تعرفه عملیات برداشت برنج در گیلان تعیین شد
صالح محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: درآمد عمده مردم گیلان بر پایه کشاورزی و کشت برنج استوار است و از طرفی این استان نقش مهمی در ایجاد امنیت غذایی در کشور دارد.
وی با اشاره به نرخگذاری برداشت مکانیزه شلتوک، افزود: برداشت با کمباین ویژه برنج به ازای هر ۲۲ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد و برداشت محصول نیمه ورس با کمباین به ازای هر ۱۹ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد در نظر گرفته شدهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه دستمزد کمباین برای محصول کاملاً خوابیده متفاوت است، گفت: برای برداشت محصول کاملاً خوابیده با کمباین برنج به ازای هر ۱۷ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد باید توسط کمباینداران دریافت شود.
محمدی ادامه داد: برای خرمنکوبی با خرمنکوب های پشت تراکتوری به ازای هر ۲۸ گونی شلتوک استحصالی یک گونی به عنوان دستمزد در نظر تعیین شدهاست.
وی با اشاره به اینکه برای بستهبندی کاه و کلش با بیلر ۸ هزار تومان برای هر بسته به ابعاد متعارف به طول ۸۰ سانتی متر و به وزن ۲۰ کیلوگرم تعیین شدهاست، افزود: بخشی از درآمد شالیکاران از طریق جمعآوری، بستهبندی و فروش کاه و کلش بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به پیشبینی برداشت مکانیزه برنج در ۱۹۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان، اضافه کرد: در سال زراعی جاری کشت مکانیزه برنج برای ۱۸۵ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان پیشبینی شده بود که ۱۹۰ هزار هکتار از اراضی به روش ماشینی و بقیه به روش دستی و سنتی کشت شد.
محمدی از برداشت ۳۰ درصدی محصول برنج در گیلان خبر داد و بیان کرد: بر اساس آخرین آمار برداشت برنج تاکنون در افزون بر ۷۰ هزار هکتار معادل ۳۰ درصد از شالیزارهای استان انجام شده است.