آخرین اخبار

تجاوزگری رژیم صهیونیستی برای فرار از فشار روانی وعده صادق 2 + صوت


مهدی شکیبایی، کارشناس مسائل غرب آسیا

رژیم غاصب و جنگ‌طلب صهیونیستی بامداد شنبه، ۵ آبان در اقدامی تنش‌زا و در چندین موج، نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داد که برابا مقابله موفق و مقتدرانه سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور، مواجه شد هرچند بنابر اطلاعیه روابط عمومی پدافند هوایی کشور «با این اقدام تجاوزکارانه، آسیب‌های محدودی به برخی از نقاط وارد شده است».

در این راستا با مهدی شکیبایی، کارشناس مسائل غرب آسیا گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانیم.

ایکنا ـ تحلیل شما از تجاوز رژیم صهیونیستی با توجه به محدود بودن این حمله نسبت به ادعاها و تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی پس از عملیات وعده صادق ۲، چیست؟

رژیم صهیونیستی در تلاش است تا این حمله را متناسب و متناظر با عملیات وعده صادق 2 نشان دهد یعنی بدون در دست داشتن تصاویر و یا اسنادی، تلاش می‌کند تا حجم عملیات بامداد شنبه را گسترده و آن را در ابعاد عملیات وعده صادق 2 نشان دهد اما فکر نمی‌کنم ابعاد این موضوع نیازمند تحلیل‌ تحلیل‌گران و کارشناسان ایرانی باشد چراکه منابع رسانه‌ای صهیونیستی به آن پاسخ داده‌اند که اساساً این اقدام رژیم صهیونیستی هیچ گونه تناسبی با حجم عملیات جمهوری اسلامی ایران در عملیات وعده صادق 2 ندارد.  


بیشتر بخوانید: 


به عنوان مثال تالی گوتلیب، عضو کنست رژیم صهیونیستی، صحبتی ناظر بر همین تحلیل جمهوری اسلامی ایران دارد که این عملیات و اقدامات جنگی رژیم صهیونیستی به ایران، بسیار ضعیف بود. این خانم که عضو پارلمان رژیم صهیونیستی است در سخنانی می‌گوید «این نوع حمله به ایران، مایه تأسف است و ایران با حمله موشکی به تمام خاک ، ما را ساکت کرد درحالی اقدام ما در اندازه و حجم عملیات ایران نبود». 

اقدام جنگی که از سوی هم‌حزبی‌ها حمایت نشد

گوتلیب از افرادی است که با نتانیاهو در یک حزب قرار دارد لذا طبق روند عادی باید از اقدام او حمایت کند البته سخنان ایشان و سایر شخصیت‌ها در رژیم صهیونیستی به خوبی نشان می‌دهد رژیم ملاحظات بسیار زیادی را برای اقدام جنگی بامداد 5 آبان داشته است. رژیم صهیونیستی درحالی که در تلاش برای پاسخ به عملیات وعده صادق 2 جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مردم لبنان و غزه بود، سعی کرد تا این اقدام، حساسیت یا پاسخ شدید جمهوری اسلامی ایران را در پی نداشته باشد.

رژیم صهیونیستی احتمالاً در چند روز پس از عملیات وعده صادق 2، صدها بلکه هزاران بار محاسبه کرده است که چه پاسخی به وعده صادق 2 دهد و این اقدام چگونه باشد تا موجب با برانگیختن خشم مقامات جمهوری اسلامی ایران، نباشد؟! 

ترمیم بخش خالی عملیات با پروپاگاندای رسانه‌ای

در واقع تجاوزگری رژیم صهیونیستی بیشتر به دلیل فرار از فشار روانی پس از عملیات وعده صادق 2 بود ولذا ملاحظات بسیاری را سنجیده و محاسبات زیادی انجام داده تا حمله محدود باشد و از سوی دیگر به گونه‌ای نباشد که جمهوری اسلامی ایران را وادار به پاسخ شدیدتر کند چراکه بدون شک رژیم صهیونی در صورت حمله تلافی‌جویانه ایران متحمل خسارت سختی خواهد شد.

از سوی دیگر رژیم صهیونیستی سعی کرد تا این بخش ضعیف و خالی عملیات را در مقایسه با حد و اندازه عملیات وعده صادق 2 از طریق پوشش رسانه‌ای پر کند به طوری که با برجسته‌سازی و پروپاگاندای رسانه‌ای سعی می‌کند تا آن بخش را ترمیم و مرتفع کند. 

اقدام مؤثر پدافند در مقابل تجاوزگری اسرائیل

ایکنا ـ پاسخ پدافند هوایی جمهوری اسلامی ایران تا چه حد قدرت دفاعی و بازدارندگی ایران را به نمایش گذاشت؟

با توجه به ادعاهای رژیم صهیونیستی و اهدافی که مورد اصابت قرار نگرفته، قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران و عملکرد خوب پدافند هوایی کشور به خوبی نشان داده شد. رژیم صهیونیستی معتقد است صدها هواپیمای جنگی، پرنده و ریزپرنده را در سه نقطه از ایران به پرواز درآورده و بنابر ادعای صهیونیست‌ها، عملیات‌ نیز با موفقیت انجام شده است اما تا پیش از عملیات بامداد 5 آبان، رژیم فهرست بلندبالایی از اهداف از جمله پالایشگاه‌های نفت، اماکن نظامی مرتبط با سپاه پاسداران، مراکز هسته‌ای، گازی و سایر موارد را مطرح کرده بود اما می‌بینیم صرفاً در دو، سه نقطه محدود توانست این عملیات را انجام دهد.

این نشان می‌دهد براساس ادعای رژیم و آن حجم از ادعاهای رژیم صهیونیستی برای پرواز صدها پرنده برای تجاوزگری علیه ایران، پدافند جمهوری اسلامی ایران در مقابل حملات رژیم صهیونیستی به خوبی عمل کرده است. 

مأموریت رسانه‌های معاند در برجسته‌سازی اتفاقات ایران

ایکنا ـ رژیم صهیونیستی پس از این حمله، عملیات روانی و رسانه‌ای را برای بزرگ‌نمایی و موفقیت‌آمیز بودن اقدام خود در دستور کار قرار داده است، ما در داخل چه سیاست و پیوست رسانه‌ای را باید اعمال کنیم تا روایت صهیونیست‌ها بر افکار عمومی ما بی‌اثر بماند؟

باید در داخل کشور، مردم را در جریان دقیق اتفاقات قرار داد چراکه مردم به خوبی متوجه می‌شوند در چه مواقعی، چگونه عمل کنند. بنابراین رسانه‌های ایرانی این وظیفه را دارند که بتوانند طی هماهنگی با مقامات و مسئولان ذی‌ربط اطلاعات دقیقی را از عملیات رژیم صهیونیستی به سمع و نظر مردم برسانند زیرا در صورتی که مردم به اطلاعات، دسترسی نداشته باشند به سراغ سایر روایت‌ها و حتی روایت‌هایی از آن سوی مرزها خواهند رفت چراکه مأموریت و دستور کار رسانه‌های آن سوی مرزها برجسته‌سازی کوچکترین اتفاق در کشور عزیزمان ایران است. 

لذا در ابتدا باید دیگر رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی لحظه به لحظه در هماهنگی کامل با مسئولان نهادهای نظامی، اطلاعاتی و امنیتی ایران، اخبار مربوط به این تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران را به سمع و نظر مردم برسانند تا مانع از سمت‌ و سو‌گیری توجهات داخلی و افکار عمومی به رسانه‌های مسموم خارجی شوند. 

البته توجه به این موضوع قابل اهمیت است که در فعالیت رسانه‌ای هر کسی بتواند ابتکار عمل را در بازگو کردن هر رویداد و اتفاق بدست گیرد، قطعاً می‌تواند روایت درست‌تر و مطمئن‌تری را به مخاطب برساند لذا معتقدم در این گونه موارد باید ابتکار عمل روایت را در اختیار بگیریم. این باعث می‌شود هنگامی که شما اولین خبر و روایت را در اختیار مخاطب و افکار عمومی تشنه دریافت اطلاعات، قرار می‌دهید و او را سیراب و مجاب می‌کنید، اخبار و روایت‌های بعدی شما را پیگیری کند اما در نبود این سیاست، طبیعی است که او به دنبال روایت‌هایی خواهد رفت که دست اول‌تر باشد، با وجود اینکه حتی داخل آن روایت‌ها، فریب باشد و یا از خارج مرزها هم صورت بگیرد.

طبیعی است دشمن به دنبال پیروزی در جنگ روانی و رسانه‌ای است و هرچه دروغ در آن بکار بگیرد، سیری‌ناپذیر است و برای هدایت ذهن و افکار عمومی داخل و خارج به سمت آن موضوع با توجه به روایت مدنظر خود و با تعریف خویش، تلاش می‌کند.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا