تأمین اقلام اساسی ایام پیشرو/خودکفایی در حوزه کود پیگیری میشود
به گزارش خبرنگار مهر، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان تهران از تأمین و تدارک ۸۷ درصد کود استان خبر داد و افزایش ۳۰ درصدی تولید گندم در سال گذشته را تأمین و توزیع به موقع کود دانست.
به گفته وی، از میزان ۵۲ هزار و ۶۲۲ تن سهمیه ابلاغی استان تا کنون ۴۵ هزار و ۷۸۱ تن آماده تدارک و بالغ بر ۴۲۰۰ تن در بین کشاورزان توزیع شده است.
گفتنی است، ۸۸ درصد نیاز کودهای یارانهای کشور از سوی شرکتهای داخلی و دانش بنیان تأمین میشود. به عنوان مثال کشور در کود ازته خودکفا است و در بخش کود فسفات و پتاس هم در مدت ۳ سال آینده با ۳۰ پروژه خودکفایی محقق میشود.
کاهش تورم روستایی
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به کاهش ۴.۶ درصد تورم روستایی یادآور شد، حدود ۲۷.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی توسط جمعیت حدود ۲۰ میلیون نفری روستاهای کشور انجام میشود.
چای جا خوش کرده در انبارها
رییس سازمان چای کشور با اشاره به چای سنواتی بیان کرد، چای که در سالهای مختلف تولید و در انبار باقی مانده است را به عنوان چای سنواتی میشناسند که بر اساس حکم مرجع قضائی با عنوان چای صنعتی و غیر قابل شرب بسته بندی و عرضه میشود. تا کنون ۲ تا ۳ کامیون با حکم مراجع قضائی به عنوان چای صنعتی صادر شده که در حال حاضر تا بهبود بازار چای داخل، صادرات آن ممنوع شده است.
سال گذشته ۱۱۱ هزار تن چای وارد کشور شد که بیش از نیاز بازار بود از این رو امسال ثبت سفارش محدود شد.
بر اساس مؤلفههای سازمان ملی استاندارد تاریخ انقضا چای تولید داخل ۳ سال در نظر گرفته شده است.
مدیر اجرایی سندیکای چای کارخانجات شمال هم اظهار کرد، سال ۸۶ و ۸۷ سازمان تعاون روستایی حجم زیادی چای خریداری کرد که در نهایت سال ۹۱ به بخش خصوصی فروخت. این سازمان در همان سالهای ۸۶ و ۸۷ اعلام کرده بود ۵۰ هزار فروشگاه در سراسر کشور دارد که میتواند به وسیله آنها چای را به فروش برساند اما این طور نشد. در نهایت، با مصوبه دولت در ۱۲ مرداد سال ۹۰ دوباره به آنها اجازه داده شد چایهای دپو شده را به فروش برسانند؛ البته در این مصوبه آمده چای که مربوط به سال ۸۶ است صرفاً جهت تبدیل به کمپوست فروخته شود و چای سالهای ۸۷ و ۸۸ به عنوان چای مصرفی به فروش برسد. دلیل آن هم این بود که چای ۸۶، ۳ سال از تاریخ تولید آن گذشته و قابلیت مصرف ندارد؛ بنابراین برگ سبز سال ۸۶ باید تبدیل به کمپوست میشد.
کارگروه چای در استان گیلان همچنین تاکید دارد چای سالهای ۸۷ و ۸۸ باید به عنوان مصارف صنعتی صادر شود که ۷۰۰ تن از این محصول، اردیبهشت امسال به کشورهای مختلف به عنوان چای صنعتی صادر شد.
این کارشناس حوزه چای ادامه داد، پیش تر صادرکنندگان از دو گونی استفاده میکردند؛ گونی داخلی که چای داخل آن نگهداری میشد. روی این گونی ذکر میشد چای قابل شرب یا صنعتی است یا اینکه نوشتهای وجود نداشت. اما روی گونی بیرونی یا دومی نوشته میشد، چای صنعتی یا محصول مصرف انسانی ندارد. آنچه در برخی مواقع رخ میداد این بود که پس از خروج محموله از مرز گونی دوم خارج میشد. بنابراین هنگامی که گفته میشود این چای صنعتی است باید به کشورهایی صادر شود که دارای تکنولوژی تبدیل آن به فرآوردههای صنعتی هستند. کشورهای همسایه ایران مثل تاجیکستان، گرجستان، قزاقستان، ازبکستان، روسیه، افغانستان و عراق هیچیک این تکنولوژی را ندارند؛ بنابراین چای ارسال شده به این کشور به مصرف انسانی میرسد زیرا سودجو در این بازار زیاد است.
کشورهای همسایه بازار هدف محصولات ایرانی اعم از کشاورزی و غیر کشاورزی است. کشاورزان به عنوان صادرکننده، سالها تلاش کردند تا بخشی از چای تولیدی که در داخل با ذائقه مردم کشور همخوانی ندارد صادر کرده و بازار بینالمللی داشته باشند. حال با صادرات چایهای تاریخ گذشته و صنعتی به این کشورها ظرفیت بازار هدف پر میشود. همچنین با صادرات چای تاریخ گذشته که صنعتی است اما به مصرف انسانی میرسد، اعتبار کشور زیر سوال میرود.
تأمین اقلام اساسی ایام پیشرو
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت، روزانه غذای حدود ۲۰ میلیون نفر از جمعیت ساکن و شناور استان تهران باید تأمین شود و در این خصوص روزانه ۱۵۰۰ تن گوشت مرغ و ۴۸۰ تن گوشت قرمز در سطح استان توزیع میشود.
همچنین ماهانه حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجهریزی انجام میشود که کمک میکند تا وابستگی این استان به سایر استانها کاهش یابد.
به گفته این مقام دولتی، اقلام مورد نیاز ایام ماه مبارک رمضان و عید نوروز تأمین است و ماهانه بیش از ۱۴۷ میلیون قطعه جوجهریزی در کشور انجام و بالای ۲۰۰ هزار تن گوشت در بازار توزیع میشود. همچنین ۵ هزار تن میوه برای شب عید از جمله اقدامات برای پوشش بازار اقلام اساسی است.
قولی که محقق نشد
مرداد ماه اعلام شد تا ابتدای شهریور تمام محصولات گلخانهای استان تهران دارای QR کد میشوند اما این قول محقق نشد. مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اظهار کرد که در سطح استان تهران ۵ هزار واحد گلخانه وجود دارد که بخشی از آنها را میتوان تحت پوشش QR کد قرار داد.
به گفته وی، تمام گلخانههایی که محصولات آنها صادر میشود دارای این کد بوده و تا امروز حدود ۵۰ درصد گلخانههای استان تهران دارای این کد ۱۸ رقمی شدهاند.
برخی نانوایان و تخلفات محرز شده
سرپرست معاونت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد، در ۷ ماهه نخست سال در مجموع ۷۷ هزار و ۱۵۱ مورد بازرسی در سطح شهر تهران انجام شده است که ۲۲ هزار و ۶۶۴ مورد تخلف احراز شد و ۴۶۰ میلیارد تومان جریمه برای متخلفان ثبت شد.
در حوزه نانواییهای سطح شهر نیز در ۶ ماهه نخست سال، ۳۵ هزار و ۴۰۰ مورد بازرسی انجام شده که تخلف ۹ هزار و ۱۳۵ مورد محرز شده و ۲۹.۶ میلیارد ریال جریمه شدند.