بهترین روش شستن میوه و سبزی چیست؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، دست ما برسند، از این رو در معرض، سموم شیمیایی، خاک، آلودگی محیط و حتی انواع ویروسها و باکتریهایی که سبب بیماری میشود قرار میگیرند.
از آنجا که میوه و سبزیجات از مهمترین مواد خوراکی ما هستند ضدعفونی کردنشان با وجود باکتریها و ویروسهایی چون ویروس کرونا بسیار مهم است. به دلیل اینکه میوه و سبزیجات اغلب به صورت خام مصرف میشوند مراحل سالم سازی آنها بسیار مهم است، از طرفی اگر این کار به درستی انجام نشود این موادغذایی ارزشمند تبدیل به مواد پرخطر برای بدن و سلامتی ما خواهند شد. در هنگام خرید محصولات تره بار دقت کنید که تا حد ممکن محصولات با کیفیت و تازه را انتخاب کنید.
مراحل شستن و ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات
شستن موثر میوهها و سبزیجات قبل از خوردن آنها در واقع بسیار آسانتر از آنچه تصور میکنید است. در اینجا نحوه انجام این کار آورده شده است.
شستن دستها
در مرحله اول دستان خود را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید چرا که میکروب و ویروس به راحتی میتواند از طریق دستان شما وارد محصولات شود.
میوهها و سبزیجات را زمانی که میخواهید مصرف کنید بشویید
رطوبت یک زیستگاه مناسب برای رشد باکتریهاست. اگر میوهها و سبزیجات را قبل از آمادهشدن برای مصرف ضد عفونی کنید، خطر ایجاد محیطی را فراهم میکنید که باکتریها بتوانند در آن رشد کنند. این باکتریها لزوماً خطرناک نیستند، اما میتواند روند خراب شدن محصول را تسریع کند به خصوص در مواردی که سعی میکنید تا آنجا که ممکن است خرید نروید.
شستوشو با محلول آب و شوینده صابونی؟!
احتمالاً توصیههایی را مشاهده کردید که میوه و سبزیجات را با مایع شستوشوی دست و یا صابون بشویید اما به گفته وزارت کشاورزی این ایده چندان مناسب نیست چرا که بسیاری از سبزیجات و میوهها دارای منافذ زیادی هستند و راه نفوذ به آنها ساده است. بهترین روش این است که هر میوه و یا سبزی را حداقل ۳۰ ثانیه با آب سرد شستوشو دهید. اگر قصد دارید آن را پوست بگیرید و یا آن را بپزید، از آب گرم اجتناب کنید چرا که میتواند مسیری را برای ورود میکروارگانیسمها به داخل آن فراهم کند.
شستشو در آب سرد تمام چیزی است که شما نیاز دارید تا میوهها و سبزیجات را سالم مصرف کنید، اما برای بعضی از محصولات به کار بردن تکنیکهایی نظیر آنچه خواهیم گفت موثر است.
اگر از کاهو، کلم یا سبزیجات برگدار مشابه آن استفاده میکنید، لایه بیرونی سبزیجات را قبل از شستوشو جدا کنید و از قسمتهای آسیب دیده که میتواند دارای باکتری باشد خلاص شوید.
برای مواردی مانند سیب، مرکبات، سیبزمینی، هویج و سایر میوهها و صیفیجات سخت، از یک برس سبزیجات در حین شستشو با آب سرد برای پاک کردن سطح آنها استفاده کنید. برای موارد نرمتر مانند توتها، گوجه فرنگی و قارچ، هنگام شستوشو با انگشتان خود روی آن بکشید و تمیز کنید.
ضدعفونی با محلول جوش شیرین
اگر شستوشو با آب سرد به نظرتان کافی نیست، قدم بعدی برای پاکسازی استفاده از یک ظرف آب حاوی جوش شیرین است. مطالعه جدیدی که در ژورنال کشاورزی و مواد غذایی شیمیایی منتشر شد، نشان داد که جوش شیرین مؤثرترین روش برای از بین بردن باقیمانده آفت کشها است.
در این روش کافیست سینک آشپزخانه را پر از آب کنید و یک الی دو قاشق مربا خوری جوش شیرین به آن اضافه کنید و بگذارید ۱۲ تا ۱۵ دقیقه خیس بخورد، سپس میوهها و صیفیجات سخت را با برس پاک کرده و قبل از خوردن آنها را خشک کنید. انجام دادن مراحل ذکر شده بهترین روش برای از پاکسازی و ضدعفونی کردن میوهها و سبزیجات در خانه است.
شست و شو با آب نمک و سرکه
سرکه و نمک هر دو ماده ضدعفونی کننده و گندزدا هستند. یک یا دو قاشق مربا خوری نمک را با یک قاشق مربا خوری سرکه در مقداری آب بریزید و اجازه دهید میوهها و سبزیجات ۱۵ دقیقه در آن بماند. لازم به ذکر است بدانید که حتما موقع آب کشی از آب سرد استفاده کنید.
استفاده از محلولهای شستوشو مخصوص میوه و سبزیجات که مورد تایید وزارت بهداشت هستند نیز یک روش دیگر برای پاکسازی محصولات است اما بهترین روش همان شستوشو با آب سرد و در آخر استفاده از محلول جوش شیرین با آب است.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید