تولید پهپادهای ایران در روسیه
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از همشهریآنلاین،سیانان مدعی شد ایران در ۹ ماه اول سال جاری میلادی ۲ برابر سال قبل پهپاد شاهد در روسیه تولید کرده است.
خبرگزاری سیانان آمریکا در گزارشی مدعی شد روسیه در همکاریهای پهپاد با ایران خیلی جلوتر از برنامههای تولید پهپاد شاهد حرکت کرده است و در همکاری با چین پهپادهای طعمه را نیز بهصورت گستردهای افزایش داده است.
بخشهایی از این گزارش را میخوانید:
روسیه حملات پهپادی خود را افزایش داده و تقریبا هر روز شهرهای اوکراین را از ترس حمله به وحشت انداخته است. بر اساس گزارش سیانان از دادههای نیروهای مسلح اوکراین، طی ۶ ماه گذشته، حملات پهپادی روسیه از حدود ۴۰۰ مورد در ماه مه به بیش از ۲هزار و ۴۰۰ مورد در نوامبر افزایش یافته است.
طبق اسناد فاش شده، آلابوگا اکنون کارخانه اصلی تولید پهپاد شاهد۱۳۶ – روس نام گران۲ بر آن گذاشتهاند – است. برای تولید ۶هزار فروند از این پهپادها تا سپتامبر ۲۰۲۵ (شهریورماه ۱۴۰۴)، توافق شده است. ظاهرا اهداف آلابوگا تاکنون محقق شده است. به گفته منابع اطلاعاتی دفاعی اوکراین، این کارخانه در سال ۲۰۲۳، ۲ هزار و ۷۳۸ پهپاد شاهد تولید کرده است و این تعداد در ۹ ماه اول ۲۰۲۴، بیش از ۲برابر شده است؛ بین ژانویه تا سپتامبر ۲۰۲۴، ۵ هزار و ۷۶۰ فروند پهپاد تولید کرده است.
موسسه علوم و امنیت بینالملل مستقر در واشنگتن، که آلابوگا را از سال ۲۰۲۲ ردیابی میکند، معتقد است که این ۶هزار پهپاد حدود یک سال زودتر از موعد مقرر تولید شدهاند.
پس از اینکه روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تهاجم تمام عیار به اوکراین را آغاز کرد، واردات پهپادهای شاهد ایرانی را آغاز کرد، اما براساس اسناد فاش شدهای که توسط گروه اطلاعات سایبری اوکراینی (اینفورم ناپالم) در اختیار سیانان قرار گرفت، تا اوائل سال ۲۰۲۳، مسکو و تهران قراردادی ۱.۷۵ میلیارد دلاری با روسیه برای ساخت هواپیماهای بدون سرنشین در داخل کشور روسیه امضا کردند.
این منابع که از ترس امنیت به طور ناشناس با سیانان صحبت کردند، گفتند که این کارخانه در حال حاضر هزاران پهپاد طمعه را نیز تولید میکند که برای از بین بردن دفاع اوکراین طراحی شدهاند. تصاویر ماهوارهای تحلیل شده توسط سیانان و کارشناسان نشان میدهد که ۲ ساختمان اضافی در این سایت ساخته شده است و امنیت افزایش یافته است.
این یافتهها حکایت از صنعت دفاعی روبهرشد روسیه دارند که بر اساس برآورد اخیر وزیر دفاع آلمان، تولید تسلیحات و مهمات آن ۴ برابر اتحادیه اروپاست. این امر اوکراین را در موقعیتی مخاطره آمیز قرار داده است.
منابع اطلاعات دفاعی اوکراین همچنین گفتند که علاوه بر پهپادهای شاهد، ظاهرا آلابوگا از تابستان پهپادهای با فناوری پایین طعمه را هم تولید کرده است. این پهپادها که به نام گربرا شناخته میشوند، از تخته چندلا و فوم ساخته شدهاند و شکل مثلثی شاهد را تقلید میکنند.
به گفته منابع اطلاعاتی دفاعی اوکراین، روسیه قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۴، حدود ۱۰ هزار پهپاد طعمه گربرا تولید کند که تقریبا ۲ برابر تعداد شاهدهاست. تخمین زده میشود تولید یک ژربرا ۱۰ برابر کمتر از شاهد هزینه داشته باشد.
یوری چوماک، یک داوطلب دفاع هوایی اوکراینی، به سی ان ان گفت که تخمین میزند که اگر روسیه ۱۵۰ پهپاد در یک شب شلیک کند، تنها ۲۰ تا ۳۰ فروند آن شاهد هستند.
چین هم کمک میکند
از آنجایی که آلابوگا بر افزایش تولید پهپاد تمرکز دارد، به نظر میرسد شریک دیگری برای کمک به کاهش مشکلات زنجیره تامین مرتبط با تحریم ها وارد عمل شده است: چین.
منابع اطلاعات دفاعی اوکراین به سیانان گفتند، بین سپتامبر ۲۰۲۳ تا ژوئن ۲۰۲۴، ۳۴ شرکت چینی با آلابوگا همکاری کردند و قراردادهایی به ارزش ۷۰۰ میلیون یوان یا بیش از ۸ میلیارد روبل (۹۶ میلیون دلار) امضا کردند. این منابع گفتند که این شرکتها قطعات، مواد و تجهیزات تولیدی برای تولید پهپاد از جمله تجهیزات ارسال پارازیت برای محافظت از آلابوگا در برابر حملات پهپادها را فراهم کردند.
به گفته این منابع، پهپاد گربرا (Gerbera) بر اساس یک نمونه اولیه چینی از شرکتی به نام اسکایواکر تکنولوژی ساخته شده است که همچنین کیتهای ساخت آنها را تامین می کند.
یافتن وسایل الکترونیکی چینی در پهپادهای روسی یک راز نیست، اما پکن معتقد است که هرگز به هیچیک از طرفین جنگ در اوکراین سلاحهای کشنده ارائه نکرده است.
در پاسخ به درخواست سیانان برای اظهارنظر درباره پهپادها، دفتر سخنگوی وزارت خارجه چین در بیانیهای اعلام کرد که چین «موضع عینی و بیطرفانهای در قبال موضوع اوکراین» دارد و افزود که این کشور «به شدت صادرات کالاهای دو منظوره برای مصارف نظامی و غیرنظامی را کنترل میکند».
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که پهپادهای آلابوگا به وضوح بر میدان نبرد در اوکراین تأثیر میگذارند و دخالت چین نگرانی بزرگی است.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید