آخرین اخبار

تأسیس صندوق هزارمیلیاردی سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر شرکتی فارس تصویب شد



مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس ازهم‌پاشیدگی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی را چالشی بزرگ خواند و اجماع‌سازی و تقویت نقش رگولاتوری برای حل این چالش‌ها، در کنار توجه مستمر به ساخت داخل را برای این صنعت و کمک به رشد اقتصادی کشور، راهگشا دانست.

به گزارش ستاد خبری ایران پتروکم، محمد شریعتمداری در آئین افتتاحیه دومین رویداد پتروکم که در مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش برگزار شد، با تبریک ولادت امام جواد (ع) و میلاد امیرالمؤمنین (ع)، با تشکر از میزبانی کیش از این رویداد گفت: با جوان ارزشمندی که سکان اداره این جزیره را امروز بر عهده دارد، آشنا هستم و با توجه به خلاقیت‌ها و نوآوری‌هایی که از ایشان درگذشته سراغ دارم و همچنین نگاهی که به حل مشکلات کشور دارند و برنامه عالمانه‌ای که در بدو ورود به کیش ارائه دادند، افقی روشن را برای این جزیره می‌بینم.

وی در ادامه برگزاری دو رویداد پتروفن و ایران پتروکم را دو مکمل خوب یکدیگر دانست و گفت: این دو رویداد به شرطی که از یک همایش و نمایشگاه خارج شوند و راهکار ملی برای صنعت داشته باشند، تأثیرگذار خواهند بود.

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با اشاره به هدف‌گذاری رشد هشت‌درصدی اقتصادی و نقش مهم صنعت پتروشیمی در تحقق اهداف تعیین شده، اظهار داشت: راه میان‌بر رسیدن به این رشد اقتصادی، تکیه بر اقتصاد دانش‌بنیان و رفتن به سمت لبه‌های دانش است، ما باید به سمت نوآوری‌های خلاق برویم و این نشست و این رویداد در این مسیر می‌تواند به ما کمک کند.

شریعتمداری درباره چرایی قبول مسئولیت مدیرعاملی هلدینگ خلیج‌فارس، تصریح کرد: بعد از چند دوره خدمتگزاری در وزارت بازرگانی، وزارت رفاه، وزارت صمت و معاونت اجرایی رئیس‌جمهور و در شرایطی که در همین جمع چهره‌هایی هستند که می‌تواند بهتر از من و امثال من می‌توانند مجموعه بزرگ صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس را هدایت کنند، آنچه من را به اینجا کشاند این بود که برخی امور فرادستی که نیاز به اجماع‌سازی، هماهنگی‌های خارج و ائتلاف دارد را باتجربه و ارتباطاتم بتوانم تسهیل کنم و تنها و تنها دلیل من برای قبول این مسئولیت همین بود.

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس تصریح کرد: از ساخت داخل زیاد صحبت کردیم، وقتی در گرفتن تکنولوژی محدودیت داریم به سمت حمایت از ساخت داخل می‌رویم؛ اما در مواقع گشایش کمتر به این حوزه توجه می‌کنیم، ما باید مستمراً به ساخت داخل هم فکر کنیم و هم عمل کنیم، باید در حوزه نوآوری پیش‌گام باشیم و این راهبرد استراتژیک ما باشد.

شریعتمداری ادامه داد: به‌محض ورودم به هلدینگ خلیج‌فارس، از برادرم دکتر ستاری دعوت کردم که در این سطح من را یاری کنند و با اینکه ایشان انسانی مشکل‌پسند است با تواضع در جایگاه مشاور قبول مسئولیت کردند و در اولین قدم با مشورت ایشان در هیئت‌مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، صندوق سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر شرکتی (cvc) را در مجموعه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس با هزار میلیارد تومان تصویب کردیم برای اینکه مشوق فعالیت‌های نوآورانه باشد.

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس همچنین از اختصاص دو درصد از فروش شرکت‌های تابعه هلدینگ طی بخشنامه‌ای به طرح‌های توسعه‌ای خبر داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از واگذاری شرکت‌های پتروشیمی به بخش خصوصی به عنوان یک انفجار نام برد و گفت: نحوه نادرست این واگذاری‌ها به بخش خصوصی موجب با پاره شدن زنجیره ارزش شد و در نتیجه لطمات جدی به صنعت پتروشیمی ایران وارد کرد، برای رفع این مشکل باید یک نظام تنظیم‌گر رگلاتور قوی مستقر می‌کردیم که این چالش‌ها را برطرف کند و این‌طور نباشند که امروز دل‌نگرانی ما این باشد که فلان طرح ما اگر رآکتور آن نصب شود برای تولید، خوراک خواهد داشت یا نه فلان مجموعه بعد از تولید محصول آیا صرفه اقتصادی خواهد داشت یا نه؟ نگاه آینده‌نگری که باید در سازمان رگولاتور متولی داشته باشد، متأسفانه وجودش در طی این سال‌ها غایب بوده است.

شریعتمداری تأکید کرد: بسیار خشنودم که دکتر عباس‌زاده که از بدنه کارشناسی صنعت پتروشیمی امروز به سطوح عالی مدیریتی صنعت رسیده‌اند سکان‌دار شرکت ملی صنایع پتروشیمی هستند و امیدوارم نقش رگولاتوری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در عمل احیا شود و با هماهنگی که در مجموعه هلدینگ خلیج‌فارس، وزارت نفت، دکتر میدری و دکتر میرزایی وجود دارد امیدواریم این ازهم‌پاشیدگی زنجیره ارزش حداقل بین دو وزارتخانه به سامان برسد.

مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، در ادامه داشت: اگر مذاکرات پتروشیمی اروند و آبادان به نتیجه برسند و یک اشتراک‌مساعی پیدا کنند، هم ادامه فعالیت‌های اروند شتاب بیشتری می‌گیرد و هم در پتروشیمی آبادان شاهد نوآوری‌ها و حرکت خواهیم بود، یا اگر امیرکبیر به مجموعه ما پیوند بخورد چه از نظر تسهیل‌گری و چه از نظر مدیریت یا مالکیت، یا اگر پتروشیمی جم به ما پیوند بخورد از نظر مالکیت یا تنظیم‌گری مدیریت اینها قدم‌های بسیار بزرگی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مذاکرات مثبت و سازنده با وزیر نفت درباره همکاری هلدینگ خلیج‌فارس در توسعه میادین مارون خامی و اهواز خامی خبر داد.

شریعتمداری همچنین از تأمین مالی و خوراک به‌عنوان دو چالش مهم برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای نام برد و با اشاره به حضور پررنگ نظام ی در رویداد ایران پتروکم، اظهار داشت: می‌توان با تخصص و تدبیر مدیران عامل بانک‌ها و استفاده از ظرفیت بانک‌های چین و روسیه شاهد تشکیل کنسرسیوم‌های بانکی برای رفع مشکلات تأمین مالی صنعت پتروشیمی باشیم.

وی همچنین به ارزش بازار ۸۵۰ هزار میلیاردتومانی فارس در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: این ارزش بازار می‌تواند به یک پشتوانه برای تأمین مالی طرح‌های صنعت پتروشیمی برای ایجاد یک عسلویه دیگر در مکران یا فعالیت‌ها در کیش تبدیل شود.

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در پایان رعایت ایمنی، استاندارد و افزایش توان تکنولوژی را برای صنعت راهگشا دانست و از ابلاغ دستورالعملی برای هوشمندسازی در شرکت‌های هلدینگ خلیج‌فارس باهدف کاهش هزینه‌های تولید و افزایش بهره‌وری خبر داد.

شریعتمداری در پایان، هلدینگ خلیج‌فارس را مجموعه‌ای متشکل از مدیران توانمند، باپشتکار و خدوم دانست و گفت: من با دیدن این عزیزان در صنعت پتروشیمی به ایرانی بودن خود می‌بالم، به اینکه سال‌ها در این کشور مدیریت کردم می‌بالم و معتقدم این گروه توانایی تربیت صد مدیر جهان تراز را دارد و باید با آموزش دائمی به این مهم دست یابیم.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا