ارتباطات و فن آوری اطلاعات

توسعه هوش مصنوعی در صنعت پتروشیمی؛ ۳ مزرعه «جی‌پی‌یو» تا تیر ۱۴۰۴ راه‌اندازی می‌شود



مجتبی علیزاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وجود زیرساخت‌های پردازش سریع در ایران، گفت: با توجه به اینکه وجود جی‌پی‌یو فارم یکی از شاخص‌های مهم در حوزه فناوری به شمار می‌آید، ما در حال راه‌اندازی یک مزرعه پردازش سریع یا نخستین دیتاسنتر جی پی یو هستیم. این پروژه به ‌گذاری قابل توجهی نیاز دارد اما قرار است با سرمایه گذاری عمده بخش دولتی و بخش خصوصی، (بدون درخواست بودجه از دولت و یا دانشگاه‌ها) اجرایی شود.

وی ضمن اعلام اینکه اولین جی‌پی‌یو فارم در اردیبهشت‌ماه در یکی از دانشگاه‌های کشور راه‌اندازی خواهد شد، افزود: هدف ما این است که به دنیا نشان دهیم ایران کشوری است که در زمینه هوش مصنوعی در حال پیشرفت است.

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ادامه داد: تا تیرماه ۱۴۰۴، سه جی‌پی‌یو فارم در تهران، جزیره کیش و سایر استان‌ها راه‌اندازی خواهیم کرد.

علیزاده همچنین به راه‌اندازی یکی از مجهزترین جی‌پی‌یو فارم‌ها در جزیره کیش اشاره کرد که مختص خواهد بود.

وی در همین رابطه به توافق‌نامه میان معاونت علمی ریاست جمهوری، منطقه آزاد کیش و گروه پتروشیمی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: این توافق‌نامه با هدف تبدیل منطقه آزاد کیش به قطب فناوری و نوآوری اقتصاد دیجیتال مبتنی بر هوش مصنوعی شکل گرفته است. این همکاری بر توسعه فناوری‌های نوین در حوزه‌های مختلفی از جمله هوش مصنوعی، صنایع هوایی و صنعت پتروشیمی تمرکز دارد.

دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به راه‌اندازی مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات سطحی (WRFM) اشاره کرد و افزود: این مرکز در دی‌ماه سال جاری راه‌اندازی شده و با اضافه شدن هوش مصنوعی به این سیستم، تا یک سال آینده ایران به یکی از کشورهای پیشرو در استفاده از فناوری‌های نوین در صنعت نفت تبدیل خواهد شد. در حال حاضر تنها چهار کشور در دنیا دارای مرکز مدیریت نفت مبتنی بر هوش مصنوعی هستند.

به گزارش مهر، حسین افشین پیش از این در نشست خبری خود با خبرنگاران درباره راه اندازی نخستین دیتاسنتر جی پی یو گفته بود: احداث نخسیتن دیتاسنتر جی پی یو در کشور، طرحی است که برای فراهم کردن زیرساخت هوش مصنوعی در کشور تدارک دیده شده است. ساخت این مزرعه جی پی یو آغاز شده و امیدواریم که تا پایان سال جاری به اتمام برسد، اما برنامه‌ریزی مان، افتتاح آن در اوایل سال ۱۴۰۴ است.

وی در خصوص ظرفیت این مزرعه نیز این‌طور پاسخ داده بود که ظرفیت اولین مزرعه بالغ بر ۱۰۰ جی پی یو است که عدد بزرگ و قابل قبولی است که باید اجازه بدهید ارائه جزییات بیشتر در خصوص آن را به آینده و زمان افتتاح این مزرعه موکول کنیم، اما باید تاکید کنم که نکته مهم در این خصوص، نه احداث یک فارم جی چی یو، که طراحی معماری آن است که در نتیجه آن، مزرعه‌های مختلف در شعاع ۵۰ تا ۱۰۰ کیلومتری احداث خواهند شد و کلاستر می‌شوند تا دیتاسنتری بزرگ را تشکیل دهند.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا