ارتباطات و فن آوری اطلاعات

توسعه دهندگان فیلترشکن خارج از کشور هستند



به گزارش خبرنگار مهر، رسول جلیلی عضو در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به هزینه فیلترشکن‌ها اظهار کرد: آمارها نشان دهنده این است که توسعه‌دهندگان فیلترشکن‌ها عمدتاً در خارج از کشور مستقر هستند و حمایت مالی آن‌ها از طریق سیستم‌های اطلاعاتی خارجی تأمین می‌شود. این ابزارها به‌طور مداوم به‌روزرسانی می‌شوند تا با نیازهای روزمره کاربران سازگار باشند.

وی ادامه داد: اما موضوع این است که عملاً امکان متوقف کردن کامل این ابزارها وجود ندارد. دلیل این موضوع آن است که فیلترشکن‌ها در پلتفرم‌هایی مانند ادغام می‌شوند. نمی‌توانیم موتور جستجوی گوگل را حتی برای لحظه‌ای از دسترس مردم خارج کنیم.

جلیلی در پاسخ به این سوال که چرا تا به حال نتوانسته‌ایم یک موتور جستجوی داخلی قوی داشته باشیم که جایگزین گوگل شود، عنوان کرد: این موضوع، از جمله کوتاهی‌های ما بوده است. ما تاکنون در توسعه یک موتور جستجوی داخلی قدرتمند که بتواند در سطح گوگل رقابت کند، موفق نبوده‌ایم.

وی افزود: ایجاد چنین سیستمی به دلایل مختلف از جمله پیچیدگی فنی و محدودیت‌های زیرساختی در حال حاضر برای ما امکان‌پذیر نیست.

عضو شورای عالی فضای مجازی بیان کرد: اما در برخی موارد موفق بوده‌ایم. به عنوان مثال، نرم‌افزار «نشان» را جایگزین «ویز» کرده‌ایم و برخی از خدمات «آمازون» را با سرویس‌های داخلی باکیفیت جایگزین نموده‌ایم. همچنین، «» به‌عنوان جایگزینی برای «یوتیوب» عملکرد خوبی داشته و مورد رضایت مردم قرار گرفته است.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا