اقتصاد > صنعت و معدن و تجارتتولید و تجارت

تصمیم دولت در آزادسازی واردات آیفون به نفع کیست؟



به گزارش خبرگزاری مهر، هفته گذشته، وزیر از حل مشکل رجیستری آیفون خبر داد و اعلام کرد جزئیات و آئین‌نامه مرتبط با واردات آیفون در کوتاه‌ترین زمان ممکن اعلام خواهد شد. واردات گوشی‌های لوکس در کشورهایی که منابع ارزی کافی ندارند و بخش‌هایی از مردم با مشکلات اقتصادی مواجه هستند، می‌تواند به دلایل مختلفی منطقی به نظر نرسد. در این گزارش به برخی از این دلایل می‌پردازیم.

به‌صورت کلی، خریداران گوشی‌های لوکس معمولاً از قشر مرفه جامعه هستند. این در حالی است که اکثریت مردم به دلیل مشکلات اقتصادی نمی‌توانند این کالاها را خریداری کنند؛ بنابراین، واردات این گوشی‌ها به نفع یک قشر خاص و نادیده‌گرفتن نیازهای عمومی جامعه است.

از طرف دیگر، واردات گوشی‌های لوکس نیازمند صرف منابع ارزی است. در کشورهایی که با کمبود ارز مواجه هستند، این منابع می‌توانند به نیازهای اساسی‌تر مانند غذا، دارو، و کالاهای ضروری تخصیص یابند؛ بنابراین، صرف ارز برای کالاهای لوکس می‌تواند به بحران‌های اقتصادی دامن بزند.

باید به این مسئله هم اشاره کرد که در شرایطی که بخش بزرگی از جامعه با مشکلات اقتصادی مواجه است، واردات کالاهای لوکس می‌تواند موجب نارضایتی عمومی و احساس بی‌عدالتی شود. این موضوع ممکن است به افزایش تنش‌های اجتماعی منجر شود.

برخی کارشناسان اقتصادی باور دارند که در شرایط اقتصادی دشوار، دولت‌ها باید اولویت‌های خود را مشخص کنند. واردات کالاهای لوکس ممکن است توجه را از نیازهای اساسی مردم دور کند و به‌جای آن، بر روی کالاهایی که به بهبود کیفیت زندگی و معیشت کمک می‌کنند، تمرکز نکنند. برای توسعه پایدار اقتصادی، کشورها باید بر روی تولید داخلی و تقویت صنایع بومی تمرکز کنند. واردات کالاهای لوکس می‌تواند مانع از رشد و توسعه صنایع داخلی شود.

دولت مستضعفین یا دولت مرفهین؟

، کارشناس اقتصادی در گفتگویی در مورد رجیستری مجدد اظهار کرد: در جهان دولت‌هایی تحت عنوان دولت رفاه وجود دارد که در جهت رفاه عموم مردم تلاش می‌کنند. تأمین حداقل‌های زندگی افراد، افزایش پوشش‌های بیمه‌ای و رشد خدمات اجتماعی از جمله مواردی است که این دولت‌ها به طور خاص آنها را در دستور کار خود قرار می‌دهند.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در حال حاضر ما در ایران «دولت مرفهین» داریم؛ این دولت‌ها در راستای منافع قشر مرفه جامعه گام برمی‌دارند؛ این قشر اکنون به این آگاهی رسیده که برای اثرگذاری در دولت ابتدا باید اقدامی خلاف مقررات را انجام داده تا بتواند بعداً به منافع سرشاری دسترسی پیدا کند.

وی ادامه داد: این قشر می‌داند که واردات خودرو ممنوع است، اما در بنادر خودرو انبار می‌کنند؛ علاوه بر این موضوع، این افراد آگاه‌اند که واردات آیفون ممنوع است، ولی بااین‌حال به طرق مختلف اقدام به واردات این کالا می‌کنند. این افراد پس از آلوده‌کردن جامعه به این موضوع و بالارفتن قیمت آیفون، مجوز واردات این کالا را اخذ کرده و سپس با انجام آن سود سرشاری را به جیب می‌زنند.

غلامی تأکید کرد: دولت مرفهین، دولتی است که قیمت شیر و لبنیات را افزایش می‌دهد، اما هم‌زمان با آن رجیستری آیفون را آزاد می‌کند. دولت‌های مرفه بار فشار تورم را به مردم وارد می‌کنند، اما در مقابل در راستای سیاست‌هایی گام برمی‌دارند که در پی آن واردات کالاهای لوکس و همچنین تهیه آنها توسط قشر مرفه به‌راحتی امکان‌پذیر می‌شود.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: ما باید در سیاست‌های خود بازنگری کنیم؛ رانت‌خوارها دست دولت ما را خواندن و متأسفانه از همین فرصت استفاده کرده و منافع خود را حداکثر کرده‌اند.

چرا مصرف بی‌رویه منابع ارزی اشتباه است؟

به گزارش مهر، باتوجه‌به دلایل عنوان شده توسط کارشناسان، واردات گوشی‌های لوکس در کشورهایی که با مشکلات اقتصادی و کمبود منابع ارزی مواجه هستند، به نظر می‌رسد که نه‌تنها منطقی نیست، بلکه می‌تواند به تشدید مشکلات اقتصادی و اجتماعی منجر شود. در عوض، تمرکز بر روی نیازهای اساسی و توسعه پایدار می‌تواند راه‌حل‌های بهتری برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه ارائه دهد.

در نهایت باید گفت که در شرایط جنگ اقتصادی، اولویت‌بندی واردات کالاها به منظور تأمین نیازهای اساسی و حیاتی جامعه مانند دارو، کالاهای مورد نیاز برای تولید کالا و بهبود معیشت مردم و حفظ ثبات اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است و دولت نباید برای جلب نظر برخی اقشار، منافع عمومی مردم را در نظر نگیرد.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا