آخرین اخبار

تدوین بسته حمایت ارزی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع پیشرفته



به گزارش برنا، «سعید شجاعی» در جمع اعضای انجمن شرکت‌های صنایع پیشرفته بخش صنعت و معدن گفت: یکی از مهمترین راهبرد‌های کشور برای توسعه صنعتی، توجه به ارتقای تحقیق و توسعه بزرگ مقیاس، و توسعه فناوری با دانش روز دنیا در بنگاه‌های صنعتی و معدنی و همچنین رشد شرکت‌های دانش‌بنیان است.

وی افزود: این فعالیت‌ها باید تقویت شوند و وزارت صمت نیز توان خود را برای حمایت و تقویت این شرکت‌ها به‌کار می‌بندد و به این موضوع در برنامه‌ریزی‌ها و اسناد توسعه صنعتی توجه خواهد داشت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: از قبل نیز بسته حمایتی ویژه‌ای خصوصا در بخش تخصیص ارز برای شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع پیشرفته تدوین شده که در ساختار جدید کمیته ارزی وزارتخانه در سازمان توسعه تجارت که بر مبنای خرد جمعی تصمیم خواهد گرفت، پیگیری خواهد شد، تا عملیاتی شود.

وی به تشکیل کمیته مشترک وزارت صنعت، معدن و تجارت با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و یادآور شد: با تعاملات خوبی که با معاونت علمی برقرار شده است، مقرر شد کمیته‌ای مشترک بین دو دستگاه برای موضوعات مختص به شرکت‌های دانش‌بنیان بخش صنعت و معدن تشکیل شود و از طریق هم افزایی ابزار‌های سیاستی در اختیار دو مجموعه، زمینه رشد هر چه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود.

شجاعی با بیان اینکه این کمیته از طریق تعریف سیاست‌ها و برنامه‌های جدید، رفع موانع رشد شرکت‌های دانش‌بنیان متوسط و بزرگ مقیاس را پیگیری می‌کند، تصریح کرد: قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی ظرفیت بسیار خوبی برای محصولات فناورانه و شرکت‌های دانش‌بنیان دارد که البته باید تلاش شود تا اجرای آن، به خصوص تقویت هیات نظارت ذیل این قانون، به‌صورت کامل و جامع انجام شود.

وی در ادامه تاکید کرد: یکی از مهمترین سیاست‌های آتی وزارت صمت برای حوزه فناوری و دانش‌بنیان، تصویب و پیشبرد بند ث ماده ۹۹ برنامه هفتم با همکاری با معاونت علمی و فناوری خواهد بود.

معاون وزیر صمت همچنین گفت: در این بند، وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است اقدامات لازم جهت داخلی‌سازی حداقل هرسال ده درصد (۱۰%) از اقلام فناورانه راهبردی کشور را با بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم آورد.

در این جلسه اعضا هیات مدیره انجمن به تشریح دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود برای ارتقا و رشد شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت و معدن پرداخته و موانع و مشکلات پیش روی رشد شرکت‌های دانش بنیان متوسط مقیاس را بیان کردند.

گفتنی است: انجمن ملی شرکت‌های صنایع پیشرفته و دانش بنیان صنعت و معدن در سال ۱۴۰۱ با حضور بزرگترین شرکت‌های دانش‌بنیان فناور و صنایع پیشرفته (تولیدی و دارای پروانه بهره برداری) تاسیس شده است. این انجمن ۴۵ شرکت‌های بزرگ این حوزه را در عضویت خود دارد.

از جمله مهمترین درخواست این شرکت‌ها، حذف رانت‌های غیر مولد و افزایش تعرفه واردات برای واردات کالا‌های دانش‌بنیانی که تولید داخل دارند و همچنین اعمال کامل قانون حداکثر استفاده از توان تولید داخلی و اولویت تخصیص و تامین ارز برای واردات مواد اولیه شرکت‌های دانش‌بنیان است.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا