استان ها > خراسان رضوی

تغذیه سالم؛ راهکاری برای افزایش خلاقیت دانشجویان



ایسنا/خراسان رضوی تغذیه سالم می‌تواند برای بهبود کارکرد مغز در کودکان، دانش‌آموزان و دانشجویان موثر باشد.

تغذیه مناسب با مواد غذایی سالم شامل میوه، سبزی، ماهی، گردو دارای ارزش بالایی است و در بهبود حافظه، تمرکز و حتی خلاقیت تاثیر دارد. تغذیه سالم در هر سنی مهم است اما برای گروه‌های سنی پایین‌تر از اهمیت بالایی برخوردار است.

تغذیه حق اولیه هر انسانی محسوب می‌شود و البته در سال‌های اخیر تاکید بیشتری بر این حق شده است و اکنون اهمیت توجه به تغذیه از اولویت‌های جوامع دنیاست زیرا بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی علت مرگ بیش از نیمی از کودکان سوءتغذیه است و افرادی که از این روند جان سالم به در می‌برند با ناتوانی مغزی مواجه خواهند شد.

تغذیه و سلامتی بخشی از زندگی اجتماعی

اگر بخواهیم مفاهیم مهم زندگی اجتماعی را در نظر بگیریم، سبک زندگی از مهمترین آنهاست. سبک زندگی عوامل بسیاری را در بر می‌گیرد که از مهمترین و البته حیاتی‌ترین آنها سلامتی و تغذیه خواهد بود. تغذیه نامناسب می‌تواند زندگی افراد بسیاری ازجمله دانشجویان را به خطر بیاندازد و توجه به این موضوع ضروری است.

نقش دانشگاه‌ها در پرورش عادات غذایی

بسیاری از دانشگاه‌ها با توجه به ارائه غذا در سال غذاخوری می‌توانند در پرورش عادات خوب و بد دانشجویان تاثیر داشته باشند و البته از این طریق، کیفیت زندگی دانشجویان را نیز تغییر دهند.

تغذیه نقش بسیار مهمی در یادگیری و زندگی سالم دانشجویان دارد و البته با توجه به اینکه دانشجویان به فواید و مضرات مواد غذایی آشنایی دارند اما بازهم با توجه به شرایط دوران دانشجویی مانند عدم وقت کافی و نداشتن اوضاع اقتصادی مناسب در انتخاب غذاها با اشتباهاتی مواجه می‌شوند که می‌تواند بر سلامتی و البته کیفیت زندگی آنها تاثیر بگذارد.

یافته‌ها نشان داد، عواملی مانند دغدغه سلامت، هنجارهای ذهنی، دسترسی و دانش استفاده از محصول می‌تواند با مصرف غذای سالم در ارتباط باشد و عادات نامناسب غذایی جمعیت جوان از مهمترین چالش‌های تغذیه‌ای است و با توجه به اینکه محیط دانشگاه به‌عنوان آخرین فرصت برای آموزش بهداشتی و تغذیه‌ای قشر وسیعی از دانشجویان است. استفاده از الگوی رایج غذای سالم و اقدام در جهت بهبود آن می‌تواند برای ارتقاء سلامتی جامعه موثر باشد.

نتایج نشان داد که عوامل موثر بر ثبات و تغییرات سلامت روان که تحت تاثیر تغذیه سالم و تدوین برنامه رژیم غذایی است شامل وضعیت زندگی خوب و مناسب، شادی و دوری از حال بد، کارسخت و عصبی شدن، فرار از اوضاع تنش‌زا، فشار زندگی و فاصله گرفتن از بیماری است که هر کدام بر سلامت روان و خلق و خوی جوانان تاثیر بسیار زیادی دارد. مشغله کاری بالا و عصبانیت افراد نیز می‌تواند با توجه به فشار تنش عصبی از عوامل موثر در افسردگی باشد.

افزایش سلامت جسم و روان با تغذیه سالم

تغذیه سالم در سلامتی افراد نقش بسیار مهمی دارد و هدف از غذا خوردن می‌تواند افزایش سلامت جسم و روان باشد نه اینکه فرد تنها به سیری و لذت از آن بیاندیشد. در سیره امام علی(ع) درباره نوع و شیوه تغذیه سالم برای سلامت جسم و روان توصیه‌های بسیاری شده است که می‌توان به مواردی از جمله کم خوردن، تقسیم وعده غذایی، آرامش و رعایت بهداشت فردی و عدم حرف زدن در زمان غذا خوردن اشاره کرد.

امام علی (ع) با توجه به مزاج انسان و ماهیت مواد فرمودند: برخی از غذاها مانند سبزی، عسل و گوشت مرغ بر غذاهای سخت و خشک ترجیح دارند و مصرف میوه مانند سیب، انار و گلابی را موجب جلای قلب و آرامش روان برشمردند. تغذیه سالم تعادل مزاج و سلامتی جسم و روان و در نهایت بهبود سبک زندگی را به دنبال خواهد داشت.

منابع

برگرفته از مقاله «بررسی تاثیرات متقابل تغذیه سالم بر روی جوانان ۲۰ تا ۲۵ سال شهر مشهد»، مجتبی ضیا، امیرحسین ذاکری و وحید حجتی نیکو

برگرفته از مقاله «تغذیه سالم در سیره امام علی (ع)» زینب کریمی و زهرا مهدی‌پور

برگرفته از مقاله «بررسی عوامل موثر بر گرایش به مصرف غذای سالم در بین دانشجویان»، حدیث پورجمشیدی، آزاده محمدی زلالی، حسین مهدی زاده و زهره معتمدی‌نیا

برگرفته از مقاله «تغذیه سالم و کیفیت زندگی دانشجویی»، سجاد فرهادی شکوه

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا