تلاش مجلس برای تقویت اعتبارات حوزه فرهنگ دینی در لایحه بودجه 1404 + صوت
در این راستا حجتالاسلام و المسلمین حسنعلی اخلاقیامیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایکنا درباره میزان اهتمام دولت به حوزه فرهنگ در لایحه بودجه 1404، گفت: بودجه دو بخش دارد؛ بخش جداول که هزینهای است و بعداً به مجلس خواهد آمد اما در بخش منابع و احکام در حوزه فرهنگ در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس، اتفاقات خوبی رقم خورد.
وی ادامه داد: یکی از موارد که از سوی مجلس در حوزه فرهنگ اعم از مباحث قرآنی و غیر قرآنی در نظر گرفته شد، هزینهکرد یک درصد از اعتبارات شرکتهای دولتی و غیر دولتی در حوزه فرهنگ است که حدود 50 تا 60 همت خواهد شد و هم کمیسیون تلفیق و هم نمایندگان در صحن علنی به این رأی دادند.
کمک ویژه مجلس در بررسی بودجه حوزه فرهنگ
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس دوازدهم تأکید کرد: این مسئله علاوه بر بودجه مرسوم حوزه فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سازمان تبلیغات یا مجموعههای مختلف فرهنگی است و این کمک ویژهای است تا اهداف دیده شده در حوزه فرهنگ به ویژه مباحث قرآنی در برنامه توسعه هفتم در سال 1404 به ثمر برسد.
حجتالاسلام اخلاقیامیری به جایگاه فعالیتهای دینی و قرآنی در لایحه بودجه سال آینده اشاره و اظهار کرد: در برنامه توسعه هفتم نسبت به قرآن و فعالیتهای قرآنی و دینی، احکام خوبی آورده شده و این احکام باید در بودجه سالیانه دیده شود. امسال با تلاش کمیسیون تلفیق و صحن مجلس توانست گام خوبی در این زمینه بردارد و احکام مباحث دینی و قرآنی را ببیند. البته بخشهای هزینهای بعداً در صحن علنی بررسی میشود اما باید تلاش کرد تا در جداول نیز قرار گیرد و شرمنده فرهنگ قرآنی در کشور نشویم. در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ دینی و قرآنی رقم خورده اما بنای ما این است که در حفظ، تدبر و قرائت قرآن و مهدهای قرآنی اقدامات ویژهای انجام گیرد.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این سؤال که در سالهای اخیر به دلیل شرایط اقتصادی، شاهد مظلومیت بخش فرهنگی در بودجه بودیم، در این شرایط صرفا توجه به بخش فرهنگ باید منوط به بودجه باشد یا از طریق غیر بودجهای نیز میتوان به تقویت این عرصه پرداخت؟ گفت: قطعاً اگر بخواهیم عقبماندگیهای حوزه فرهنگی را جبران کنیم و به نتیجه مطلوب برسیم، نباید به بودجه دولتی اکتفا کنیم. البته دولت موظف به تقویت حوزه فرهنگی است و مجلس نیز دولت را مکلف کرده که به این عرصه بیش از پیش توجه کند.
تسهیل حضور مردم در حوزه فرهنگ
وی تأکید کرد: در ابتدا، لایحه دولت با مطلوب حوزه فرهنگی مقداری فاصله داشت اما با مصوبات مجلس اکنون، بودجه حوزه فرهنگی با توجه به مقدورات و مشکلات مالی کشور، وضعیت قابل قبولی پیدا کرده است.
حجتالاسلام اخلاقیامیری ادامه داد: رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز قول داد در بخش دوم بودجه که بخش جداول و بحثهای هزینهای است به عرصه فرهنگ توجه بیشتری شود. واقعیت این است اگر ما به دنبال موفقیت در عرصههای مختلف مانند اقتصاد، کشاورزی، صنعت و حوزه اجتماعی هستیم، محور و زیربنای تمام آنها حوزه فرهنگ است. برای نمونه در حوزه اقتصاد با بهرهوری فاصله زیادی داریم و بخشی از تقویت بهرهوری مربوط مباحث فرهنگی و فرهنگسازی در این زمینه است.
وی اظهار کرد: در حوزه کشاورزی اسراف و دورریز محصولات کشاورزی واقعاً به کشور ضرر و ضربه میزند و اصلاح این وضعیت یک پیوست فرهنگی نیاز دارد و علاوه بر وظایف تعریفشده دولت و بودجههای دولتی، مردم نیز باید پای کار بیایند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به جلسه کمیسیون فرهنگی با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد و افزود: در آن جلسه این بحث مطرح شد که در حوزه فرهنگ، مردم را پای کار بیاوریم. امروز مردم با کمک به جبهه مقاومت، چشم دنیا را خیره کردند و این نشان میدهد اگر مردم اراده کنند و ضرورت کاری را احساس کنند، قطعاً با حضور خودشان مسیر را هموار میکنند. لذا هماهنگی و همکاری مردم میطلبد در حوزه فرهنگ وارد میدان شوند و ما باید تسهیلگر حضور مردم در حوزه فرهنگ باشیم.
حجتالاسلام اخلاقیامیری در پایان درباره اقدامات مجلس برای تقویت اعتبارات حوزه فرهنگ در بودجه 1404، گفت: با احکامی که دیدیم، این زمینه فراهم است که اگر دولت اراده کند در بخش جداول کمبودهای این حوزه را تا حدی جبران کنیم.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید