت دارند به عنوان مدافع بخش خصوصی، این قصور‌ها و ترک فعل‌ها را بررسی کرده و اقدام حقوقی علیه آنها انجام دهند.

انتقاد از دفع سرمایه‌های خارجی به جای جذب آنها

او به خروج یکی از شرکت‌های عربستانی از ایران که به تازگی اتفاق افتاد، اشاره و ضمن انتقاد از اقداماتی که منجر به خروج سرمایه‌های خارجی از کشور می‌شود، گفت: این موضوع باید آسیب‌شناسی شود؛ اینکه چرا در وضعیتی که باید سرمایه‌های خارجی را جذب کنیم، آنها را دفع می‌کنیم. بدون شک یکی از دلایل اصلی، محیط کسب‌وکار نامساعد و صدور انواع بخش‌نامه‌های ناگهانی است که باید مانع تداوم این‌گونه مسائل شویم.

عباس کاظمی، رئیس اتاق بجنورد به سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان خراسان شمالی و توجه ویژه آنها به فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بجنورد، اشاره کرد. بر اساس اظهارات او رئیس‌جمهور و اعضای هیات همراه بسیار دل‌گرم‌کننده صحبت کردند و برای همین باید از این موقعیت و همراهی دولت با بخش خصوصی بهترین بهره را برد.

در بخش پایانی این نشست رئیس اتاق ایران از امکان همراهی رئیس‌جمهور در سفر به تاجیکستان توسط هیات ۵۰ نفری از فعالان اقتصادی علاقه‌مند به آشنایی با ظرفیت‌های این کشور خبر داد. او خاطرنشان کرد: تاجیکستان در زمینه صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، فولاد، معدن، مصالح ساختمانی و گردشگری، امکان سرمایه‌گذاری و همکاری مشترک را دارد.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا