آخرین اخبار

ترس سایه ها از وفاق ملی










ترس سایه ها از وفاق ملی


آدرس غلطی که برخی نمایندگان به بهانه گرانی دلار و با حذف ارز ترجیحی دنبال می کنند و در اقدامی عجولانه با عنوان وزیر اقتصاد در زمانی نامناسب و بدون توجه به اصل پر اهمیت علت و معلولی و بررسی سوابق انباشت مشکلات اقتصادی و گرانی، در برنامه تک نرخی شدن ارز و آغاز خروج از بحران اقتصادی تعلل کرده و آن را به تاخیر می اندازند باید به پیامدهای بحران های مضاعف نیز بیاندیشند.


فولاد سل



به گزارش تجارت نیوز،

سمانه پوریعقوبی فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت: استیضاح به عنوان ابزار مطالبه گری نمایندگان مجالس در سراسر جهان شناخته شده و تقریبا کارکرد مشابهی در دنیا دارد. طبق اصل ۸۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نمایندگان مجلس در جایگاه و مقام دفاع از حقوق ملت و موکلین خود حق دارند نسبت به عملکرد ضعیف وزرا، ناتوانی در اداره امور و تکرار بی توجهی به تذکرات، مشاهده تناقضات متوالی در سیاست های اعلامی هنگام اخذ رای اعتماد با شیوه های اعمالی در دوران وزارت؛ وزرا و حتی هیئت وزیران را مورد باز خواست و استیضاح قرار دهند.

البته هر استیضاحی الزاما پیش نیازهایی دارد که با تذکر، برگزاری نشست های مشترک اعضای کمیسیون های مرتبط با معاونین وزراتخانه و گاهی احضار وزیر به کمیسیون ها و صحن مجلس جهت ارائه توضیحات و شرح دلایل و موانع با رویکرد تمرکز بر اهداف مشترک(منافع ملی) از جمله ابتدایی ترین گام ها در شکل گیری اجماع و وفاق است صورت می گیرد.

دو مفهوم وفاق ملی و ناترازی با معانی چند گانه از آغاز روی کار آمدن دولت چهاردهم در ردیف واژگانی مرسوم و  پر تکرار توسط مسئولین و مردم قرار گرفته است. اصل وفاق ملی به ابتکار پزشکیان رئیس دولت چهاردهم با هدف ایجاد همدلی و همگرایی بیشتر تصمیم گیران و تصمیم سازان ، مجریان و روسای سه قوه، صاحب نظران، کارشناسان و متخصصین اجرایی در حوزه های مختلف مطرح شد تا افراد حتی با تضارب آرا و تضاد تفکرات سیاسی، اقتصادی و… در مسیری واحد حول محور منافع ملی با شناسایی صحیح و ریشه ای موانع، بدون توجه به یارکشی های سیاسی و در نظر گرفتن منافع شخصی و گروهی بنا بر تاکید مقام رهبری به تحقق توسعه و ارتقای کیفیت زندگی و معیشت مردم بپردازند. حمایت  مقام رهبری با دستور برگشت، بازنگری و بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از سه دوره مخالفت و رد آن در دولت های قبل، نماد روشن و واضحی از تاکید و تایید صریح ایشان بر اصلاحات و فرآیند شفاف سازی کلان اقتصادی است.

آدرس غلطی که برخی نمایندگان به بهانه گرانی دلار و افزایش تورم با حذف ارز ترجیحی دنبال می کنند و  در اقدامی عجولانه  با عنوان استیضاح وزیر اقتصاد در زمانی نامناسب و بدون توجه به اصل پر اهمیت علت و معلولی و بررسی سوابق انباشت مشکلات اقتصادی و گرانی، در برنامه تک نرخی شدن ارز و آغاز خروج از بحران اقتصادی تعلل کرده و آن را به تاخیر می اندازند باید به پیامدهای بحران های مضاعف نیز بیاندیشند. ارائه راهکارهای واقع گرا یانه با ظرفیت عملیاتی و اجرای قطعی از مهم ترین عناصر تاثیر گذار در رشد و فرآیند توسعه است. حال در این نقطه حساس وزارت اقتصاد به عنوان کلیدی ترین وزارتخانه، پرچمدار اصلاحات ریشه ای  و دگر دیسی اقتصادی با همت و اراده جدی در میان سایر وزارتخانه ها در صدد گذاشتن نقطه پایانی برفعالیت مفسدان اقتصادی در سایه ، انحطاط و انسداد تاریکخانه های قیمت گذاری ارز و کالا خارج از مراجع قانونی، دسترسی به اطلاعات اقتصادی شفاف و برابر تجار و بازرگانان  و شکستن قفل تبعیض های نهادینه شده بر تجارت و اقتصاد است. پر واضح است که پایبندی به زنجیره مستحکم وفاق ملی را وزرا و وزارتخانه ها باید از جمع خود کلید بزنند تا الگو و سرمشقی مناسب برای سایر سازمان ها و نهادها یی که درگیر اختلاف و افتراق هستند باشند.

ایجاد مانع بر سر راه اصلاحات اقتصادی و چند نرخی ماندن ارز نه تنها  برتداوم  پر رونق شدن صف سودجویان  بازار ارز چند نرخی سایه انداخته و با ایجاد حاشیه امن سلاطین و شیاطین قدرتمنداخلالگر اقتصادی را باز تولید و روانه میدان مبارزه با معیشت مردم خواهد کرد، بلکه وزارتخانه های دیگری چون نیرو، کار، صمت، نفت و حتی بهداشت و آموزش و پرورش را نیز بزودی در گیر و زمین گیر ناترازی هایی افزون بر وضعیت فعلی خواهد کرد.

دانشگاه تهران





منبع :


اکوبانک





لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا