آخرین اخبار

تحریم های بی اثر کشتیرانی جمهوری اسلامی؛ رشد ۱۰ درصدی تجارت دریابرد ایران



به گزارش اقتصاد آنلاین؛ روز گذشته در حالی شورای اروپا، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را به دلیل آنچه که دخالت تجهیزات نظامی ایران در جنگ روسیه و اوکراین می داند مورد تحریم قرار داد که اگر به عقب باز گردیم و ماجرا را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که گروه کشتیریانی جمهوری اسلامی از سال ۲۰۰۵ تحریم شده بود اما با وجود تحریم‌ها، تجارت دریابرد ایران رشد ۱۰ درصدی را تجربه کرده‌است.

اولین بار در سال جاری میلادی، اتحادیه اروپا در بیانیه‌ ای انتقال موشک‌های بالستیک و پهپادهای ساخت ایران به روسیه را تهدیدی علیه امنیت اروپا خواند و آن را به شدت محکوم کرد. بر این اساس، همچنین چند ساعت پس از اعلام رسمی این تحریم، انگلیس که چند سال گذشته از اتحادیه اروپا خارج شده است، تحریم هایی را علیه کشتیرانی و حمل و نقل هوایی وضع کرد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه صبح امروز با رد مجدد ادعاهای مطرح شده توسط اتحادیه اروپا و انگلیس مبنی بر انتقال موشک بالستیک از سوی ایران به روسیه گفت: در حالی‌که رئیس جمهور اوکراین خود اذعان کرده است که هیچ موشک بالستیک ایرانی به روسیه صادر نشده، اقدام اتحادیه اروپا و انگلیس در اعمال تحریم علیه ایران به این بهانه به هیچ عنوان قابل توجیه نبوده و فاقد هر نوع مشروعیت یا مبنای قانونی یا منطقی است.

همچنین بقایی تاکید کرد که تحریم‌های اتحادیه اروپا و انگلیس علیه ایران، به ویژه تحریم‌های وضع شده علیه هواپیمایی کشوری و تحریم‌های اخیر علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران که منافع و حقوق بنیادین ایرانیان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، مصداق بارز نقض نظام‌مند حقوق بشر بوده و مسئولیت بین‌المللی وضع کنندگان این تحریم‌ها را خدشه دار خواهد کرد.

از سال ۲۰۰۵ تاکنون، به تدریج تحریم‌ها علیه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران شدت گرفته است. اما این تحریم‌ها از دو دهه گذشته نه تنها کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران را متوقف نکرد، بلکه با عملکرد مثبت حمل‌ونقل دریایی مواجه شد.

بر اساس آمار ارائه شده وزارت راه‌وشهرسازی، تجارت دریابرد کشور فقط در یک سال از ۲۱۵‌ میلیون تن به ۲۳۷‌ میلیون تن افزایش یافته که رشد ۱۰ درصدی را نشان می‌دهد.

مطابق اظهارات کارشناسان می‌توان از تجربه تحریم‌های گذشته، این برداشت را کرد که گرچه ممکن است تحریم‌ها فشارهایی را وارد کنند اما این فشارها صرفا مانع رشد و پیشرفت حوزه کشتیرانی و حمل‌ونقل هوایی نیست. راهبردهایی نظیر استفاده از ظرفیت کشورهای توسعه‌یافته در بهره‌برداری از ظرفیت حمل‌ونقل دریایی و هوایی کشور می‌تواند گام موثری در راستای بی‌اثرسازی تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا و انگلیس ایفا کند.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا