ارتباطات و فن آوری اطلاعات

توسعه ابزارهایی برای تشخیص استفاده از هوش مصنوعی در مقالات



به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد حسن زاده در نشست خبری هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که با مقالات و پایان‌نامه‌ها چه سرنوشتی خواهند داشت، گفت: ما دو نوع هوش مصنوعی داریم؛ آنچه که امروزه در بین مردم به عنوان هوش شناخته می‌شود، هوش مصنوعی مولد می‌باشد که محتوا محور است.

وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر هوش مصنوعی مولد، زمینه را برای نگارش، ارائه، تحلیل و مصورسازی فراهم کرده است؛ به‌طوری‌که از مجموع صدها مقاله یک مطلب علمی می نویسد؛ اما انتشار به عهده انسان است و مقالات وقتی به مرحله انتشار می‌رسد، باید توسط انسان مورد بررسی قرار بگیرد که در این حوزه مقالات باید نوآوری داشته باشد و این نوآوری باید توسط داوران مورد تایید قرار بگیرد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ادامه داد: در حال حاضر نشریات در دنیا برای اینکه بررسی کنند آیا خلافی در نوشتن مقالات صورت می‌گیرد از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. برخی نشریات ابتدا از خود فرد می‌پرسد که آیا در تالیف مقاله از هوش مصنوعی استفاده کرده‌اند یا خیر؟ همچنین نرم‌افزارهایی نیز طراحی شده که می‌تواند استفاده از هوش مصنوعی را تشخیص دهد.

وی تاکید کرد: بر اساس قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی ما در متولی همانندجویی، تایید و ثبت مقالات و انتشارات علمی هستیم. بر این اساس مطالعاتی را آغاز کردیم و اکنون در حال توسعه ابزارهایی هستیم تا مشخص شود مقالات یا محصول علمی توسط هوش مصنوعی نوشته شده است یا خیر. این کار پیچیده‌ای است و امیدواریم به زودی این ابزارها در دسترس قرار گیرند.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا