آخرین اخبار

تلاش خودروسازان برای فرار از جریمه‌های زیست‌محیطی اتحادیه اروپا



گروه فولکس‌واگن (VW) توانسته است رسوایی پرهزینه دیزل‌گیت را پشت سر بگذارد، اما هنوز با چالش‌های بزرگی برای رعایت مقررات انتشار آلاینده‌ها روبرو است. اتحادیه اروپا برای سال ۲۰۲۵، هدف کاهش انتشار دی‌اکسید کربن (CO₂) را حدود ۱۵ درصد نسبت به سطح سال ۲۰۲۱ کاهش داده است. برای هر گرم بالاتر از حد مجاز، خودروسازان باید ۹۵ یورو پرداخت کنند.

این مبلغ ممکن است زیاد به نظر نرسد، اما این جریمه برای هر خودروی فروخته‌شده اعمال می‌شود. برای یک غول خودروسازی مانند فولکس‌واگن، این جریمه‌ها به سرعت افزایش می‌یابد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، رولف ولر رئیس خزانه‌داری و ارتباط با سرمایه‌گذاران گروه فولکس‌واگن اعلام کرده است این خودروساز خود را برای پرداخت جریمه‌ای نجومی در پایان سال جاری آماده می‌کند. گروه فولکس‌واگن تخمین می‌زند که به دلیل سطح غیر مجاز انتشار آلاینده‌ها، باید حدود ۱.۵ میلیارد یورو پرداخت کند.

این مبلغ در مقایسه با هزینه‌های رسوایی دیزل‌گیت که تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۱.۳ میلیارد یورو برای این خودروسازی هزینه داشت، هنوز ناچیز است.

در این شرایط فولکس‌واگن، اشکودا، آئودی، پورشه و سایر برندهای زیرمجموعه این گروه چه برنامه‌ای می‌توانند داشته باشند تا از پرداخت این جریمه‌های سنگین جلوگیری کنند؟ در حالت ایده‌آل، آنها باید فروش خودروهای پلاگین‌هیبرید و به ویژه خودروهای تمام‌الکتریکی را افزایش دهند. این کار می‌تواند آلایندگی ناشی از خودروهای احتراق داخلی (ICE) را جبران کرده و میانگین آلایندگی خودروی تولیدی آنها را کاهش دهد.

با این حال استلانتیس (Stellantis) در حال بررسی یک راه‌حل غیرمتعارف است و برنامه کاهش تولید خودروهای بنزینی و دیزلی را دنبال می‌کنند.

روش سومی نیز وجود دارد. خودروسازان می‌توانند با تشکیل اتحادیه‌هایی با برندهای سازگارتر با محیط‌زیست، به اهداف سخت‌گیرانه‌تر اتحادیه اروپا در زمینه کاهش آلایندگی دست یابند.

 تویوتا، استلانتیس، فورد، مزدا و سوبارو نیز در حال همکاری با تسلا هستند، در حالی که مرسدس بنز با ولوو و برند اسپین‌آف آن، پولستار، همکاری می‌کند. در این شرایط شرکت تسلا، با داشتن خط تولید خودروهای کاملاً الکتریکی، بیشترین سود را از این شرایط خواهد برد.

سال گذشته، لوکا دو مه‌ئو، مدیرعامل رنو، هشدار داد که خودروسازان فعال در اتحادیه اروپا ممکن است با جریمه‌هایی به مبلغ ۱۵ میلیارد یورو (۱۵.۶ میلیارد دلار) روبرو شوند. فایننشال تایمز به نقل از بانک بارکلیز گزارش داد که این جریمه‌ها کمتر از این مقدار است اما همچنان بیش از ۱۰ میلیارد یورو خواهد بود. چندین خودروساز تلاش کرده‌اند تا اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار دهند تا از الزامات سخت‌گیرانه‌تر آلایندگی برای سال ۲۰۲۵ کاسته شود، اما این تلاش‌ها تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

در آینده، اتحادیه اروپا اهداف کاهش آلایندگی ناوگان خودرویی را برای دوره ۲۰۳۰-۲۰۳۴ دوباره کاهش خواهد داد و تا سال ۲۰۳۵ و پس از آن به صفر گرم بر کیلومتر خواهد رساند. این بدان معناست که در عرض تنها ۱۰ سال، خودروسازان فعال در اتحادیه اروپا از فروش خودروهایی که آلاینده‌های مضر تولید می‌کنند، منع خواهند شد و این امر عملاً به معنای ممنوعیت موتورهای احتراق داخلی خواهد بود. با این حال، ممکن است استثنائاتی برای سوخت‌های مصنوعی وجود داشته باشد، اگرچه بعید به نظر می‌رسد که سوخت‌های الکتریکی (e-fuels) در عرض تنها یک دهه به محبوبیت قابل توجهی دست یابند.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا