بیگانگان به دنبال تضعیف ارزش پول ملی هستند
به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی، خطیب جمعه تهران در خطبه اول نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته، 14 دیماه که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، با دعوت خویش و نمازگزاران به در پیش گرفتن تقوای الهی، گفت: امام باقر (ع) که روز گذشته ولادت ایشان بود، فرمودند «شیعه ما نیست مگر کسی که برای خدا حریم نگه دارد». تقوا در تمامی عرصه ها مفهوم جامعی است که همواره سفارش به آن کرده اند.
وی با اشاره به مباحث توحیدی در عرصه حکومت، ادامه داد: حکومت دینی باید زیرساختهای اجرای دین را فراهم کند. پذیرفته نیست از مسئولی که به او بگوییم، شما حکم خدا را اجرا کنید و بگوید، زیرساخت آن فراهم نیست. حاکم باید این زیرساخت را فراهم کند؛ « أَقَامُواْ ٱلصَّلَوٰةَ وَءَاتَوُاْ ٱلزَّكَوٰةَ وَأَمَرُواْ بِٱلۡمَعۡرُوفِ وَنَهَوۡاْ عَنِ ٱلۡمُنكَرِ».
امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه وظیفه حکومت دینی گسترش فرهنگ عدالت است، گفت: در این زمینه دو مطلب است؛ یکی اجرای عدالت است که مسئولیت و رسالت حکومت دینی این است و مهمتر از آن، ایجاد زمینه گسترش فرهنگ عدالت است. اگر چیزی در جامعه فرهنگ شد، اجرایی میشود. چنانکه عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) برای مردم فرهنگ شده است. بنابراین ما باید درباره فرهنگ عدالت نیز تلاش کنیم. در قرآن آمده است «لَقَد أَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَيِّناتِ وَأَنزَلنا مَعَهُمُ الكِتابَ وَالميزانَ لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ» انبیا را فرستادیم و کتاب و میزان به آنها دادیم تا مردم قیام به قسط کنند.
وی با اشاره به اینکه قسط تحقیقا به معنای عدالت اجتماعی و نه فقط عدالت اقتصادی است، تصریح کرد: عدالت اقتصادی، سیاسی، آموزشی، عدالت در واگذاری پستها و مسندها از مصادیق عدالت اجتماعی است. در آیه فوق نمیگوید ما انبیا را فرستادیم تا آنها اجرای عدالت کنند بلکه میگوید «لِيَقومَ النّاسُ بِالقِسطِ » تا مردم قیام به قسط کنند، یعنی برای آنها فرهنگ شود.
خطیب جمعه تهران بیان کرد: اگر در محیط خانه و خانواده، پدر و مادر عدالت را رعایت نکنند و امر به معروف و نهی از منکر نکردند، این موضوع محقق نمیشود. یعنی اگر کسی در جمهوری اسلامی اداری شد، بداند که بی عدالتی منکر است و باید نهی از منکر کند؛ این همان فرهنگ عدالت است.
حجتالاسلام خاتمی به نامه 56 حضرت علی (ع) اشاره و ابراز کرد: از مباحث توحیدی در عرصه حکومت، گسترش فرهنگ عدالت است. این فرهنگ چگونه گسترده میشود؟ آیا با سخنرانی، موعظه، نصیحت و سایر موارد امکان دارد. به نظر میرسد از راههای اساسی گسترش فرهنگ عدالت، عمل مسئولان است. اگر مسئولان خود عدالت محور شدند، این گام بلند برای گسترش فرهنگ عدالت انجام شده است. مسئولان باید در مسیر سیره مولا علی (ع) حرکت کنند.
وی به چند نمونه از سیره حکومت حضرت علی (ع) در بیتالمال اشاره کرد و افزود: در روایات آمده است؛ داماد مولا علی (ع) برای درخواست کمک خدمت ایشان آمد، حضرت علی(ع) گفتند مگر اینکه از بیتالمال دزدی کنم و این رفتار را نخواهم داشت. در مورد دیگر است که نوه امام علی(ع) نزد ایشان آمد و چیزی را از بیتالمال برداشت، حضرت به سرعت از دست ایشان گرفت و گفت هرچه میخواهی از دست پدر بگیر اما از بیتالمال خیر. در جای دیگری آمده است خواهر رضاعی مولا علی(ع) امتیاز بیشتری میخواست، حضرت فرمودند تو و دیگر زنان مسلمان یکسان هستید، هرچه آنها بهره بردند از بیتالمال تو نیز همان بهره را بر میداری. راه گسترش عدالت این سیره حضرت علی(ع) است.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام و المسلمین خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه تهران، ضمن سفارش خود و دیگران به رعایت تقوای الهی، به سالروز شهادت امام هادی(ع) اشاره کرد و گفت: ایشان فرمودند «مَنِ اِتَّقَى اَللَّهَ يُتَّقَى وَ مَنْ أَطَاعَ اَللَّهَ يُطَاعُ وَ مَنْ أَطَاعَ اَلْخَالِقَ لَمْ يُبَالِ سَخَطَ اَلْمَخْلُوقِينَ وَ مَنْ أَسْخَطَ اَلْخَالِقَ فَلْيَيْقَنْ أَنْ يَحُلَّ بِهِ سَخَطُ اَلْمَخْلُوقِينَ» کسی که برای خدا حریم نگه دارد، دیگران نیز برای او حریم نگه میدارند. کسی که حرف خدا را بشنود، بنده خدا باشد، حرف او را میشنود و کسی که رضای خدا را در نظر بگیرد دیگران برای او مطرح نیستند. پس کسی که بخواهد این و آن را راضی کند و نه خدا را، مردم علیه او خواهند شد.
وی با اشاره به مناسبتهای هفته پیش رو، افزود: روز گذشته، ولادت حضرت امام باقر(ع) بود. کسی که نهضت فرهنگی دینی مدیون او و فرزند او است. دین را امام باقر (ع) و امام صادق(ع) احیا کردند. دینی که امروز با کمال افتخار میگوییم که میتواند جامعه را اداره کند، حاصل زحمت این امام (ع) و فرزند بزرگوارش (ع) و معصومین (ع) است.
حجتالاسلام خاتمی به شهادت امام هادی(ع) اشاره و بیان کرد: جنایتکاران بنی عباس به ویژه متوکل عباسی علیه ایشان اقدامات زیادی کردند و هرچه توانستند علیه این امام انجام دادند و سرانجام ایشان را به شهادت رساندند. در عزای این امام سنگ تمام بگذارید و حتی اداریها در محل کارشان از این امام مظلوم یاد کنند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به فرارسیدن ایام رجبیه، گفت: بسیار به استفاده از فرصت های ملکوتی ماه رجب، سفارش شده است. به ویژه به روزه گرفتن در این ماه تأکید شده است. این ماه فرصت مناسبی برای روزه های قضا است. الان نیز بهترین فصل است و زمستان روزها کوتاه است. همگی خواهران و برادران از این فرصت الهی استفاده کنند. حتی کسانی که میتوانند هر دو ماه رجب و شعبان را در کنار رمضان روزه بگیرند و اگر نمیتوانند یک روز ماه رجب که بر آن تأکید شده و آن روز پایانی این ماه است را روزه بگیرند. همچنین تأکید شده که درایام ماه رجب بسیار استغفار کنید.
وی با تأکید بر اینکه از فرصتهای ملکوتی استفاده کنیم، بیان کرد: ماه رجب، ماه امیرالمؤمنین (ع) و ماه شعبان، ماه رسول الله (ص) و مقدمه برای شهرالله اکبر، عید اولیای خدا است.
خطیب جمعه تهران به ایام سالگرد مرجع عالیقدر آیتالله صافی گلپایگانی و ایام ارتحال علامه آیتالله مصباح یزدی اشاره و تصریح کرد: علامه مصباح یزدی، مطهری عصر ما بود. ایشان یکپارچه اخلاص بود. چه اهانتها به این فیلسوف وارسته که انجام شد. ایشان مخلص به معنای دقیق کلمه بود.
وی با بیان اینکه این روزها، ایام شهدا است، بیان کرد: شهید احمد کاظمی که به حق فاتح خرمشهر بود. شهادت شهید منصور ستاری و تعدادی از مسئولان ارشد نیروی هوایی، حماسه هویزه و شهدای بسیجی که در هویزه به شهادت رسیدند را در پیش خواهیم داشت که از جمله آنها شهید علمالهدی بود. یاد همه اینها را گرامی می داریم و از خداوند میخواهیم این شهدا را با سالار شهیدان محشور کند.
حجتالاسلام خاتمی به شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: درباره شهادت و شخص حاج قاسم مطالبی را به اختصار خواهم گفت. درباره شهادت، رهبر معظم انقلاب گفتند «خون این شهدا هدرشدنی نیست». به برکت خونهای پاک شهدای صدر اسلام تا کنون، پرچم اسلام در اهتزاز مانده است. در سوره محمد، آیات 4 و 5 و 6 تصریح شده است، خون شهید پایمال شدنی نیست «وَيُدْخِلُهُمُ الْجَنَّةَ عَرَّفَهَا لَهُمْ». در سوره نساء، آیه 74 «فَلْيُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ وَمَنْ يُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا» کسی که در راه خدا بجنگد و شهید شود در هر حال برنده است.
وی ادامه داد: اگر این شهدا نبودند این خدا بی خبران، برای ما عتبهای باقی نمیگذاشتند همانطور که بر عتبین امامین عسکریین (ع) انجام میداند در جای دیگر نیز انجام میداند. خانواده شهدای مدافع حرم، سرتان را باافتخار بالا بگیرید.
خطیب جمعه تهران با اشاره به شخصیت حاج قاسم، بیان کرد: ایشان فردی مخلص بود. عشق به خدا در سراسر جان او موج میزد. خدا هم پاداش او را در همین دنیا داد. چه اجتماعاتی از جاهای مختلف کشور و خارج کشور به زیارت مرقدش می روند و بیش از 50 موکب در مسیر زیارت زائران قرار داشت. خداوند در آیه 96 سوره «مریم» می فرماید: «إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا» آنهایی که اهل ایمان و عمل صالح باشند خداوند در سویدای دلها آنها را قرار میدهد.
حجتالاسلام خاتمی درباره ثواب اخروی شهدا، افزود: در روایت آمده است «هنگامی که شهید به بهشت می رود، میگویند چیزهایی برای تو تدارک دیدیم که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و بر قلب هیچ بشری خطور نکرده است».
امام جمعه موقت تهران در ادامه خطبه دوم به بحث ایجاد یأس و ناامیدی در مردم طی سالهای اخیر اشاره و اظهار کرد: بحمدالله دشمنان تاکنون ناکام بودند اما در ماههای اخیر، احساس میکنم که بعضیها اصلاً به گونه ای درمیان مردم به پمپاژ ناامیدی دست زدند. نمیخواهم تعابیر آنها را بگویم ولی میخواهند به مردم ایران بگویند «باختید» اما در سوره آیه 87 سوره یوسف آمده است: «وَلَا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لَا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ» از رحمت خدا مأیوس نشوید. آنهایی که خدا دارند، مأیوس نمیشوند. از آغاز نضج و جان گرفتن اسلام این سمپاشیها بوده است. گویا آیه 173 تا 176 سوره آلعمران برای امروز است، به آن توجه کنید. برخی می گویند آمریکا آنجا چنین کرده و اسرائیل چنان کرده است و می گویند همه علیه شما هستند اما گفتند خدا، ما را بس است «الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ». داستان عجیبی در ذیل این آیه است.
وی تصریح کرد: در جنگ بدر، مسلمانان 70 کشته از دشمن گرفتند و در احد 70 شهید مسلمانان دادند اما بعد از جنگ احد، ابوسفیان در 10 کیلومتری مدینه، گفت حالا برگردیم و کار را تمام کنید.این خبر مثل برق پیچید. پیامبر(ص) مطلع شد و گفت احدی ها آماده شوند، شخصی به نام معبد خزاعی که نامسلمان بود، به ابوسفیان رسید. ابوسفیان از او پرسید چه خبر؟، گفت من خبر میدهم از لشکری که تا آخرین نفرتان را نکشد ول کن نیست. ابوسفیان رفت و جنگی درنگرفت. پس بدانید این تهدیدها را شیطان میکند و دوستان شیطان نیز می ترسند. اینها عددی نیستند. شما خدا را دارید. امروز قصه آنها همین قصه است .
حجتالاسلام خاتمی بیان کرد: قصه جبهه مقاومت، قصه مردان غیور و شجاعی است که به یاری خدا دشمنان را زیرپا له خواهند کرد. چراغهای امید را داریم چرا فراموش کردهایم؛ چراغ اول عنایات خدا است در این 45 سال چه قدرتی این کشور و انقلاب را حفظ کرد، جز ذات مقدس ربوبی بود؟ «فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَ لٰكِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ وَ مَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ». عنایت خدا بود که کودتاها را خنثی کرد. همین آمریکا و کارتری که زیر خاک است و سزای اعمال ننگینش را خواهد دید، گفت 6 ماه برای نجات گروگانها برنامه چیدند اما هواپیمای آنها سقوط کرد گویا ریگهای بیابان، سرباز الهی بود. خدای آن روز، خدای امروز نیز هست.
وی با تأکید بر اینکه روشنگری واقع بینانه اشکال ندارد، اضافه کرد: مسئله دوم وجود رهبری هوشیار است. این مبالغه نیست که بگویم ایشان رهبری بی بدیل، فقیه، مخلص، عارف، سیلی خورده قبل از انقلاب، رزمنده دوران بحرانی جنگ هستند. این شخصیت شجاع زمام امور مردم را به دست دارد و ما این سرمایه را داریم که امیدوارم سایه اش به لطف خدا تا ظهور امام زمان (عج) مستدام باشند.
حجتالاسلام خاتمی گفت: سرمایه دیگر، شما مردم هستید که 45 سال وفادار بودید، هستید و خواهید بود و امسال 22 بهمن، باز شما مردم چشمان دشمن را خیره خواهید کرد.
وی با گرامی داشت 19 دی، افزود: دو جرقه انقلاب را آفرید؛ جرقه 15 خرداد سال 42 و دیگری 19 دی سال 57. هر دو جرقه را حامیان مرجعیت و ولایت به وجود آوردند و بحمدلله، این حامیان، بوده، هستند و خواهند بود.
امام جمعه موقت تهران به 17 دی 1314 و سالگرد اجباری کردن بیحجابی توسط رضاخان قلدر اشاره کرد و ادامه داد: درباره حجاب در این خطبهها مبانی و منطق را گفتم، بازهم میگویم. برخی میگویند این حرفها کهنه شده است. عزیزم خط این است. آنقدر ما نگوییم و موضع نگیریم که قبح بیحجابی بریزد و کسی آن را قبیح نداند؟ بیحجابی هم خلاف شرع است و هم خلاف قانون.
حجتالاسلام خاتمی در پایان خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران گفت: عزیزان مسئول، دلار بالای 80 هزار تومان یعنی چی؟ یعنی زیرپا قرار دادن ارزش ملی پول که اتفاق خطرناکی است و به عنوان یک مطلع می گویم خط از بیگانگان است. مسئولانی که میگویند به کارشناسان میگویند عمل کنند بدانید از بیرون خط میدهند که دلار چند باشد. این بیرونیها را شناسایی کنید و هرچه میتوانید درباره سامان دادن اقتصاد مردم تلاش کنید. این مردم، خوب و وفادار هستند. از شما خدمت و از مردم احسنت گفتن است. این مردم طرفدار نظام هستند و به هر کسی که به آنها خدمت کند، احسنت می گویند.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید