آخرین اخبار

توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، کلید عبور از ناترازی برق است



در حاشیه افتتاح نمایشگاه بین المللی انرژی های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق؛

به گزارش خبرنگار برنا، چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، امروز پنج‌شنبه ۱۳ دی‌ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران افتتاح شد.

محسن طرزطلب معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا، آیشانی لابه نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران و باقری، رئیس سندیکای صنعت برق از سخنرانان مراسم افتتاحیه چهاردهمین نمایشگاه بین المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق هستند.

پیام باقری، رئیس سندیکای صنعت برق، با تأکید بر اهمیت نقش بخش خصوصی در تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، بر لزوم فراهم‌سازی شرایط مناسب برای یه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید کرد.  

وی گفت: برنامه هفتم توسعه اهداف مهمی را تبیین کرده که تحقق آن نیازمند هم‌افزایی میان دولت، مجلس، بخش خصوصی و نهادهای اقتصادی است. رشد ۸ درصدی نه تنها به رونق اقتصاد، تولید، و اشتغال‌زایی کمک می‌کند، بلکه معیشت مردم را نیز بهبود می‌بخشد.

باقری با اشاره به اهمیت حمایت از بخش خصوصی افزود: رهبر معظم انقلاب در سال گذشته تأکید کردند که تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی تنها با مشارکت بخش خصوصی امکان‌پذیر است. برای این منظور، دولت باید از اقتصاد دستوری فاصله بگیرد و نقش نظارتی و حمایتی خود را ایفا کند.

وی به ظرفیت‌های کشور در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: ایران با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی و کریدورهای بادی مستعد، از ظرفیت بالایی برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر برخوردار است. با این حال، ناترازی برق که در سال جاری به ۱۷ هزار مگاوات رسید، چالشی جدی است که باید با توسعه این انرژی‌ها بر آن غلبه کنیم.

رئیس سندیکای صنعت برق همچنین بر ضرورت ایجاد محیطی امن و جذاب برای سرمایه‌گذاری تأکید کرد و گفت: برای عبور از ناترازی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، باید چارچوب‌های شفاف، مدل‌های پیش‌بینی‌پذیر و تضمین بازگشت سرمایه فراهم شود. انرژی تولیدی باید مالکیت سرمایه‌گذار به رسمیت شناخته شده و امکان مبادله و فروش به مصرف‌کننده نهایی را داشته باشد.

وی در پایان خواستار بازنگری در بروکراسی‌های موجود در بازار پول، بازار سرمایه و صندوق توسعه ملی برای تسهیل تأمین منابع مالی در این حوزه شد و اظهار داشت: تنها با ایجاد یک نظام رگولاتوری مستقل و پاسخ‌گو می‌توان شاهد رشد و توسعه پایدار انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور بود.

عبور از بحران انرژی نیازمند تسهیل سرمایه‌گذاری و تقویت ظرفیت پیمانکاری است

یاور عنانی نایب رئیس انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر، در افتتاحیه نمایشگاه بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق، بر اهمیت سرمایه‌گذاری در صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر تأکید کرد و گفت: رفع ناترازی انرژی نیازمند تسهیل فرایندها و تقویت زیرساخت‌ها است.  

وی با اشاره به آمار مصرف انرژی در تابستان گذشته اظهار داشت: حداکثر مصرف برق کشور به ۸۰ هزار مگاوات رسید و با ناترازی بیش از ۱۷ هزار مگاوات مواجه شدیم. برای رفع این چالش، حداقل ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید نیاز است که مستلزم سرمایه‌گذاری ۱۲ تا ۱۵ میلیارد دلاری بسته به نوع تکنولوژی است.

نایب رئیس انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر با بیان اینکه مدیریت مصرف به زمستان نیز رسیده و با کسری روزانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب گاز مواجه هستیم، افزود: یکی از بهترین راه‌حل‌ها، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است. اما تحقق این هدف با موانع متعددی مواجه است که نیازمند اصلاح و تسهیل هستند.

وی به چهار گیت اصلی موانع سرمایه‌گذاری اشاره کرد و گفت:  
1. مجوزها: فرایند دریافت بیش از ۱۵ مجوز برای سرمایه‌گذاران بسیار زمان‌بر است.  
2. تأمین مالی: برای تحقق برنامه ۳ هزار مگاوات سالانه، حدود ۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است که بخشی از آن به تخصیص ارز وابسته است.  
3. ظرفیت پیمانکاری: صنعت پیمانکاری کشور نیاز به تقویت دارد تا بتواند پروژه‌های بزرگ‌تر از ۱۰۰ تا ۲۰۰ مگاوات را مدیریت کند.  
4. مدیریت مصرف اختیاری:باید سازوکاری طراحی شود که مصرف‌کنندگان به‌صورت اختیاری مصرف خود را کاهش دهند.  

عنانی در پایان بر ضرورت تقویت همکاری بین دولت و بخش خصوصی تأکید کرد و افزود: عبور از بحران انرژی نیازمند تصمیمات قاطع، تأمین مالی مناسب، و تسهیل شرایط برای جذب سرمایه‌گذاران است.

ادامه دارد…

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا