آخرین اخبار

ترامپ تصمیمی برای حمله به پاناما دارد؟










ترامپ تصمیمی برای حمله به پاناما دارد؟


روزنامه انگلیسی از نگرانی مقام‌های پانامایی از بابت این احتمال که متوسل به نیروی نظامی به منظور به دست گرفتن مجدد کنترل کانال پاناما شود، خبر داد.


فولاد سل



به گزارش تجارت نیوز،

روزنامه «فایننشال تایمز» به نقل از مقام‌های ارشد ناشناس نوشت مقام‌های پانامایی نگران تبعات توسل «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به تدابیر تلافی‌جویانه نظامی به منظور بازپس‌گیری کنترل کانال پاناما با توجه به اینکه این کشور هیچ نیروی مسلح یا تجربه رزمی جدی ندارد، هستند.

به گزارش فایننشال تایمز یک مقام بلندپایه پانامایی با تاکید بر «نگران بودن» این کشور اظهار کرد: «ما فکر می‌کنیم اگر ترامپ به آنچه که می‌خواهد دست نیابد احتمال انجام نوعی تلافی‌جویی وجود دارد. بنا بر این بگذارید ببینیم چه گزینه‌هایی ممکن است برای مذاکرات روی میز باشند.»

مقام‌های محلی که فایننشال تایمز با آنها مصاحبه کرد گفتند که معتقدند ترامپ «باید به پرچم پاناما احترام بگذارد» درست همانطور که آنها نیز به پرچم ایالات متحده احترام می‌گذارند.

ترامپ از زمان دولت نخست خود مدعی بازپس‌گیری کانالا پاناما شده است. فایننشال تایمز به نقل از منابع مطلع تصریح کرد در سال ۲۰۱۷ ترامپ در یک گفتگوی خصصی با «خوآن کارلوس وارلا»، رئیس جمهور وقت پاناما به مساله مالکیت و تعرفه‌های مربوط به کانال پاناما پرداخته و بر ناراضی بودن خود از مکانیزم‌های موجود تاکید داشته است.

ترامپ روز دوشنبه در سخنرانی به مناسبت اجرای مراسم تحلیف خود اظهار کرد خواستار آن است که کنترل کانال پاناما مجددا توسط ایالات متحده باز پس گرفته شود چون به ادعای او این کانال که به پاناما واگذار شده توسط چین اداره می‌شود.

او همچنین پاناما را متهم به اخذ هزینه‌ بسیار بالا از کشتی‌های آمریکایی از جمله کشتی‌های متعلق به نیروی دریایی آمریکا کرد. «خوزه رائول مولینو»، رئیس جمهور پاناما شدیدا بیانیه‌های ترامپ درباره نیتش به منظور در کنترل گرفتن مجدد کانال پاناما را محکوم و رد کرده است.

ترامپ قبل از شروع رسمی دور دوم ریاست جمهوری‌اش از تضمین اینکه به نیروی نظامی به منظور باز پس گرفتن کنترل جزیره گرینلند و کانال پاناما متوسل نشود خودداری کرد.

کانال پاناما دریای کارائیب را به اقیانوس آرام متصل می‌کند و زمان تحریک کشتی‌ها بین اقیانوس اطلس و اقیانوس آرام را کاهش داده و به عنوان یکی از آبراهه‌های ضروری برای حمل‌ و نقل بین‌المللی در نظر گرفته می‌شود.

دانشگاه تهران





منبع :


نامه نیوز





لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا