آخرین اخبار

بسته ۲۰۰ همتی جهت تامین نقدینگی واحدهای تولیدی



به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا در نشست مشترک رئیس بانک مرکزی با اتاق بازرگانی ایران فرزین رئیس بانک مرکزی پس لز استماع صحبتهای روسای کمیسیون های مختلف گفت: در حال حاضر دو مشکل اصلی برای بخش خصوصی وجود دارد یکی بازگشت ارز و فروش آن در سامانه و دیگری کاهش سرمایه درگردش

وی ادامه داد: برای حل مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی بسته ۲۰۰ همتی در نظر گرفتیم که امیدواریم مشکل سرمایه در گردش حل شود در خصوص بازگشت ارز نیز بازار مبادله ای ایجاد خواهد شد که قیمت گذاری آن بر اساس حراج خواهد بود.

فرزین افزود: بانک مرکزی یک سال است که به دنبال اجرای این سیلست ارزی است که بازار مبادله ای را ایجاد کند تولید کننده محصول خود رل بر اساس قیمت دلار ازاد تولید می کند و بعد ان را به دلار نیمایی که پایین تر از نرخ بازار است به فروش می رساند که این باعث ضرر و زیان می شود از طرفی این راهکار جلوی قاچاق ارز را می گیرد فلذا تصمیم به راه اندازی تالار ارز مبادله ای گرفتیم.

درباره مشکلات سامانه نیما گفت: نیما یک سامانه بود نه بازار و نرخ ارز در آن کنترل شده بود ولی در سیاست جدید، نرخ در بازار تعیین می‌شود. نرخ بازار ارز توافقی می‌تواند علامت مناسبی به بازار بدهد.

رئیس‌کل بانک مرکزی تصریح کرد: مشکل امروز چند نرخی بودن ارز است؛ نرخ‌های متعدد بخصوص نرخ بیرون، تابع سیاست‌های ما نیست و فرار سرمایه در تعیین نرخ آن اثرگذار است. در حال حاضر می‌خواهیم مرجعیت نرخ بیرونی اثرگذار بر ارز را کاهش دهیم.

فرزین ادامه داد: با راه‌اندازی بازار جدید، حواله ارزی عرضه خواهد شد و محدودیتی پیش نخواهد آمد. در سامانه نیما، فقط پتروشیمی و پالایشگاهی حضور دارند ولی بقیه فعالان اقتصادی به صوت توافقی و چانه‌زنی ارز خود را عرضه می‌کنند ولی ما می‌خواهیم بازار ارز فعال شود.

او تأکید کرد: درباره ارز واحد‌های تولیدی، ما هم واقفیم که کنترل نقدینگی باعث انسداد نقدینگی و مشکلات واحد‌های تولیدی می‌شود. بانک مرکزی برای تأمین نقدینگی این واحد‌ها ورود می‌کند. ما در حال حاضر تصمیم داریم ۲۰۰ همت به بنگاه‌های کوچک و متوسط تسهیلات داده شود و تأکید داریم تا منابع و نقدینگی جدیدی برای آنها تأمین شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی به مشکلات واحد‌های بزرگ اقتصادی هم اشاره کرد و گفت: ازآنجایی‌که بانک‌ها در دورانی افزایش سرمایه ندادند، واحد بزرگ نمی‌تواند مبتنی بر این سیاست تأمین مالی شوند. ما سعی می‌کنیم این مسئله را حل کنیم.

او با تأکید بر تعامل و همکاری مرکز پژوهش‌های اتاق ایران با معاونت پژوهشی بانک مرکزی، افزود: بسیاری از مصوبات ارزی و ریالی بانک مرکزی در فعالیت تجار تأثیر دارد و در این زمینه بانک مرکزی از همکاری با اتاق ایران استقبال می‌کند تا اثرات این سیاست‌ها بررسی شود

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا