آخرین اخبار

توافق آتش‌بس نماد اراده، ایمان و تاب‌آوری مردم غزه است


اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه

به گزارش خبرنگار ایکنا، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز، دوشنبه اول بهمن، با خبرنگاران گفت: در هفته‌ای که گذشت تحولات مهمی در حوزه دیپلماسی دوجانبه و در سطح منطقه داشتیم. شاهد سفر رئیس جمهور به روسیه و تاجیکستان بودیم که در جریان سفر به روسیه معاهده همکاری میان تهران و مسکو به امضای رؤسای جمهور رسید.

 

وی با اشاره به آتش‌بس در غزه ادامه داد: این آتش‌بس تحول بسیار مهمی در منطقه بود که طی بیانیه‌ای مواضع خود را بیان کردیم. این اتفاق یک پیروزی و نمونه‌ای از اراده، ایمان و تاب‌آوری در غزه بود.

 

بقایی در مورد دوگانه سازش و مقاومت افزود: مردم منطقه و فراتر از آن در سطح بین‌المللی عبرت‌های روشنی را از این تحول گرفتند. اگر پیروزی را بر مبنای تعداد کشته‌ها و حجم جنایات در نظر بگیریم، پیروزی با رژیم اسرائیل بوده و نقض همه قواعد بین‌الملل و قانون‌شکنی در بالاترین سطح دستاورد رژیم صهیونیستی است. البته این جنایات جز با حمایت و پشتیبانی همه‌جانبه و تعدادی از کشورهای غربی ممکن نبود.

 

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: آنچه در نهایت حاصل شد یک شکست و ننگ تمام‌عیار برای رژیم اشغالگر صهیونیستی است. آنها به مفاهیم حقوق بشر باور ندارند. مسئله تعیین‌کننده مقاومت مردم فلسطین است، مقاومتی که از درون می‌جوشد و قطعاً نویددهنده پیروزی‌های آینده در منطقه است.

 

وی درباره احتمال فعال‌سازی مکانیزم ماشه و فشار غرب بر ایران برای کنار گذاشتن توان موشکی گفت: غیرطبیعی است که طرف‌های مختلف نظرات خود را در مذاکرات مطرح کنند و بی‌سابقه نبوده ولی مسئله مهم آن است که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه در خصوص توان دفاعی خود مذاکره نخواهد کرد و موضع ما در این رابطه واضح است. اگر مکانیزم ماشه فعال شود دیگر توجیهی برای ماندن ایران در یک سری توافقات وجود ندارد.

 

وی با بیان اینکه موضع جمهوری اسلامی ایران در رابطه با سیاست خارجی توسط سخنگویان مطرح می‌شود، اظهار کرد: موضوع سیاست خارجی یک بحث تخصصی است و هرگونه ساده‌سازی سیاست خارجی هرچقدر هم با نیت خیر صورت گیرد به صلاح نیست.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ممنوعیت ورود اتباع و کالاهای ایرانی به سوریه اظهار کرد: من درباره صحت اصل خبر تردید دارم. ولی بارها گفته‌ایم در شرایط کنونی توصیه نمی‌کنیم که اتباع ما به سوریه سفر کنند چون ممکن است برخی گروه‌های تروریستی حرکات خودسرانه انجام دهند.

 

بقایی در ارزیابی عملکرد چهارساله دولت بایدن افزود: دولت دموکرات آمریکا در سطح منطقه یکی از بدترین عملکردها را طی ۵۰ یا ۶۰ سال گذشته داشت زیرا از یک نسل‌کشی آشکار حمایت کرد. البته توافق آتش‌بس در روزهای آخر دولت بایدن انجام شد که یک اقدام معنادار است ولی به طور کلی این نسل‌کشی لکه ننگی برای دولت بایدن است. در حوزه‌ روابط دوجانبه مذاکراتی برای احیای توافق هسته‌ای انجام شدند ولی هیچ‌یک موفقیت‌آمیز نبودند زیرا طرف مقابل جدیتی در این باره نداشت. سیاست‌های فشار، تهدید و تحریم در دولت دموکرات بایدن تکرار شد. مقامات دولت فعلی به انحای مختلف درصدد هستند سیاست‌های شکست‌خورده را تکرار کنند.

 

وی در خصوص آتش‌بس میان فلسطین و رژیم صهیونیستی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای برقراری آتش‌بس بسیار تلاش کرد و پیشنهادات بسیاری را مطرح کرد و معتقدیم باید حق مردم فلسطین به رسمیت شناخته شود. ملت فلسطین در این ۱۶ ماه مقاومت کردند و بر این باوریم حفظ روحیه مقاومت در غزه و کرانه باختری رژیم صهیونیستی را وادار کرد به این آتش‌بس تن دهد‌. 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره آخرین اخبار از اقدامات پیگیری وزارت خارجه در خصوص قتل دو شهروند ایرانی در فرانسه اظهار کرد: ما در حال پیگیری هستیم ولی اطلاعات دقیقی در این باره در اختیار ما نیست و از دولت فرانسه خواستیم پیگیر این موضوع باشد.

 

بقایی درباره تأثیر توافقنامه راهبردی میان ایران و روسیه بر کاهش اثرات تحریم‌ها و خواست روسیه از ایران برای خروج از لیست سیاه اف ای تی اف اظهار کرد: آمریکا هیچگاه نخواسته که ایران با دیگر کشورها توسعه روابط داشته باشد. این توافقنامه ماهیت اقتصادی و سیاسی دارد و امری طبیعی میان کشورهاست. این موافقتنامه چهار سال به طول انجامیده یعنی در دولت شهید رئیسی کارهای آن انجام شده و در دولت چهاردهم امضا شده است. این متن محصول توافق و اجماع نظر دو طرف است و طبیعی است موضوعات مختلف مانند اف ای تی اف مطرح شود. 

 

وی با اشاره به برگزاری اجلاس داووس و دعوت از ایران برای حضور در این اجلاس گفت: از ایران برای حضور در این اجلاس دعوت شده و آقای ظریف حضور پیدا خواهد کرد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به روابط ایران و مصر افزود: اقداماتی برای برقراری روابط انجام شده و مذاکرات در جریان است.

 

بقایی درباره حق‌آبه هیرمند گفت: این موضوع در دستورکار مذاکرات میان ایران و افغانستان بوده و خواهد بود و ما فکر می‌کنیم مذاکره بر سر آب می‌تواند محور همیشگی مذاکرات بوده و منجر به توسعه روابط باشد. میان ایران و افغانستان پیوندهای تاریخی و فرهنگی وجود دارد. امسال با توجه به بارش‌های مناسبی که وجود داشته موضوع آب محور توافقات دوجانبه خواهد بود.

 

وی به سفر سرلشکر باقری به پاکستان اشاره و تأکید کرد: همکاری‌های ایران و پاکستان با یک آهنگ رو به رشد همراه بوده و مباحث مختلف در ابعاد امنیتی و دفاعی محور سفر آقای باقری است تا دو طرف به یک توافق خوب برای مقابله با تهدیدات دست پیدا کنند.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره ادعای احتمال تغییر دکترین هسته‌ای ایران در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه اظهار کرد: ما با سه کشور اروپایی درباره موضوعات متعدد و مختلف صحبت می‌کنیم و این را آقای عراقچی مطرح کرده است. ما نسبت به یک سری مواضع و اقدامات سه کشور اروپایی گلایه داریم که حمایت آنها از رژیم صهیونیستی یکی از آنهاست و حتی در خصوص اوکراین هم این موارد مطرح شد اما مذاکرات اخیر ما فقط درباره مسائل هسته‌ای بوده است. رویکرد جمهوری اسلامی ایران نسبت به کشورهایی که زمانی عضو برجام بوده‌اند شفاف بیان شده و حتی در مذاکرات غیرمستقیم در اواخر دولت بایدن که به مذاکرات مسقط معروف است مواضع‌مان شفاف مطرح شده است. 

 

خبر در حال تکمیل است.

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا